Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat alimentator laptop (IBM )

Vizitator

Postări Recomandate

Imi cer scuze dar nu ma pricep la calculatoare si prin urmare avea nevoie de o parere avizata din partea celor care cunosc bine problema descrisa mai jos.Multumesc pentru intelegere!

Am un laptop IBM RhinkPad (vechi dar de care am mare nevoie pt aplicatii gen Office) care necesita un alimentator de 20V-2.5A.Mufa acestui tip de alimentator este una mai speciala cu 4 pini (am pus un atasament)

Intrebare:Am gasit (pe net,deci nu-l pot proba) un alimentator (de ThinkPad vechi),cu acelasi tip de mufa,din aceeasi perioada dar care furnizeaza o tensiune de 16V.Intrebarea mea este daca va functiona avand in vedere ca al meu cere 20 V.

Multumesc pentru atentie !

Eventual daca ma poate ajuta cineva cu un alimentator tipic sau compatibil astept m.p.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• 2informaticos

2

• idm_luci

2

• cristian_draghiescu

1

• leoncris

1

in mod normal nu ar trebui sa functioneze cu alimentatorul de 16 , hai sa fi fost de un 19 sau 19,5 dar cu 16v m-as cam mira sa functioneze indiferent de starea acumulatorilor.

Link spre comentariu

Alimentatorul din foto pare ca furnizeaza 2 tensiuni; 10V + 16V...Oricum, nu va functiona cu 16V in loc de 20V. Un laptop are un etaj de detectie a tensiunii de intrare si blocheaza etajul de intrare cand aceasta tensiune scade sub un anumit nivel. Daca erau 18V, de ex, ar fi functionat; insa de la 16V la 20V e cam mare diferenta...Poate ca si laptopul tau are insa nevoie de 2 tensiuni de intrare; ce model este?

Link spre comentariu

eu cred ca alimentatorul poate avea tensiuni intre 10 si 16v in functie de aplicatietensiunea poate fi fixata la vanzare sau sa aibe un fel de comutator cu acces la service sau la vederevechiul alimentator mai exista?se verifica daca cei 4 pini sant uniti 2 cate 2,sa nu aibe un pin de identificaredaca pinii sant uniti se taie mufa de la alimentatorul vechi si se ataseaza la altul de 20v/2a

Link spre comentariu

Acumulatorul poate asigura functionarea timp de doua ore si jumatate (ciudat avand in vedere vechimea calculatorului).Este un laptop 486 model IBM 2620..dar foarte bun pentru munca de birou,robust si bine facut.Deocamdata il folosesc pe acumulator pe care il incarc de la o alta sursa. Din pacate vechiul alimentator nu mai exista...poate are cineva un astfel de alimentator (m.p)

Link spre comentariu

ai nevoie de IBM 49G2192 AC ADAPTER 20-10V 2.00-3.38A POWER SUPPLY

Posted Image

Sincer am impresia ca doar la piata de vechituri pe la simpaticii ce aduc marfuri de tot felul de pe afara o sa ai cele mai mari sanse sa il gasesti

Link spre comentariu

Cred ca odata am vazut un incarcator de genul asta aruncat printr-o cutie.Daca ai pe cineva prin zona sa-l "ridice", imi fac timp intr-o zi si-l caut...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In cele din urma,la sfaturile unui pasionat de computere vintage am cumparat totusi alimentatorul de 16 volti de care vorbeam mai sus si vad ca laptop-ul functioneaza ! Am probat laptopul cu acumulatorul scos.....functioneaza perfect !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări