Vizitator dragalasu Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Salut Domnilor , vin si eu cu o intrebare la voi. Am o lampa de mana ELM 01 - S/D/M de la ELECTROMAX ,daca o stiti careva, o au cei de la mine si pe la cfr marfa , la care nu mai merge acumulatorul , adica nu se mai incarca, si as vrea sa o modific sau sa o alimentez cu unul de lanterna . Sau sa pun ledul de 1w la o alta lanterna mai bine as vrea . CE ZICETI ? se poate si cum ?Din pacate nu pot atasa PDF-ul de la producator. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Pune link cu el,doar se gaseste pe net. Daca nu,urca-l pe un site de fisiere si pune linkul Link spre comentariu
Vizitator dragalasu Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Pune link cu el,doar se gaseste pe net. Daca nu,urca-l pe un site de fisiere si pune linkul http://www.electromax.ro/produse/corpur ... minat-atexEste cea de la rubrica a 2-a ELM-01 SDMAm sa o demontez si sa fac poze cu telefonul si sa le pun aici Link spre comentariu
Vizitator dragalasu Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Uite si pozele : Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Eu zic ca este mai bine daca ai pune 3 acumulatori clasici AA de 2800mAh (sau mai mari daca gasesti) in locul celor vechi daca doar ei sunt problema (scade autonomia la jumatate). Daca partea electronica de incarcare este problema atunci adaugi un mic montaj de incarcare. Nu merita sa o demontezi daca electronica este buna. Link spre comentariu
Vizitator dragalasu Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 Nu stiu daca este doar acumulatorul, pentru ca eu am pus bornnele de la un redresor facut de mine care scoate 4,5v, pe care il foloseam la alta lampa, dupa ce am desfacut capul de lampa , la firele din poza si merge doar semnalizarea ca ar incarca, dar nu ia minic acumulatoru.Dar nici nu face nici o comanda daca folosesc intrerupatorul , ar trebui sa se aprinda ledul de 1w.Pe mine mar interesa daca se poate sa mearga doar ledul de 1w, fara alte brizbrizuri , simplu doar ledul mare si atat.Iata pozele : Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 23, 2011 Partajează Postat Iulie 23, 2011 La noi in depou sant 5 lanterne modificate pe led;una cu led de 3W,una cu 4x0,5W ,una cu led de 0,5W@CR123 de 1A,doua cu 7x0,3W.De ce autonomie ai nevoie? Link spre comentariu
Vizitator dragalasu Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 De autonomie prea mare nu ar fi nevoie, sa zicem de o tura -doua de servici, adica pana la 20 de ore, dar am vazut ca focalizeaza la vreo 40 - 50 de metri ,daca nu mai bine .Eu am 2 acumulatori de la niste chinezarii cu 7 leduri , si vroiam de fapt sa pun ledul la una din ele, dar am inteles din ceea ce am citit pe aici si pe alte forumuri , ca ledurile astea au nevoie de radiator de racire, asa ca am vrut sa pun cu radiatorul pe care este fixat ledul, intr-una dintre acelea, dar nu stiu daca merge ledul fara placa ( cablajul ) pe care se afla celelalte leduri si cipul, pentru ca ceva simplu. @tyc sa cred ca esti cfr-ist?, si eu sunt , dar la rev de vag. de calatori. Cred ca ati inteles ca sunt cam novice , sa nu spun afon, in electronica, si nu as vrea sa ma complic . Link spre comentariu
pinky Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 LED-urile au nevoie de un circuit care sa regleze tensiunea si / sau curentul de alimentare. Altfel va functiona cateva secunde dupa care se va arde.Trebuie sa identifici LED-ul ca sa-i gasesti datele tehnice iar apoi sa cumperi / construiesti un dispozitiv care sa-i furnizeze valori normale pentru el. Nu poti sa alimentezi direct LED-ul la acumulatorul de 3,6V ( 3 x 1,2V NiMH ) deoarece acumulatorul incarcat are aprox 3 x 1,45 V = 4,35V iar LED-ul se alimenteaza la 3V. Daca il alimentezi la 3,2V va functiona cateva minute iar daca il alimentezi la 4V probabil se va arde ca un chibrit.De asemenea LED-urile de mare putere au nevoie de radiator de racire. Link spre comentariu
Vizitator dragalasu Postat Iulie 24, 2011 Partajează Postat Iulie 24, 2011 OK pinky , acum am inteles de ce este nevoie de montajul ce il are, am inceput sa ma luminez un pic.Pe led scrie "Lumileds" si din documentatia lampii ca are 1w.Atunci ar fi cazul sa-mi schimb planul, adica sa incerc sa folosesc tot capul de lampa la o alta sursa, dar vad ca de la acumulator pleaca trei conductori , unul de la plus si doi de la minus , dar totusi nu stiu ce este cu cel de al treilea, cel negru,Uite aici: Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iulie 25, 2011 Partajează Postat Iulie 25, 2011 Cumpara de pe ebay o sursa de curent constant cu AMC7035, e de 350mA si are cadere de tensiune de 120mV...merge si cand tensiunea bateriei e sub cea necesara ledului si e conceput special pt lanterne(numai pt). http://www.google.ro/search?um=1&hl=ro& ... l0l0l0l0l2 2.SCRL. 3.Un accu de 4V e numai bun pt aplicatia data, tensiunea maxima e de 4,8V(incarcat) iar minima e de 3,5V(descarcat). 4.Radiatorul ledului confectioneaza-l dintr-un radiator pt TO220,fixarea pe radiator-mecanica(jug si suruburi). Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat August 26, 2011 Partajează Postat August 26, 2011 Ca sa nu deschid alt topic...Am cateva chinezarii cu led de 1W,alimentate de la 3 baterii AAA,carora as vrea sa le schimb ledurile,cu unele mai performante,CREE XP-G,de exemplu.Se merita modificarea lanternelor,avand in vedere reflectoarele acestora,de mici dimensiuni,care sunt din plastic metalizat pare-se ,sau mai bine cumpar altele,avand in vedere ca un led costa cat lanterna? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 26, 2011 Partajează Postat August 26, 2011 Ledurile de 1W consuma 350mA,seria XP-G e la 1000mA/1500mA...pot sa pun un tranzistor de 100A in locul unuia de 10...daca vrei sa modifici driverul corespunzator noilor leduri,intampini unele probleme:-la 1A nu o sa poti sa le racesti;-reflectorul se deformeaza;-bateriile AAA nu rezista mult;-s.a.Pt. alimentarea ledurilor de 3W + ,se folosesc acumulatori pe Li . Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 Ledurile de 1W consuma 350mA,seria XP-G e la 1000mA/1500mA...pot sa pun un tranzistor de 100A in locul unuia de 10...daca vrei sa modifici driverul corespunzator noilor leduri,intampini unele probleme:-la 1A nu o sa poti sa le racesti;-reflectorul se deformeaza;-bateriile AAA nu rezista mult;-s.a.Pt. alimentarea ledurilor de 3W + ,se folosesc acumulatori pe Li .Ledul pomenit,XP-G,functioneaza si la 350mA,unde produce 139 lumeni..E drept ca intentia mea e sa maresc puterea lanternelor,spre 3W,cu limitarea corespunzatoare a timpului de functionare,datorita bateriilor AAA,pe care le-am inlocuit cu acumulatori ni-mh de 800mAh.Racirea nu cred ca reprezinta o problema,cel putin la una din ele,confectionata din duraluminiu,iar in ce priveste driverul,cea metalica nu are asa ceva.Limitarea curentului prin led,se face doar datorita rezistentei interne a celor trei baterii AAA.Desigur,daca as folosi baterii de capacitate mai mare,ledul s-ar arde..Eu vreau sa folosesc ledul pomenit pentru eficienta luminoasa,dar si pentru faptul ca e mai teapan,putand rezista,racit corespunzator la peste un amper ;stiu ca metoda de alimentare a ledului,fara driver e primitiva,dar e cea mai simpla,si are randament maxim,in situatia de fata.Stiu ca puterea nu va fi reglabila si va scadea odata cu consumarea bateriilor,dar folosesc lanterna putin timp,de regula la pescuit.Despre deformarea reflectorului,nu stiu ce sa zic...am vazut acelasi tip de reflector,la o chinezarie de 3W,cu led Luxeon K2,care n-avea nici pe dracu.Ca veni vorba de reflector,ce ma deranjeaza cel mai mult la el,e faptul ca pata de lumina reflectata de el,nu e circulara,ci are o forma neregulata..Acum nu stiu daca e vina reflectorului,prost calculat,sau a ledurilor chinezesti,care nu au nici-o lentila,de unde presupun ca unghiul de radiatie a acestora,e foarte mic. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 Cree da o valoare de curent care e etalon,ledul poate functiona pana la 330% fata de aceasta valoare http://www.cree.com/products/pdf/XLampXP-G.pdf .Dealtfel functioneaza si la 100mA,dar e un nonsens sa folosesti un led de 3W pt 300mW. Metoda de alimentare a ledurilor in tensiune inseamna sfarsitul lor(http://www.zexstar.com/p580/led-cree-xp ... nguage=ro& ),chinezul face produsele doar sa funtioneze,nu sa funtioneze la parametri.De aceea lanternele chinezesti tin putin-de la 2h la 200zile,cum ai norocul.Un exemplu ,prin extrapolare,e strangerea rotii fata-stanga-din cele 4 suruburi,pui trei,doua in cruce si strangi unul-dupa scurt timp,observi ca te depaseste o roata,care seamana izbitor cu roata fata de la masina ta. Pt prelungirea timpului,practic la infinit, se adauga o scc.Cele recomandate pt lanterne sant in comutatie,iar la puterea asta ,pe baza IC-ului AMC7135;unul debiteaza 350mA,pt puteri mai mari se conecteaza n in paralel (n=curentul dorit/0,350 de ex. : http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=amc ... 86.c0.m359 ). Lanternele pt leduri de putere se confectioneaza din aluminiu,corpul lanternei fiind radiatorul ledului. Reflectorul se poate testa in urmatorul fel : iei un led de 5mm la care retezi lupa cu firul cald sau unul straw-hat si il pui in reflector in locul ledului original.Daca e reflectorul de vina,ai optiunea: http://www.dealextreme.com/p/26-5mm-alu ... itter-5955 Ledurile fara lentila( smd/straw hat) au uhghi de dispersie de 90...170 grade.Cele cu lentila sant focusate. Sa iei varianta star la XP-G,asta daca nu ai MCPCB si tehnica de lipire smd. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum