Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti de televizoarele din ziua de azi?

ctepeo

Ce parere aveti de televizoarele din ziua de azi  

81 membri au votat

1. 1. Ce parere aveti de televizoarele din ziua de azi

• Sunt excelente
      3
    • Sunt bune
      9
    • Unele sunt bune, altele sunt proaste
      46
    • Toate sunt proaste-cu cateva exceptii
      18
    • Toate sunt niste JAFURI!
      10

Postări Recomandate

Înainte de 1968 televizoarele color "Sony" color aveau tuburi delta.

atunci se numeau WEGA

Trinitron nu e nici delta, nici în linie (e apropiat totuşi de cinescoapele în linie).

Lemnul e scump, dar măcar la televizoarele scumpe ar putea să pună carcase din lemn.

Şi în legătură cu monitorul din '94: n-am vrut să zic că are nişte calităţi super; am vrut să zic că era făcut să funcţioneze muuult... :supz:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 128
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cipri_mury

18

• Radiotelegrafist

16

• ctepeo

11

• Florinel TV

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ma gandeam ca televizoarele din ziua de azi ar trebui sa bucure toti depanatoriii. Sunt asa de fiabile( :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: ) ca nu ne lasa timp liber .Pai tv. GRUNDIG pe tiristori din1975 are condensatori FRAKO care masoara mai bine pe ESR-metru decat uniii noi pe care ii cumperi din magazin .De multe ori imi vine sa curat de condensatori toate placile mai vechi (ca oricum aia sunt mai buni decat un SAMWA de 105 grade)

Link spre comentariu

Da, de bucurat cred ca-i bucura pe unii....Problema la TV-urile noi e o conceptie: s-a complicat foarte mult partea digitala pentru a raspunde "nevoii" de comoditate a utilizatorului in detrimentul fiabilitatii. La noi romanii ( considerand ca nu ne permitem sa ne cumparam un TV la 6 luni ) fiabilitatea are o destul de mare importanta. Daca stam sa ne gandim, cel mai fiabil tv e si cel mai simplu ( bineinteles, riguros proiectat si cu componente de calitate ). Nu ne-ar deranja un astfel de receptor care sa functioneze 10-20de ani fara o reparatie, si l-am prefera unuia cu multe functii, dar nefiabil.

Link spre comentariu

ceea ce spune baza e adevarat 100%.din toate tv ,m-am oprit la un philips 16ct2016/20s care desi cred ca e vechi de 20 de ani e tipla nu are nici praf in el,nu a avut nici o piesa schimbata ,tubul e super,toate componentele ,pana si siguranta sunt originale,iar motivul adevarat ptr care l-am pastrat e faptul ca nu se incalzeste aproape deloc(nu e nici o piesa calda in functionare) consumul total 44w.tot tv e facut pe circuite clasice (fara microprocesoare si ale bazdaganii stricacioase)

este sasiu CTX-E foarte probabil , nu cred ca are hiperbanda

Link spre comentariu

Ma gandeam ca televizoarele din ziua de azi ar trebui sa bucure toti depanatoriii. Sunt asa de fiabile( :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: ) ca nu ne lasa timp liber ).

Chiar asa??? :rolleyes: Cate Beko, Vestel,etc. sub 5 ani ati reparat in ultimul an ca procent din total? Ca la mine grosul sunt aparate de 10-15 ani din cele vandute noi in RO: Goldstar/LG (cele mai noi au fost MC64A sau B de prin 1999), NEI (cel mai nou un E5 din 2000 seria cu S 20), Samsung (cele mai noi sunt SCT11 cu SMR). E adevarat ca nu mai vin "lemne" la reparat. Ultimul Vestel reparat a fost un AK30 in oct 2004.

Pai tv. GRUNDIG pe tiristori din1975 are condensatori FRAKO care masoara mai bine pe ESR-metru decat uniii noi pe care ii cumperi din magazin .De multe ori imi vine sa curat de condensatori toate placile mai vechi (ca oricum aia sunt mai buni decat un SAMWA de 105 grade)

Ai dreptate cu condensatorii. Dar si gabaritul lor era mai mare decat al celor actuali. Nu mai vorbesc de pret.Si cu toate astea generatia respectiva de tv-uri este mult mai putin fiabila decat toate tv-urile actuale.
Link spre comentariu

[). Chiar asa??? :rolleyes: Cate Beko, Vestel,etc. sub 5 ani ati reparat in ultimul an ca procent din total? Ca la mine grosul sunt aparate de 10-15 ani din cele vandute noi in RO: Goldstar/LG (cele mai noi au fost MC64A sau B de prin 1999), NEI (cel mai nou un E5 din 2000 seria cu S 20), Samsung (cele mai noi sunt SCT11 cu SMR). E adevarat ca nu mai vin "lemne" la reparat. Ultimul Vestel reparat a fost un AK30 in oct 2004.chiar asa!!la mine spre exemplu intr-o luna vin cel putin 10 din modelele enumerate.dar,de curiozitate intrati intr-un centru de reparatii unde se tin garantiile.concluziile vin de la sine.am tinut garantii cam 5 ani la diferite(majoritatea marcilor) modele si stiu cite parale fac.fostii mei colegi cunosc toti angajatii de la opc :finga:

Link spre comentariu

chiar asa!!la mine spre exemplu intr-o luna vin cel putin 10 din modelele enumerate.dar,de curiozitate intrati intr-un centru de reparatii unde se tin garantiile.concluziile vin de la sine.am tinut garantii cam 5 ani la diferite(majoritatea marcilor) modele si stiu cite parale fac.fostii mei colegi cunosc toti angajatii de la opc :finga:

Nu contest. Deduc de aici ca romanul nostru rezolva in garantie toate prostiile si greselile fabricantului si apoi tv-urile nu se mai strica. Toata stima!Ca idee, am vandut si eu cateva AK37 retur Germania (SEG) anul trecut, unele reparate de mine si inca nu s-a intors nimic la garantie.
Link spre comentariu

din pacate pentru noi, depanatorii, foarte multe tv-uri s-au vandut cu 3 ani garantie, si de abia acum au inceput sa iasa din garantie si sa vina la noiin alta ordine de idei , tv-urile astea noi, sunt destul de fiabile majoritatea , partea proasta este ca folosesc tuburi sub orice critica , altfel la cat sunt de ieftine , nu ar fi o pierdere prea mare sa il schimbi la 3-4 ani daca s-ar intampla ceva cu el

Link spre comentariu

[:Nu contest. Deduc de aici ca romanul nostru rezolva in garantie toate prostiile si greselile fabricantului si apoi tv-urile nu se mai strica. Toata stima!Ca idee, am vandut si eu cateva AK37 retur Germania (SEG) anul trecut, unele reparate de mine si inca nu s-a intors nimic la garantie.ma repet .la mine in atelier intra cel putin 10 pe luna(modele noi).deci se strica si dupa garantie.sint si defecte de fabricatie.unul din ele ,pe care l-am intilnit acu o saptamina la un 11ak30 l-am prezentat la topicul deschis de MIHAISdeci face si fabricantul greseli.cit despre tuburi,ce sa mai vorbim.sint la vale fff multeimi aduc aminte ca acu vreo 3 ani a venit un tip cu un samsung din metro,care a functionat 5 minute.in atelier la noi a stat aproape 3 luni.din cauza lipsei de piese.norocul a fost ca tipu era intelegator a

Link spre comentariu

cit despre tuburi,ce sa mai vorbim.sint la vale fff multe

Ce probleme au tuburile? Si CARE tuburi mai precis? De la care fabricanti si ce tipuri/diagonale? Se pot regenera cu un BMR 2005?Oricum solutia de rezerva sunt tv-uri SH cu sasiul busit de la care luam tuburile; problema ar fi doar cu cele RF.
Link spre comentariu

ma refer la tuburile lituaniene,care pica si intr-un an de zile.eu am vazut in raft la nu-s ce firma expus un tv jegos in ultimul hal,si cutubul uzat pe verde.si o firma care chipurile se respecta cit de cit.am gasit tuburi samsung,orion de 51,54 dar si de 70.unele aveau filament intrerupt deci nu se pune problema de regenerare.nu prea faci treaba cu aparatul de trosnit tuburi.sint prea la vale dupa cum spuneam.sint si tuburi thomson care sint in regula .pina acu am gasit doar unu putin obosit restul pe care le-am intilnit erau regulamentare

Link spre comentariu

ma refer la tuburile lituaniene,care pica si intr-un an de zile.eu am vazut in raft la nu-s ce firma expus un tv jegos in ultimul hal,si cutubul uzat pe verde.si o firma care chipurile se respecta cit de cit.

am gasit tuburi samsung,orion de 51,54 dar si de 70.unele aveau filament intrerupt deci nu se pune problema de regenerare.nu prea faci treaba cu aparatul de trosnit tuburi.sint prea la vale dupa cum spuneam.

sint si tuburi thomson care sint in regula .pina acu am gasit doar unu putin obosit restul pe care le-am intilnit erau regulamentare

Si cand te gandesti ca pe vremea tuburilor "sovietice" Ekranas era printre fabricile "bune". Ma gandeam ca trecerea in "vest", privatizarea, etc. au schimbat lucrurile in bine dar se pare ca situatia e mai proasta ca acum 15 ani. Daca te uiti pe site-ul lor lauda e mare; ca sunt cel mai mare producator de tuburi din UE, ca productia creste anual cu x%, ca tuburile lor merg in televizoare vandute pe pietele vestice pretentioase,etc. bla-bla.

Dar probabil ca la un salariu de 1000-2000 euro perceptia clientului vestic fata de un tv de 100-200 euro e de produs de scurta folosinta; daca a iesit din garantie(care in UE e de MINIM 24 luni) si s-a stricat atunci se arunca fara regrete. Si trendul asta vine si la noi si inca repede. Cred ca in 10 ani greu vom gasi clienti la reparatii postgarantie.

va trebui sa fim la zi cu meniurile service , dumpuri si documantatie , pentru ca banii ii vom face din tv-urile scumpe la reparatii

Link spre comentariu

Economia de consum isi pune amprenta pe toate domeniile, inclusiv asta. Am lucrat mai demult intr-o firma de proiectare care facea export, si in care ni s-a cerut in mod expres ca produsele sa nu traiasca cu mult peste perioada de garantie. Era vorba de aparatura de masura si control./pisoiu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări