Vizitator tyc Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Nu prea urmaresc noaptea barcutele de momit,am alte hobby-uri.Dar problema lanternei am inteles-o pe deplin si furnizez o solutie conform cu concluziile trase in urma realizarii lanternelor/proiectoarelor/farurilor. Link spre comentariu
pinky Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Imi cer scuze daca am jignit pe cineva in postul anterior. Nu asta a fost intentia mea. Ca sa justific afirmatiile legate de lanterna cu led, atasez un desen stilizat in care se observa eficienta becului si a ledului intr-un reflector cu oglinda si motivul pentru care un led trebuie sa aiba o lentila in fata lui pentru a focaliza eficient lumina. Cu gri am colorat suprafata inutila a oglinzii. In primul desen este un bec cu filament intr-o oglinda. Se observa ca suprafata care nu focalizeaza lumina in punctul indepartat este foarte mica. 10-20%. Sa zicem neglijabil. In al doilea desen este ledul pus pe radiator. Datorita unghiului mic de difuzare al luminii, in cele mai fericite cazuri 120 grade, lumina emisa ajunge doar pe 10-20% din oglinda si este reflectata optim in punctul indepartat. In acest caz, reflectorul ar trebui sa aiba o forma conica, nicidecum parabolica. Dar nici cu un reflector conic nu se ajunge la on procent prea ridicat de suprafata utila reflectanta, in cel mai fericit caz as estima 30% din lumina emisa. Nu pierdeti din vedere faptul ca un led nu emite lumina uniform in cei 120 grade pe care-i lumineaza. Cea mai mare parte se duce intr-un unghi de 45-60 grade care ori nu sunt reflectati de nicio suprafata, ori sunt reflectati dar se opresc in radiatorul de racire al LED-ului. Al treilea desen are LED-ul orientat spre oglinda. Al patrulea desen este varianta cu lentila care focalizeaza aproape toata lumina emisa in punctul indepartat, adica acolo unde doresc sa lumineze. Repet: desenele sunt stilizate si nu contin elemente de mare acuratete. Nu mi-am propus sa fac o lucrare stiintifica ci doar sa ilustrez argumentele mele. Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 dragute desenele, dar abordarea este gresita. putem discuta mai pe larg, daca vrei. Link spre comentariu
pinky Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 dragute desenele, dar abordarea este gresita. putem discuta mai pe larg, daca vrei.Nu. Nu doresc "sa discutam mai pe larg". Nu doresc sa transformam acest topic intr-o discutie privata.Daca ai informatii care sa rezolve problema enuntata la inceputul acestui topic, ar fi minunat sa le impartasesti.Orice parere logica argumentata si cu sprijin teoretic este binevenita.Daca doresti sa deviezi de la subiectul initial, eu personal te rog sa renunti. Sunt destui care polueaza informational acest forum. Nu ingrosa randurile. Ar fi necivilizat sa nu acordam respect unii celorlalti. E un forum de electronisti, in general vorbind, nicidecum birtul comunal.Multumesc pentru intelegere. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Nu inteleg cum lamurirea unor aspecte optice deviaza de la subiect,din moment ce modificarea lanternei presupune modificarea sistemului opticOrice subiect deviaza mai mult sau mai putin. Doar daca stii exact ce vrei si cum sa obtii poti avea un thread care nu deviaza de la subiect,dar atunci practic n-ai nevoie de elAi grije cu atitudinea fata de cei care vor sa te ajute... Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 eu am intrebat politicos si omul a raspuns ca nu doreste. era vorba de forum, ca daca vroiam pe privat il contactam pe mesagerie, raspunsul e oricum clar, nicaieri.e greu sa porti o discutie cu cineva care se considera posesorul adevarului absolut.sa aveti o zi buna. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Nicul are dreptate,abordarea e gresita... ajungem la concluzia ca lumina emisa de o sursa se propaga diferit de cea emisa de alta sursa de lumina desii lungimea de unda e aceeasi. Interesant.Initial(cu multi ani in urma) si eu credeam asta,deoarece de atatea ori am repetat aceasta incat eram convins.Teoria ca teoria,da' practica(cum 'mnezo! sa-i spun omului acesta ca am facut proba practica si oglinda focalizeaza lumina emisa de led precum cea emisa de bec) Link spre comentariu
aygun Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 Azi mi-am luat asa ceva : http://www.flashlightreviews.com/review ... 100led.htm Nu credeti ca est eo solutie mai ieftina si mai comoda ? Un singur cuvant am ptr ea : EXCELENTA ! din toate punctele de vedere . Pretul ? Undeva de 60 RON . E mult ? Atatea discutii interminabile. E perfect ca arma nonletala. Sa o folosesti ptr a dizabilita ptr cateva secunde bune * 10 sau 20 ) o persoana pusa pe rele. Daca iti dai in ochi cu ea pre repede nu isi revine vederea . Link spre comentariu
Vizitator aldama Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Azi mi-am luat asa ceva :http://www.flashlightreviews.com/review ... 100led.htmNu credeti ca est eo solutie mai ieftina si mai comoda ?Un singur cuvant am ptr ea :EXCELENTA ! din toate punctele de vedere .Pretul ?Undeva de 60 RON . E mult ?Atatea discutii interminabile.E perfect ca arma nonletala. Sa o folosesti ptr a dizabilita ptr cateva secunde bune * 10 sau 20 ) o persoana pusa pe rele. Daca iti dai in ochi cu ea pre repede nu isi revine vederea . Lumineaza in 200-300m? ... si de unde ai cumparat-o? Link spre comentariu
Vizitator aldama Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Deci... concluzii... se merita investitia de aprox. 60 de euro?... sau cumpar altceva la "gata" in 65-70de euro? Link spre comentariu
aygun Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Azi mi-am luat asa ceva :http://www.flashlightreviews.com/review ... 100led.htmNu credeti ca est eo solutie mai ieftina si mai comoda ?Un singur cuvant am ptr ea :EXCELENTA ! din toate punctele de vedere .Pretul ?Undeva de 60 RON . E mult ?Atatea discutii interminabile.E perfect ca arma nonletala. Sa o folosesti ptr a dizabilita ptr cateva secunde bune * 10 sau 20 ) o persoana pusa pe rele. Daca iti dai in ochi cu ea pre repede nu isi revine vederea . Lumineaza in 200-300m? ... si de unde ai cumparat-o?Nu stiu daca bate 200-300 metri insa bate lejer in 100 metri . Curtea noastra are o lungime de vreo 150 metri si bate elegant pina pe casa vecinului in conditii de iluminare stradala. De cumparat ? O aduce baiatul de la magazinul nostru - nu dau dat esa nu fac reclama ! You Know Why !Vrei solutie ? Ia sa vedem ? Citeste aici cat te tine bateria ) http://www.ledcreations.net/?page_id=55Umbli cu acumulatorul de masina de gat sau poti lua trei lanterne din alea cum mi-am luat eu .Ar mai fi una :Led 100W , 3 acumulatoare de 12V inseriate si gata lanterna de 100W . ;)Un led de 100W ? e vreo 5 milioane ( eu mai am un led de 100W pe care il dau la 3 milioane ).Acumulatorii ? 61 ron bucata !Restul de maruntisuri ( cooler de calculator , butoane , incarcator .... ) Lanterna prezentata mai sus nu am incercat-o in conditii de bezna totala . Ramane de vazut cand ajung undeva in camp fara masini sau alte lumini . La pescuit nu ai decat lumia stelelor . Gresesc ? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 Ledurile de 5mm au eficienta de 75lm/W,iar ledurile XM-L au 167lm/W . Ideea e sa tina accu cat de mult,dar tot e mult mai bine decat cu halogen - 20lm/W. Link spre comentariu
aygun Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 Ar mai fi o varianta :DHID-uri auto in oglinda focala a lanternei respective .Eu folosesc HID-uri cu xenon la proiectoarele video . Singurul dezavantaj este ca trebue sa mergi cu bateria auto in barcuta Mananca curent in draci dar in mod cert cu HID-ul va bate la distanta pe care o doresti .Si , nu stiu de unde ai scos faza cu 60 sau 70 euro ( daca te referi la lanterna achizitionata de mine ) .Lanterna aceea a costat 60 RON nu euro , asta ca sa fim intelesi.De adus ? O aduc cei de la noi de la comenzi dar nu stui de unde .Au adus una de test si au primit comenzi instant a de 10 bucati si inca mai primesc .Cheers ! Link spre comentariu
aygun Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 La peste merge asta Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 26, 2011 Partajează Postat Iunie 26, 2011 Si inca cum! Aia cu 60RON e din China,are un coleg una cu 48 de leduri si e comparabila cu una cu un led de 1W. Vezi asta : http://www.dealextreme.com/p/ssc-p7-c-2 ... 8-4v-14413 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum