Vizitator tyc Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Buna si aia;sa freci usor ledul de radiator pt eliminarea surplusului de pasta-trebuie sa ramana doar un film subtire.Dupa operatiune masoara temp si zi-ne si noua cu cat a scazut. Link spre comentariu
Vizitator saridon Postat Octombrie 9, 2011 Partajează Postat Octombrie 9, 2011 Pai nu,acum are pasta pusa la 56grade dar e ordinara tare.Pai acu 5 ani cand imi placea sa fac upgrade-uri la pc foloseam arctic si zerotherm dar ieseau mult mai greu din seringa si o intindeam cu cardul avea alta consistenta...asta e ca smantana si cand e rece.Eventual masor inca odata dupa ce fac si piesa aia din aluminiu sa preia si reflectorul din caldura si pun o pasta calumea.Reflectorul se incalzeste acum tarziu pt ca se face transfer indirect din corpul lanternei nu din radiatorul starului.Pt accu de 3,7v am facut adaptor din doua tevi de pvc bagate una in alta sa se potriveasca in locul bateriilor R20 Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Presupun ca folosesti un acumulator li-ion 18650...de cati mAh este,si cam cat te tine,avand in vedere consumul destul de mare al ledului. Link spre comentariu
Vizitator saridon Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 De fapt sunt 2x18650 Ultrafire rosii de 3000 ma in serie.Am inteles ca-s panarame da' de-astia mi-a trimis nu am ce face (de pe ebay).Nu am facut un "run-time" cap-coada pt ca vreau sa incerc sa racesc mai bine ledul inainte de asta.Drept pt care am desfacut-o iar si caut sa fac din dural piesa de plastic dintre reflector si radiatorul pe care e starul si sa folosesc adeziv termoconductor.Cata treaba pt o lanterna :rade:Am gasit pe net Adeziv termoconductor Arctic Silver Alumina Adhesive 2x2.5g la 35 lei cel mai bun pret.O fi bun? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Cred ca e mai simplu si mai ieftin sa prinzi starul de radiator ,cu suruburi.In plus,poti refolosi oricand ledul.Daca nu ma insel si transferul termic e mai bun cu pasta termoconductoare si suruburi. Adeziv termoconductor pe baza de argint,gasesti la zextar.http://www.zexstar.com/surse-si-accesor ... ic-silver/ Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Am gasit pe net Adeziv termoconductor Arctic Silver Alumina Adhesive 2x2.5g la 35 lei cel mai bun pret.O fi bun?Folosesc o panarama de 1an si nu da semne de oboseala; depinde cum ii formatezi si ce curent tragi din ei.Artic Silver Alumina epoxi are 7,5W/mK si e ok,dezavantajul e ca ledul e montat forever acolo.Inainte de lipire sa faci o simulare,pe uscat;Artic se intareste in 5 min,dar de miscat nu poti numai 2 min. Amestecul din A si B sa fie bine facut(1' lent) si in rest ca pasta termica la CPU. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Referitor la ''panarama'' Ultrafire,ce curent tragi din el,si de cam cate ori l-ai incarcat intr-un an...si inca ceva,au capacitatea inscrisa pe ei?Vreau sa folosesc si eu asa ceva...initial ma gandisem la ni-mh,dar au rezistenta interna prea mare. Un XM-L,alimentat direct de la trei AA de 2500mAh,noi-nouti,scosi de la incarcat trage doar 1,5A curent care scade odata cu descarcarea acumulatorilor. Un alt avantaj la li-ion ar fi incarcarea mai rapida,fata de ni-mh.Pot gasi pe undeva la preturi mai bune ca aici http://lanterne-profesionale.com/bateri ... 18650.html ? Link spre comentariu
Vizitator saridon Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Sursa da 2,35A prin led.Nu i-am incarcat niciodata nici formatat mai au curent in ei de cand i-am luat acu 2 saptamani...pe ei scrie 3000ma.Eu am dat 135 ron pe 2 buc accu + charger.Cu tot cu transport. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 N-ai masurat ce curent trage din acumulatori?In felul asta iti poti da seama si de randamentul sursei;ar trebui sa consume cam un amper,la cca 8V cat au doi acumulatori li-ion inseriati.Teoretic ar trebui sa te tina cam trei ore,practic ramane de vazut. Link spre comentariu
Vizitator saridon Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 La "capac" 1.5A era consumul. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Cam mic randamentul,dar poate erau acumulatorii mai descarcati;pt un calcul exact ar trebui masurate:-curentul consumat din acumulatori,care variaza functie de tensiunea pe ei-tensiunea pe acumulatori,masurata in sarcina,cu ledul aprins-curentul prin led,care e constant ..2,35A-tensiunea pe led,care la curentul asta trebuie sa fie la 3,2-3,3VAdica ledul consuma 2,35A ori 3,2V adica 7,5W iar din baterii e trasa o putere de cam 10,5W;am presupus tensiunea pe acumulatori de cca 7V si curentul de 1,5A.S-ar pierde astfel pe sursa cam 3W,ceea ce mi se pare mult.Nu se incalzeste sursa? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Randamentul celei mai scc e de 98%,iar scc cu circuite dedicate ~90% - in cazul de fata numai 85% se poate obtine. La 72% sursa e facuta cu LM2576 (practica des intalnita la chinezi). Cauta pe net si incerca cum merge si cu filtru de netezire,banuiesc ca acum gradul de stabilizare a curentului e grobian.Duralul (aliajele aluminiului) nu au conductie termica prea buna,relativ la aluminiul pur(crud,nealiat).Cuprul e de aproape 2x mai bun ca aluminiu,argintul e si mai si,dar acum nu-ti faci lanterna de argint. Materiale obisnuite: aluminiu si cupru (nu aliajele lor).Pt Iled=2,35A Uled=3,21V. Link spre comentariu
Vizitator saridon Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Am gasit pe cineva dispus sa-mi faca la strung piesele dar din Al.:Am cautat coolere din Cu pe net da nu gasesc nimic asa gros,stie cineva?M-am lamurit si eu de Al ca e sub Cu...si termic si electric. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Coolere de Cu? Sant scumpe,gasesti pe ebay,din aluminiu (Al) sint 5$ (de ex.) , iar acelasi obiect din Cu e 30$. Link spre comentariu
Vizitator saridon Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Am pus conductori de 1mm la alimentare si led.Lanterna a inceput sa friga (la propriu) si dupa 1 minut s-a auzit un clic ca de releu si s-a stins.Am crezut ca am ars sursa dar de fapt a murit unul dintre acumulatori.I-am descarcat de prea mult curent odata banuiesc. Inainte sa schimb conductorii mergea bine iar cu noile piese facute din Al corpul lanternei se incalzea uniform din reflector pana in capacul bateriilor.Ledul sta la 36 grade fata de 56 inainte (dar o sa mai testez dupa ce-mi iau alt accu). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum