manely Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Salut!Peste 2 saptamani dau atestat si trebuie sa prezint acest proiect, aproape l-am terminat dar mai este de lucru la el. Argumentu nu mi-a placut deloc, rog pe cineva priceput in domeniu daca poate sa-mi faca si mie argumentul, de o pagina este de ajuns. Atasez proiectu.Sper ca am postat unde trebuie si nu am deranjat.Multumesc!! Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 O parere dau si eu despre inceputul argumentului.O varianta pe care poti sa o incerci ar fi sa incepi cu : "Instalatia electrica dintr-o locuinta este protejata la scurtcircuit (depasirea instantanee de un numar de ori curentului nominal) si suprasarcina (depasirea lenta a curentului nominal) ...".Inca o recomandare este de a inlocui cuvantul "coliba" cu cel de locuinta.Expresia "si asa poti ajunge una dintre vedetele stirilor de la ora cinci." poate fi inlocuita cu "si astfel protectia bunurilor si persoanelor nu mai poate fi realizata un siguranta putandu-se produce accidente grave ".Expresia "Daca acasa ai fuzibil de 10A si conductoare rigide din cupru de 1,5mm2 (2,5mm2 aluminiu) pt. circuitele de lumini, respectiv 16A si 2,5mm2 cupru (4mm2 aluminiu) la max. 8 prize(simple sau duble), 25A generala, totu-i OK." poate fi inlocuita cu " De exemplu, intr-o instalatie, avand conductoare de sectiune 1,5mm^2 de cupru (2,5 mm^2 aluminiu) pe iluminat, va avea siguranta fuzibila de 10A iar pe circuitul de priza, avand conductoare de sectiune 2,5mm^2 de cupru (4 mm^2 aluminiu), si maximum 8 locuri de priza, va avea siguranta fuzibila de 16A.". Aici din cate stiu eu (dupa normativul pecare cred ca l-ai folosit) se specifica 12 locuri de lampa (o lustra se considera trei locuri de lampa) si 8 locuri de priza unde, daca tin bine minte, nu se specifica ca ar fi duble deci se ia ca referinta o priza simpla echivalenta cu un loc de priza. Mai nou se pare ca calculele se fac pe incarcarea efectiva a circuitului si este posibil ca sa ai si 12 locuri de priza pe acelasi circuit.Expresia "Selectivitatea(aka coordonarea aka discriminarea= ..." o poti inlocui cu "Selectivitatea elementului de protectie (sau discriminarea)=...".Expresia "(timp in care ne-am spalat cu Albalux si am mancat din Fram, ambele construite ruseste – in sensul bun)" nu cred ca este necesara sau trebuie cautata alta exprimare daca trebuie.La final, expresia ", adica poa’ sa moara ultima din circuit; daca vrei, asadar, finetzuri in instalatie, ai nevoie de protectiile separate pe care le gasesti in sigurantele automate." o poti inlocui cu " este posibil ca, in anumite conditii sa declanseze ultima. Daca se doreste imbunatatirea gradului de protectie a instalatiei exista elemente de protectie pe baza sigurantelor automate".Am scris doar citind rapid textul si adaptandu-l fara a schimba sensul frazei. In rest, succes la atestat. Link spre comentariu
manely Postat Iunie 21, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 21, 2011 Multumesc frumos!!L-am downloadat de pe net Argumentul si de prima oara dupa ce l-am citit m-a bufnit rasul Maine ma apuc de editat Argumentul dupa ce mi-ati scris dvs.Va multumesc frumos!!!O seara placuta tuturor!!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Nu te supara,dar nu ti-a sarit in ochi banda portocalie cu descrierea sectiunii?NU trebuia sa postezi aici,ci aici: viewforum.php?f=177 Link spre comentariu
ratza Postat Iunie 22, 2011 Partajează Postat Iunie 22, 2011 Unii chiar nu se obosesc să citească. Link spre comentariu
Postări Recomandate