Vizitator pisica matache Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 O sa incerc sa-ti raspund in ordine..Sa folosesti un led de 3W,la 300mW poate ca e un nonsens iar asta doar din punctul de vedere al pretului...Nu-mi amintesc sa fi pomenit de 300mW pe undeva,ci de minim un watt.Sa folosesti un led de 3W la un W,e chiar recomandabil la o lanterna alimentata la baterii;sant sigur ca stii ce motiv vreau sa invoc...eficienta.Un led de putere e mai eficient,energetic vorbind,la 350mA,fata de 1500mA.Nu e doar mai eficient,ci si mai fiabil...Ca e ceva mai scump,asta e o alta discutie.Sper ca pana aici esti de acord cu mine... In ce priveste alimentarea ledurilor in tensiune si nu un curent,faci cateva confuzii,din neatentie probabil.Confunzi o sursa ideala de tensiune,a carei rezistenta interna e zero,care in scurt debiteaza un curent infinit,cu un amarat de acumulator AAA,care in scurt debiteaza vreo trei amperi,masurati de mine pe un VARTA scos de la incarcat,de 800mAh.Altfel spus,conectand un led de 1500mA,direct la trei acumulatori AAA inseriati,nu-l poti distruge probabil,altfel decat lasandu-l fara racire... Perfect de acord ca folosind o alta sursa de alimentare,de aceeasi tensiune ,dar cu rezistenta interna mai mica,ledul se poate distruge prin depasirea curentului maxim suportat.De acord cu tine,ca la o tensiune mai mare,pentru eficienta e obligatoriu folosirea unui generator de curent constant,in comutatie,dar la o tensiune de alimentare de 3,6-4,5V cu cateva precautii poti realiza o lanterna foarte fiabila,e drept fara posibilitatea reglarii puterii,fara nici-o componenta electronica.Buna ideea cu testarea reflectorului,am imprumutat de la un prieten o lanterna cu LUXEON K2,ca sa pot verifica reflectoarele pe care le am.Daca si cu ledul asta lumina lasa de dorit,ma las pagubas si cumpar o lanterna serioasa.Tot la varianta star m-am orientat si eu,nu am experienta necesara lipirii unui led de putere. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 300mW...scc meu are posibilitatea de reducere a curentului pana la 10%...la el faceam referire. In legatura cu pretul ,recent a avut loc lansarea unui nou tip de oslon,la care s-au dat monstre gratuite=>1buc=0 lei https://picasaweb.google.com/1128270182 ... 1434486322 Ledurile de putere,la tensiune constanta se ambaleaza termic - in functionare se incalzesc , incalzinduse consuma si mai mult curent si tot asa pana se ard (in 10s...5min); poate intr-un moment de criza bagi in lanterna baterii,care au densitatea de curent mai mare decat accu,dealtfel si tensiunea.Oricum,la 2A iese fum din led.Atat. 7135 e creat special pt alimentarea lanternelor, are LDO(200mV),in mare merge f.bine (testat). Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 7135 e o solutie ieftina de scc,nu lucreaza in comutatie,este doar o ...rezistenta..inseriata cu ledul,rezistenta pe care se pierde putere.De dragul discutiei,exista solutii mai rentabile din punctul de vedere al randamentului,care sa poata asigura un curent constant,la un randament rezonabil,la o tensiune de intrare de 3.6-4,5V? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 28, 2011 Partajează Postat August 28, 2011 Toate sursele liniare sant echivalentul unei rezistente.Si daca tot veni vorba de rezistente ,asta e un 'intelijenta'.Randamentul la tensiunea bateriei de 3,7V e de: 3,7x0,35=1,295W - puterea totala; 3,2x0,35=1,12W -puterea consumata de led; 0,5x0,35=0,175W-puterea consumata de 7135.Aplicam regula de 3 simple si => randamentul scc cu 7135 e de 86,5%.Si e pt 500mV,integratul are un randament mai mai mare daca avem in vedere ca are nevoie de200mV pt a functiona. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Randamentul e multumitor in exemplul tau,dar cu cat tensiunea de alimentare e mai mare,randamentul va fi din ce in ce mai mic.La 4,5V pe SCC se pierd 455mW,la 6V aproape un watt,etc.Oricum renteaza la puteri mici,la alimentarea cu trei acumulatori de 1,2 V.Daca s-ar si gasi integratul pe la noi,chiar as fi luat cateva,din curiozitate.Azi am comandat ledurile,doua Cree XP-G si un Cree XM-L.Stiu ca ai testat mai multe SCC in comutatie,asa ca mi-ai putea recomanda una care sa functioneze la maxim 6V,si sa poata debita 1,5A. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Surse in comutatie nu folosesc pt accu NiMH/SLA6V,numai pt 2 serie LiIon=> de la 5,6V la 8,4V iar pt astea folosesc LM3401 +circuit UVLO sau LM3409.Feroviari sant oameni care lucra cu obiecte grele,accu LiIon sant usori si in concluzie 'cam rai' si ma gandesc sa revin la SLA/6V. Link spre comentariu
Cristiano Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Surse in comutatie nu folosesc pt accu NiMH/SLA6VWhy not? Un buck-boost ori un SEPIC sunt ideale pentru asa ceva (mai ales daca ai doar 2 acumulatori). Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 EU nu folosesc asa ceva. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Surse in comutatie nu folosesc pt accu NiMH/SLA6V,numai pt 2 serie LiIon=> de la 5,6V la 8,4V iar pt astea folosesc LM3401 +circuit UVLO sau LM3409.Feroviari sant oameni care lucra cu obiecte grele,accu LiIon sant usori si in concluzie 'cam rai' si ma gandesc sa revin la SLA/6V.LM3401 pare potrivit pentru proiectul meu;ai idee de unde l-as putea cumpara? Link spre comentariu
Dr.L Postat August 30, 2011 Partajează Postat August 30, 2011 Acu multi ani am luat ceva de genul asta ca sample Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 31, 2011 Partajează Postat August 31, 2011 Criza pe care o traversam a schimbat multe. Link spre comentariu
Vizitator saridon Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Azi neavand ce face am desfacut in bucati o "lanterna profesionala" police luata de pe net.Mergea cu 2 baterii R20 deci 3V.Nu era rea dar vreau sa-mi iau una ledlenser mai subtire si sa folosesc ledul asteia la altceva...e posibil sa aibe vre-o sursa in corpul acela de aluminiu sau astea chinezesti sunt doar led+baterie ?Daca nu are imi trebuie doar o scc care sa dea fix 3v si atat? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Avand in vedere cei 3 volti,ma indoiesc ca ar avea ceva electronica in ea;poti afla insa daca e ceva in chestia de aluminiu,cu un ohmetru conectat intre plusul ledului si contactul unde vine plusul bateriei.Daca rezistenta e zero,sau foarte mica...nu are electronica ..scc nu trebuie sa dea fix 3V ci fix un curent la care ledul sa poata functiona in siguranta si asta depinde de led.Daca ledul nu poate fi identificat,asigura-i un curent nu mai mare decat cel la care a functionat pana acum.Inseriaza un ampermetru cu doua baterii noi si poti afla acest curent . Link spre comentariu
Vizitator saridon Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Intre firul rosu (+) si contactul unde vine plusul bateriei sunt 5kohmi.Curentul il masor maine.Pe spate seamana putin cu sursele alea care se vand pe ebay(ma refer la placuta aia) Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 18, 2011 Partajează Postat Septembrie 18, 2011 Poti masura si tensiunea pe led,pe langa curentul consumat din baterii.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum