Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire STK 4131 II

Postări Recomandate

Buna ziua tuturor. Am gasit sa cumpar un amplificator Siemens defect (integratul STK 4131 II) si necesita inlocuire insa nu am gasit inca sa cumpar acest integrat. Ma gandeam daca se poate pune in loc unul echivalent si care ar fi acela? Vinde cineva in rubrica de bazar si poate gasesc ceva acolo.Va multumesc anticipat si toate cele bune.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Sau oricare din aceeaşi familie, varianta în capsulă mare: 4141,4151,4161,4171,4181,4191 (II, V, X) şi oricare din varianta cu capsulă mică (necesită alte găuri în radiator): 4142,4152,4162,4172,4282,4192 (II, V, X). Vor funcţiona tot la aceeaşi putere ca cel original din amplif, numai să nu iei făcături, cum sînt aproape toate azi.Le recunoşti uşor, făcăturile au talpa din tablă de aluminiu mat şi codul de pe ea tipărit, originalele au talpa din tablă de duraluminiu lucios şi codul de pe ea stampilat.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Acuma-i acum...l-am inlocuit si nu merge :bataie se poate sa fie el defect din fabricatie sau ceva mai rau (de la amplificator)?Am masurat la pinii 9 si 11 si am tensiune pe amandoi (+29v si -29v)Ce ar mai trebui sa verific? In boxe nu se aude absolut nimic, nici fas nici pas, parca e pe mute.

Link spre comentariu

E sigur contrafacut. L-am luat de la "matzah" din rubrica de bazar. De fapt omul recunoaste ca nu le stie provenienta dar analizand pozele, alti useri au zis ca sunt fake-uri.Are "lavynyu" un Saba incomplet dar cu stk 4141 insa deja e rezervat :jytuiyu Deci spuneti ca el ar fi de vina? Sa caut altul?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Întîi verifică dacă integratul e original (asta înainte de a-l cumpăra), pe lîngă integrat nu prea ai ce verifica, doar rezistenţele şi condensatorii din reţeaua bootstrap, sau poate are un mut pe intrări făcut cu cîte un trz. Uite mai jos o schemă de bază pe care ţi-am notat nişte tensiuni spre comparaţie. De obicei pinul 6 nu e folosit, cînd ampliful are protecţie cu releu, altfel e legat la un circuit extern, la fel pinii 7,8 pot fi lăsaţi în aer cînd reţelele boostrap sînt alimentate extern faţă de integrat. Sigur că făcăturile chinezeşti nu prea au pinii ăştia funcţionali.În final cîţi bani vrei să cheltui cu ampliful?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări