Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Delia cu LM3886

Th3_uN1Qu3

Postări Recomandate

• Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

25

• Letcon

5

• cristian2009

4

• vladonedj

4

Am zis deja ca brumul din preu e afectat de corectorul de ton. Oricum din sursa de alimentare a preului nu e ca pe aia am verificat'o. Intra tot pe calea de semnal cumva. Edit: Brumul "din preu" e din cablul de legatura. Dispare daca pun intrarea la masa la mufa DIN, dar nu si daca pun capatul celalalt al cablului la masa. Trebuie sa iau unul mai scurt (ca asta are 5 metri parca).

Edit 2: Foarte bine vazut apollo11. Nu am niciun chef sa dau jos modulele la ora asta, insa tragand un fir scurt de la masa condului din bucla de reactie pana la condul mare, brumul dispare. De aici e problema. Sunt de acord cu tine ca trebuia pus si el de cealalta parte a rezistentei de 10 ohmi (si cel care a facut cablajul e de acord). De fapt, brumul apare din cauza ca lungimea firelor de conexiune e suficienta pentru a prinde brum de 50Hz, fapt confirmat masurand cu osciloscopul intre masa condului si masa modulelor.

Offtopic : Pot folosi pentru cablaje orice marker permanent ?

Exista marker "de cablaj", pe ele scrie "OHP Marker". Eu nu mai fac cu markerul decat corecturi, le scot pe imprimanta laser pe hartie lucioasa si le transfer cu fierul de calcat.
Link spre comentariu
Offtopic : Pot folosi pentru cablaje orice marker permanent ?

Exista marker "de cablaj", pe ele scrie "OHP Marker". Eu nu mai fac cu markerul decat corecturi, le scot pe imprimanta laser pe hartie lucioasa si le transfer cu fierul de calcat.

Dar, cu un marker permanent nu as reusi ?

Link spre comentariu

Am ceva marker Schneider Ohp M si am vazut ca rezista la clorura destul de bine si nu-i marker special pentu cablaje...Poti sa incerci pe o bucata mica de cablaj sa vezi,ca sa fi sigur dai 2,3 straturi,da-i un strat lasi sa se usuce,dai stratul 2 si tot asa...

Link spre comentariu

salutare......de plictiseala si pentru ca nu-mi plac cablajele facute anapoda (fara simetrie si respectare grid), refacui cablajul adaugand conzi de 100n in paralel cu cei de 220uF...... cablajul este ceva mai simetric acum si mai aranjat......Th3_uN1Qu3 sper ca nu te superi ca ma bagai in topicul tau.....spor la lucru

PS...daca se doreste se pot adauga si 2 gauri de 3mm in partea de jos pentru prindere suplimentara

Link spre comentariu

E vorba de condul de 100u, C9. Oricum daca legatura la masa e buna merge si asa.

Am scos strapul care lega minusul lui C9 la masa modulului si l'am dus direct la masa de semnal de pe placa. Rezultatul? LINISTE. Chiar daca apas casca pe ureche nu mai aud nici un bazait. :da Apropo, pe unul din module C9 il pusesem invers. Bine ca nu avea de'a face cu vreo alimentare. :rade: Multumesc lui apollo11 pentru sugestie.

Link spre comentariu

Frumos adrian,ne-ai invatat cu cablaje meseriase :aplauze ,tre sa recunoastem ca altfel arata fata de ce a prezentat Th3_uN1Qu3 mai la inceput.Cu siguranta exista si ceva diferente in functionare,poate diferente mici dar merita.Ps:sa nu te superi Th3_uN1Qu3 pe mine ca am intervenit :pandaci cateodata sa functioneze conteaza mai mult ca aspectul. :da

Link spre comentariu

De ce sa ma supar? Atat timp cat criticile sunt constructive si ajuta la realizarea unui produs finit mai bun, ele sunt binevenite. Am terminat "upgrade-ul", acum i'am pus si fatza la loc. In sfarsit. Am pus inca doi conzi de 6800uF in paralel cu cel de 2x 4700u, am lipit batul de scala sa nu se plimbe singur. Tunerul nu il mai fac, e dezacordat si nu am nici echipamentul nici nervii necesari, nici nevoie de el ca am unul digital Yamaha si nici pe ala nu prea il folosesc.O sa pun si niste poze cu aspectul final.

Link spre comentariu

Sunetul e ok. Cea mai notabila imbunatatire este ca am scapat de acel POC pe care il facea la deconectarea de la retea. Nu stiu daca ar suna prea diferit de varianta originala, pt ca oricum mare parte din "caracter" i'l da preul. Atat timp cat corectia de ton nu e folosita, canta. Cand e aplicata (mai ales pe inalte), incepe sa urle. :rade:

Edit: Niste poze "preliminare" sa zic asa. PS. Cine vrea schema originala (scanata de mine din manual, se vede impecabil, nu ca aia care e pe net), sa ma anunte. Am mai pus'o mai demult dar banuiesc ca a disparut odata cu celelalte atasamente.

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări