Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti de televizoarele din ziua de azi?

ctepeo

Ce parere aveti de televizoarele din ziua de azi  

81 membri au votat

1. 1. Ce parere aveti de televizoarele din ziua de azi

• Sunt excelente
      3
    • Sunt bune
      9
    • Unele sunt bune, altele sunt proaste
      46
    • Toate sunt proaste-cu cateva exceptii
      18
    • Toate sunt niste JAFURI!
      10

Postări Recomandate

depinde cat e foamea de mare,daca soseste primul la reparat cel din dreapta ma apuc de el fara probleme,mai ales ca,cu acestea am inceput depanarea tv,si pe deasupra sa mai fiu si zero in buzunar,cu siguranta ca ma apuc....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 128
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipri_mury

18

• Radiotelegrafist

16

• ctepeo

11

• Florinel TV

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ala cu lampi era ca vechea Dacie,la tot coltu" strazii gaseai pe cineva "priceput" ca sa.l "repare"!

nu cred ca si la tv-urile cu lampi se aplica aceeasi metoda,este adevarat ca orisicine stia ca lampa PL500 este de imagine ceea ce nu a fost niciodata adevarat si sarea (desteptul prost)sa o schimbe,si cand vedea ca se curenteaza de il gasea dracii se potolea.cine a reparat pe vremea aceea asemenea tv-uri stie si acum ca si mine ce rol are fiecare lampa in parte.

Link spre comentariu

Stiu,si eu am inceput tot cu alea dar nu ma pot abtine cind vin cu tv.urile desfacute diversi "ciobani"(nu vreau sa.i numesc altfel deoarece ma gindesc ca fac de ras alte meserii)  care se lauda ca au reparat si ei cindva tv.uri...Asa ca din alta perspectiva prefer Lcd.urile-Led.urile...macar acolo se uita ca vaca la avion!

Link spre comentariu

oricum si acolo pe vremea tv-urilor cu lampi nu stia nimeni nimic in afara de un depanator tv,chiar daca prin absurd stia cineva care e lampa de sonor,imagine,putea sa o schimbe degeaba ca pe langa acea lampa arsa obligatoriu se ardeau si rezistente,asa ca si pe vremea aceea se uita ca muta la p..a.

Link spre comentariu

Deci sa inteleg ca lumea inca mai repara si tv-uri cu lampi :rade: ?Daca sunteti aici meseriasi care reparati si tv-uri cu lampi dar si tv-uri de ultima generatie(ldc,led,plasma,smart) poate explicati mai detaliat cum este aceasta experienta caci suna interesant cel putin pentru mine.

Sa va mai spun ca eu am un tv lcd LG Made in Polonia dar cred ca a fost doar asamblat acolo circuitele sale fiind realizate tot in China  :rade:​ .Dar il am de 6 ani si pana acum nu a dat niciun semn de slabiciune. :)

Link spre comentariu

Nu,nu se mai repara,de fapt nici alea pe integrate alb negru nu mai exista de peste 10ani,noi doar vroiam sa ne amintim cum erau cu ele pe acele vremuri de mult apuse,poate mai repara cineva care vrea sa-l reconditioneze pentru el si sa-l pastreze ca amintire.

de fapt nici cele second hand care erau pe module majoritatea din ele(nu mai exista)

Link spre comentariu

Am inteles dar eu cam asa ceva am dedus din cele scrise aici.Radiouri pe lampi inca mai repara unii si chiar le restaureaza iar amplificatoare pe lampi nu mai vorbesc.Eu ma intreb cum este pentru cei care repara televizoare dar si alte electronice sa tina pasul cu tehnologia care avanseaza nu gluma.La tara am un tv crt Samsung(nu ma stiu ce model) pe care l-au cumparat bunicii mei in toamna lui 1995 si nu s-a defectat nicioodata cu exceptia faptului ca prima banda de canale a tunerului s-a dus si pe ea intrau toate canalele importante(in special cele romanesti) asa ca a trebuit sa pun decodor.In apropiere de locuinta mea exista un service tv pe unde cand trec (si o fac relativ des)vad plin de tv-uri crt pe rafturi deci este clar ca inca le mai repara lumea deoarece multi de varsta a 2 a si mai ales a 3 a nu vor sa treca la tv-urile astea moderne cauza principala fiind ca nu se descurca cu ele si  vad  oamenii "turtiti" pe acele ecrane. :ras:

Editat de cipri_mury
Link spre comentariu

Pe tv LED vede oameni in picioare si pe crt culcati  :d

Eu cand ma uit la meciurile de fotbal trebuie sa pun tv-ul in format 4:3 caci in formatul 16:9 imi arata jucatorii scunzi si lati iar asta imi provoaca alergie. :nerv

Link spre comentariu

Nu stiu care e faza...dar si eu ma temeam de acest aspect 16:9 ca o sa vad oamenii lati :rade:. Surpriza...adica nu prea inteleg cum, dar se vad subtirei si trasi la fatza la fel ca pe formatul 4:3, fara sa fie nevoie de acele benzi negre stanga/dreapta ecranului. Am impresia ca se emite in ambele formate, sau pe digital se emite in format 16:9, iar analog in format 4:3...Doar vreo 3 programe se vedeau cu oameni lati/turtiti si le-am scos din meniu. La cate programe sunt, 3 in plus sau in minus, chiar nu conteaza :95

Editat de marius75
Link spre comentariu

acele benzi negre stanga/dreapta ecranului. 

Asa este la mine in formatul 4:3 si se vede normal.Dar in 16:9 (deci ecran complet) cum am scris mai sus.In special la meciuri apare aceasta problema fie ele de fotbal sau de alte feluri.Zici ca este pe teren "haita lu papuc". :d

Link spre comentariu

Am inteles dar eu cam asa ceva am dedus din cele scrise aici.Radiouri pe lampi inca mai repara unii si chiar le restaureaza iar amplificatoare pe lampi nu mai vorbesc.Eu ma intreb cum este pentru cei care repara televizoare dar si alte electronice sa tina pasul cu tehnologia care avanseaza nu gluma.La tara am un tv crt Samsung(nu ma stiu ce model) pe care l-au cumparat bunicii mei in toamna lui 1995 si nu s-a defectat nicioodata cu exceptia faptului ca prima banda de canale a tunerului s-a dus si pe ea intrau toate canalele importante(in special cele romanesti) asa ca a trebuit sa pun decodor.In apropiere de locuinta mea exista un service tv pe unde cand trec (si o fac relativ des)vad plin de tv-uri crt pe rafturi deci este clar ca inca le mai repara lumea deoarece multi de varsta a 2 a si mai ales a 3 a nu vor sa treca la tv-urile astea moderne cauza principala fiind ca nu se descurca cu ele si  vad  oamenii "turtiti" pe acele ecrane. :ras:

Cei de varsta a 3-a,nu prea se descurca cu ...telecomanda,la modelele noi,telecomanda are"multe butoane",implicit multe functii de care cei in varsta nu au nevoie,cand ai >80 de ani,parca tii la televizorul ala(crt)... :dsgfds

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări