Vizitator valentingoran Postat Iunie 22, 2011 Partajează Postat Iunie 22, 2011 Am achizitionat un strung de la care liseste motorul , papusa mobila ,conul si tija de ficsare a pensetelor,universalul.Are cineva idee ce strung este eventual date tehnie despre el,carte tehnica ?postez si citeva poze pentru a va lamuri.As dori sa stiu date despre motor : putere, nr.rot/min,dimensiunea fuliei motorului eventual unde as putea gasi componentele lipa ale acestui strung.va multumesc anticipat. Link spre comentariu
Vizitator valentingoran Postat Iunie 22, 2011 Partajează Postat Iunie 22, 2011 poze cu strungul despre care nu stiu nimic.datorita dimensiuni pozelor a trbuit sa le arhivez in volume.Pentru a vedea pozele cele 2 volume ale fiecarei poze trebuiesc dezarhivate intrun fisier Link spre comentariu
Adierea Postat Iunie 22, 2011 Partajează Postat Iunie 22, 2011 Papusa cred ca mai repede o faci decat o pti gasi . Diametru universalului este cel al flansi care ecsista deja , universalu se prinde de flanse in trei suruburi .Motoru poate fi unul de 08-1,5 kilovati ,turtia o poti afla daca ai un tabel cu turatii al strungului . Link spre comentariu
mihaighe Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Incearca si ea legatura cu vanzatorul de aici: http://www.okazii.ro/catalog/55159771/s ... elism.html strungul pare ca al tau,poate aflii mai multe detalii de la el. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 ...Motoru poate fi unul de 08-1,5 kilovati...Un motor de 0,8...1,5 kVA, este mult prea puternic pentru acest tip de strung. Unul de 0,5 kVA, cred ca este suficient. Un motor prea puternic, va duce la deteriorarea angrenajelor (rotile dintate din cutia de mecanisme si rotile de schimb) in cazul unui soc mecanic de orice fel. Este mai bine sa se opreasca motorul atunci cand regimul de aschiere nu este bine ales, decat sa avem probleme de tipul amintit.Daca nu se reuseste identificarea strungului si/sau gasirea documentatiei tehnice originale, atunci fulia se poate proiecta pentru o gama de turatii valabila pentru un strung de aceeasi marime, indiferent de tip. Exista in cadrul sectiunii Masini unelte, mai multe subiecte dedicate strungurilor de banc. Se poate deci alege.Papusa mobila, poate fi de asemenea refolosita de la alt tip de strung - daca are acelasi tip de ghidaje. Ea este construita de obicei cu posibilitatea reglarii pe orizontala. Centrarea pe verticala se poate face folosind distantiere cu grosimea determinata prin tatonare, sau indepartand material din suportul-ghidaj, tot prin tatonare. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Unul de 0,5 kVA, cred ca este suficient. Un motor prea puternic, va duce la deteriorarea angrenajelor (rotile dintate din cutia de mecanisme si rotile de schimb) in cazul unui soc mecanic de orice fel. Este mai bine sa se opreasca motorul atunci cand regimul de aschiere nu este bine ales, decat sa avem probleme de tipul amintit.Exact asa un motor de 0,37 sau 0,55 este suficient ,daca nu vrei sa faci vitezele din fulii atunci un variator de frecventa si ai rezolvat problema. Link spre comentariu
Adierea Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Parerea mea esta ca la un universal de 80mm cat are acel strung ,motoeu de 400 de wati nu este in stare sa invarta macar universalu fara sarcina daca este reglat la o turatie de 2000 de rotatii.Motoru din poza cred ca are peste 1000 de wati .Se poate folosi motor monofazic fara probleme .Strungul a fost folosit intr-un atelier de reparatii foto.Are montat pe el un cap divizor manufacturat fiindca se puteau confectiona roti dintate cu el(are si o freza care se monteaza pe batiu).Distanta intre centre 230mm. Port-cutitul accepta cutite de 8 x 8 mm.Turatia se schimba prin intermediul unei curele.Rotile pentru ajustare au gradatii cu posibilitatea de setare la zero.Greutatea cu tot cu postament aproximativ 100Kg.Motorul functiona dar momentan nu este legat la cordonul de alimentare.Nu stiu ce model este pentru ca nu are placuta pe el, dar cred ca este nemtesc dupa alura. Nu cred ca ar fi putut sa aiba motorul in spatele lui pentru ca curelele ies prin partea de jos. Universalul este de 80mm iar pensele se vad in imagine. Link spre comentariu
Adierea Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Imi cer scuze pentru stampila aia de pe poze am vazuto cam tarziu si o editare a pozelor duce la marirea dimensiunilor de memorie alocata Pensetele le poti face pe strung , si papusa merge facuta la o freza ,are dimensiunile destul de mici si poti gasi material pentru ea mai usor . Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Pensetele nu-i vor folosi prea mult. Afara de cazul in care abordeaza o productie de serie. Link spre comentariu
mihaighe Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 Parerea mea esta ca la un universal de 80mm cat are acel strung ,motoeu de 400 de wati nu este in stare sa invarta macar universalu fara sarcina daca este reglat la o turatie de 2000 de rotatii.Nu fi categoric,sant zeci de strunguri cu universale de 80 si cu motoare pana in 500 w. Link spre comentariu
daredan Postat Iunie 27, 2011 Partajează Postat Iunie 27, 2011 Uite un strung ca cel din link-ul de pe okazii pus de mihaighe https://www.otelinox.com/ro/noutati.php Model strung: strung universal CEM 90/2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum