Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti de televizoarele din ziua de azi?

ctepeo

Ce parere aveti de televizoarele din ziua de azi  

81 membri au votat

1. 1. Ce parere aveti de televizoarele din ziua de azi

• Sunt excelente
      3
    • Sunt bune
      9
    • Unele sunt bune, altele sunt proaste
      46
    • Toate sunt proaste-cu cateva exceptii
      18
    • Toate sunt niste JAFURI!
      10

Postări Recomandate

am facut o scoala profesionala din 90 pana in 93

Acolo se invata meserie.Dar la cat se avanseaza in acest domeniu,trebuie sa fi si un foarte bun autodidact pentru a putea tine pasul cu noutatile.

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 128
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipri_mury

18

• Radiotelegrafist

16

• ctepeo

11

• Florinel TV

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Televizoarele de generatie veche color au tinut cel mai mult !

Exemple :1 Hermes  cumparat  nou in 1995 a tinut  pana in 2007  fara nicio reparatie, cand s-a defectat am luat altul tot CRT

( ma plictisisem eu de el de cat a tinut ; de la 6 ani ai mei la vremea aceea in 1995 pana la 18 ani in 2007)

2  Universum ( mare , negru, vechi de prin anii 94-95 , l-am luat pentru la tara in 2005, dintr-un magazin second- hand) ;

(functioneaza si in prezent)

3  Waltham cumparat  nou in 2005 functioneaza si astazi , functioneaza zilnic

4 Beko cumparat nou in 2007  functioneaza zi de zi pana la ora actuala

5 Grundig cumparat second-hand in 2016 functioneaza bine pana acum !

Conculuzie : Vechile televizoare COLOR , functioneaza peste 10 ani, de ajungi sa te plictisesti de ele, multi le-au aruncat functionand ... Eu le pastrez ! Aveam sansa acum in 2016 cand am luat Grunding-ul sa cumpar un tv modern, dar nu am vrut...

Link spre comentariu

Corect.Si eu am 2 tv-uri CRT Samsung unul cumparat în 1995 iar celalalt în 2005 si nu numai ca functioneaza dar nici nu s-au defectat deloc.Doar ca la cel din 1995 i s-a dus prima banda de canale a tunerului si a trebuit sa-i pun decodor iar la celalalt cam face figuri telecomanda.

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

nici ai mei nu au vrut sa auda de teveuri moderne, dar intr-o zi le-am luat crt-ul (care era oricum un philips 16/9 imens, cred ca de 32), si le-am pus in loc unul "modern" de 42. au comentat cateva zile ca e prea mare si ca se incurca in meniuri, dar dupa cateva zile s-au obisnuit, ba chiar a inceput sa le placa tare mult. toate posturile pe digital, niciun pic de distorsiuni pe imagine. 

nici eu nu am fost tare incantat de idee la inceput, dar dupa ce mi-am luat primul TV plat, mi-am dat instant seama ca nu mai vreau crt, si le-am inlocuit pe toate cat de repede am putut. 

iar ca fiabilitate... ce parere aveti de o plasma panasonic care are in momentul de fata 24500 ore de functionare (va arat si poza daca aveti dubii), este din 2010 si nu s-a stricat niciodata? nu are pic de IR, si se vede ca in prima zi; faceti un calcul sa vedeti cat a mers pe zi, si discutam apoi de rezistenta ... 

iar in ce priveste reparatiile... orice se poate repara, daca ai cu ce sa repari. si sa avem pardon, decat sa stau sa scobesc intr-un dulap plin de praf, sa ma chinui sa pun placa sa stea in anume pozitie, sa schimb un pumn de condensatori, sa ma curentez, sa dau de semireglabile sau sa pigulesc prin meniul de service, mai bine schimb cateva igbt-uri intr-o plasma, intr-o pozitie civilizata, sau repar un invertor de lcd sau chiar si o placa intreaga daca chiar nu se poate repara. eu oricum nu o fac pentru bani, pentru ca nu mai traiesc din alectronica, o fac de placere. am reparat pentru mine si la o droaie de prieteni, dar sincer, daca ar fi sa o fac pe bani, as predera sa repar un lcd/led/plasma decat sa repar 2-3-5 crt-uri pentru aceeasi suma la final. si imi ramane si timp mai mult, si nici nu car mobila, si mai si lucrez civilizat. sa nu mai vorbim de spatiul ocupat in eventualul atelier. cat priveste clientii... acestia se gasesc. nu zic sa nu mai repare nimeni crt-uri, zic doar ca personal consider ca deja nu mai merita efortul, si in cativa ani, putini chiar, nu o sa mai merite deloc. dar... depinde de ce vrea fiecare, si de cum gandeste fiecare. personal as incerca sa le vand tv-uri moderne second celor care au vechiul crt defect, si clar as avea profit mai mare. vremea oricum trece. daca nu ne adaptam, o sa ramanem in urma. cea mai buna solutie este sa incercam sa fim cat mai in fata... 

Link spre comentariu

Acum avut si eu un GALACTIC (diagonala vreo 53,sasiu 21G180 cred) cu ecran plat,tot CRT,a functionat bine vreo 2 ani dupa care au inceput problemele...Dar problema cea mai mare era...greutatea(Kg),intrun final sa "aerisit" cinescopul...THE END ! Oricum,nu ma asteptam sa ma tina "o viata"...am trecut la LCD...Daca ati vazut cum este lucrat(cositorit)sasiul...constatati ca este o "chinezarie autentica" desi nu cred ca este chinezesc... :95

Link spre comentariu

Ei bine al meu functioneaza fara probleme si acum.Doar telecomanda s-a defectat partial(cateva butoane nu mai raspund la comanda) dar tatal meu nu doreste sa o inlocuiasca cu alta caci l-am intrebat.Eu l-am folosit timp de 5 ani pana acum 6 ani cand mi-am luat LCD.

Link spre comentariu

Eu am avut  un tv Sony Trinitron fabricat pe la sfarsitul anilor '80 care a functionat 22 de ani, uneori si in timpul noptii pe post de veioza :rade: . A sfarsit la gunoi, se defectase nu mai stiu ce tiristor care se gasea mai greu. 

Link spre comentariu

Primul meu TV cu ecran plat a fost un Samsung CRT. 

m-am exprimat gresit... vroiam sa zic  tv "subtire"; a fost o plasma de 37", care a functionat perfect 4 ani pana cand l-am vandut. probabil inca merge, nu am primit reclamatii :d

acum, daca tot mi-am adus aminte, cred ca cel mai misto televizor care l-am avut, daca pot sa ii zic televizor, a fost un monitor mitsubishi am4201 (cred ca mai am si poze cu el, poate le gasesc), care a fost unul dintre cele mai mari monitoare CRT. se vedea incredibil de bine, dar... din cauza ca avea cel putin 100 de kg era extrem de incomod. mare... nici nu mai zic. l-am avut putin intersectat cu plasma mentionata mai sus; nu era vreuna de top, dar oricum era OK. in orice caz, acel mitsubishi ii dadea clasa la imagine!!! (si rezolutia era mai mare) dar... din cauza formatului 4/3 si spatiului ocupat am renuntat la el exact pentru acea plasma.

au fost tari, au fost unele extrem de tari care si acum raman in topuri, dar... din cauza formatului, spatiului ocupat si incomoditatii, nu m-as mai intoarce niciodata la CRT, oricare ar fi ala.

Editat de dj01fad
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări