Mircea Bartic Postat Septembrie 17, 2004 Partajează Postat Septembrie 17, 2004 Vreau sa ma apuc de construit chestia asta, http://www.nextech.go.ro/1/horn.pdf , si am prin casa "intamplator" vreo 10 metri patrati de PAL in proiectul initial scria ca se va construi din Placaj de 18 mm, dar asta-i cam greu de gasit pe la noi prin Bistrita, si pe unde am intrebat sa uitau aia la mine ca la extraterestrii, asa ca vroiam sa ma folosesc de PAL-ul care mi-a ramas de la incintele pe care le-am construit pana cum, la comanda. Daca se poate construi din asa ceva, v-as ruga sa-mi explicati ceva metode de imbinare, ca in pdf nu specifica, si sunt multe placi, pe care nu prea le pot imbina cu holzsuruburi Si cam ce clei imi recomandati sa folosesc. Link spre comentariu
DorinD Postat Mai 14, 2005 Partajează Postat Mai 14, 2005 Nexus, ai cumva vreo schema de horn de la Selenium pt. diful lor de 10" 10MB1P? Sau poate-mi spui direct unde are Selenium publicate schemele sa caut prin ele. Par sa fie cu circuit inchis, doar pt. uzul dealer-ilor. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Mai 14, 2005 Autor Partajează Postat Mai 14, 2005 http://www.selenium.com.br/site2004/dow ... asp?tipo=1 enjoy :wink: Link spre comentariu
Sharky Postat Mai 14, 2005 Partajează Postat Mai 14, 2005 Nu sunt eu mare expert in constructii de boxe, dar am vazut clar ca palul e cam fragil si vibreaza f usor (in comparatie cu MDF care e mult mai ridig)Nu stiu daca e bine sa incerci cu palul pt ca vei avea pierderi...Pe de alta parte palul se sfarma usor...Pal de 18mm am spart cu pumnul :twisted: (pariuri dupa ce bei cateva beri), dar MDF nu as incerca sub nici o forma sa il sparg...Acest experiment de "rezistenta materialelor si incercari mecanice" cred ca spune multe :lol: Ce elemente nu pot prinde cu Holzsuruburi?Eu cred ca daca incepi de la baza (ma refer la poza) si mergi in sus, mai putin peretele din spate o sa le poti imbina cu holtsuruburi si sa le incleiezi cat poti de bine.Cum pui un plan orizontal (placile din goarna) ai grija sa il faci perfect perp. pe planul vertical.Sa folosesti niste distantatori ca nu cumva sa se miste.pana se usca.Cand ai terminat pui capacul din spate(ma refer la ce se vede in poza), masori, dai gaurile pt holtsuruburi, te asiguri ca totul e bine, apoi demontezi iar spatele, pui o tona de clei pe capetele placilor si le prinzi cu holtsuruburi...Cel putin eu asa as face...(trebuie si eu sa imi fac asa ceva, dar vad ca nu am apucat sa imi fac nici macar satelitii ...asa am fost de ocupat :x ..tot ce am apucat sa fac e un ipa60 :cry: ) Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 postez si eu aici ca sa nu dechid alt topic si am o intrebare pt profesionistiCa material este mai bun Panelul decat palul in constructia incintelor acustice?? Link spre comentariu
DorinD Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 Si eu am o intrebare pt. cine "cunoaste":OSB-ul este un material asemanator cu PAL-ul doar ca este din aschii mari de lemn? Am inteles ca rezista la umezeala dar in cazul ca este pe principiul PAL-ului ma indoiesc sa fie asa. Doar daca nu cumva rasina de legatura este impermeabila.Inca ceva, se poate da surub in cantul OSB-ului de grosime 18 mm? Ca in PAL-ul de aceasta dimensiune stiu ca nu merge, se crapa in timp.Astept raspunsuri rapide fiindca functie de ele trebuie sa iau o decizie cit mai curand. Multumesc! Link spre comentariu
Light_man Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 de ce surub si nu holtz ca atunci ala il bagi si in pal de 1 cm (depinde si de grosimea holtzului) si....da OSB rezista la umezaeala(doar o anumita cantitate- logic :lol: ) si cam acelasi principiu ca si la pal- numa ca e cu aschi mai mari, din cate stiam eu Link spre comentariu
DorinD Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 Da, am gresit. Voiam sa spun holz-surub. Multumesc pt. informatia ca OSB-ul este pe principiul PAL-ului.Inca o intrebare: cu ce se poate lipi, merge aracetul sau trebuie ceva mai special? Am vazut ca OSB-ul are la suprafata un luciu de parca ar fi plastifiat si de aceea am dubii c-ar prinde aracetul. Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 Prinde aracetul daca il "slefuiesti" putin pe locul unde il ungi Link spre comentariu
DorinD Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 Vasile, dar exista un adeziv dedicat lui? Ca n-as vrea sa fac operatii suplimentare de slefuire. Oricum, ma bucur c-am intuit corect c-ar putea fi o problema cu aderenta aracetului. O sa caut la Bison, trebuie sa gasesc ceva potrivit la ei... Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 Probabil ceva adezivi tip bizon sa prinda dar aracetul nici intr-un caz nu prinde pe suprafete lucioase (a se citi acoperite cu ceva) Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 si cu PANELUL cum ramane este intradevar mai bun decat PAL ul in constructia incintelor??? Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Mai 17, 2005 Autor Partajează Postat Mai 17, 2005 te referi la placaj (Plywood)? Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy Postat Mai 17, 2005 Partajează Postat Mai 17, 2005 DA sunt cam 5 foi de placaj lipite intrele si ajunge la 18mm grosime deci cam cat palul insa am auzit ca este mai bun Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Mai 17, 2005 Autor Partajează Postat Mai 17, 2005 Plywood-ul este mai bun decat PAL-ul (si mai usor), dar trebuie sa aiba cat mai multe foi . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum