Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Delia cu LM3886

Th3_uN1Qu3

Postări Recomandate

Vorbind cu o "cunostinta de messenger", un roman plecat de cativa ani in Finlanda, despre audio, mi'am adus aminte ca trebuie sa imi fac Delia de o gramada de timp. Dat fiind ca orice imbunatatire la schema originala ar necesita marirea numarului de piese intr'un spatiu si asa stramt, am cam lasat'o sa zaca.Cand, imi da baiatu' o idee. "De ce nu pui LM3886 in ea?" Imi da si un cablaj mic rau, atat de mic ca nici nu are nevoie de vreun punct de sprijin decat surubul cu care e prins integratul pe radiator. Pai daca tot... hai sa fac asa. Ma duc acum sa'mi cumpar piesele si vedem ce iese. PS. Schema si cablajul (in Eagle) sunt atasate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 52
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

25

• Letcon

5

• cristian2009

4

• vladonedj

4

Da, aia e marimea reala. Vad eu cat de inghesuite sau nu or iesi, in orice caz, cablajul stiu ca a fost realizat practic, asa il fac si eu ca mi'e lene sa proiectez altul.

Link spre comentariu

C1 si C10 au pe schema 47n si 100n, valori mult prea mari ptr rolul lor, zic eu.Condensatorul acolo ar trebui sa fie cam 220p.Cu 147n si 2.2K, dupa 1/(2PI*RC), filtrul de intrare iti taie semnalul incepand cu aprox 500Hz.Cu 220p, frecventa de taiere e ~32kHz, iar cu 270p ~26kHz.Edit: am gresit calculul cu o zecimala.Corect e:Cu 220p, frecventa de taiere e ~320kHz, iar cu 270p ~260kHz.Grupul RC de la intrare are rolul sa atenueze perturbatiile radio culese pe fire, si nu trebuie sa altereze semnalul audio.

Link spre comentariu

Grupul RC de la intrare are rolul sa atenueze perturbatiile radio culese pe fire, si nu trebuie sa altereze semnalul audio.

Asta stiu si eu. O fi facut omu' vreo greseala, il intreb. SAU o fi incorporat baffle step compensation in amplificator... Oricum, indiferent de valorile pieselor cablajul tot ala e. La terminarea montajului o sa ii fac masuratori cu cablu loopback in placa audio, asa o sa vad imediat daca e ceva in neregula cu raspunsul in frecventa.Edit: Am primit raspunsul... da, era pt un dif de bas, de aia filtrul. Se schimba nu'i problema. Probabil o sa pun 220p ca astia ii am la indemana. Bun, m'am apucat sa editez cablajul, trasee mai groase pe unde se poate, ca sa nu zboare cu totul la gaurire, si o sa modific si conzii aia.
Link spre comentariu

Daca nici asta nu va place sunteti carcotasi. Mie mi'a iesit ok la corodare & gaurire, acuma montez piesele. Am facut traseele mai groase si am corectat si acel condensator.

Link spre comentariu

Sincer nu imi place :rade: pentru ca sunt prea inghesuite piesele, C5 si C7 acopera pinul de gnd aproape de tot,2 strapuri pot fi eliminate destul de usor din ce vad,C8 se loveste de LM(in cazul in care incape),C6 suprapus cu C3,si ar mai fi de corectat,parerea mea.Chiar nu stiu cum va arata cablajul populat cu piese.Nu o zic din rautate dar asa vad yo situatia :jytuiyu Sa pui 1,2 poze daca poti cu montajul cand il termini ca is curios cum apare :)

Link spre comentariu

Pinul de GND? Cine a zis ca firele se trag pe deasupra? Mai ales cum are Delia cocotati finalii pe radiator. C8? De acord, ar trebui mutat mai la dreapta. Dar s'a gasit solutie.C6 si C3 nu a zis nimeni ca ii pun asa, de fapt trebuie unul singur de 2.2u, chiar merge si 1u. Eu am pus 1u electrolitic bipolar ca nu mai aveau 2.2u nepolarizat la magazin decat unul. Si asa, tot trebuie sa mai dau maine, ca n'am vazut ca is 2 conzi de 100u pe fiecare placa... Si pt aia de 220p ca nu am si am pus 100p, si nu vreau sa fac receptor radio. :rade: Oricum, o placa e gata. Pe cealalta o termin maine. Poze pun maine ca sa fie lumina puternica sa nu fac cu blitz.

Link spre comentariu

@ ratza: Link? :da

Primul modul deja l'am montat pe radiator la Delia, l'am cablat si asteapta sa'l testez. Acum sunt in pauza de masa. :rade: Ramane de vazut cum se va pupa la gain'uri, ca vreau sa fie ok cu nivelul din mixer. Stiu ca la Delia semnalul distorsiona in preu daca era nivelul de intrare prea mare, indiferent de pozitia potentiometrului de volum. Va trebui sa ma ocup si de asta.

Link spre comentariu

Modulul functioneaza impecabil. :da Momentan doar pe tuner, ca nu mai am cablu de intrare la ea, am avut nevoie de cablu la altceva, mai am doar mufa DIN si mi'e aiurea sa tai iar un cablu. Ii cumpar altul maine.O sa ma apuc sa repar si canalul celalalt (care merge dar distorsioneaza peste un anumit nivel, canalul pe care l'am inlocuit acum imi prajea trz driver) inainte sa ii pun modulul cu 3886, sa vedem care pe care. :limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări