Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

subwoofer de casa push pull

Vizitator Dadu

Postări Recomandate

LEgat de acel amplificator, in link-ul dat de tine scrie:-Putere RMS: 150 W-Impedanta difuzor: 4 ohmiDeci amplificatorul nu cred ca poate "presta" pe 2 ohmi (difuzoarele tale puse in paralel). Cum nu le poti pune in paralel => le legi in serie. Daca le legi in serie => Puterea RMS va scadea sa zicem pe la 100W, dar amplificatorul respectiv va "rasufla" mai lejer. Daca 100W RMS sunt suficienti pentru tine si daca amplificatorul il ai deci nu mai dai bani pentru el eu zic ca il poti folosi. Asa cum am spus, difuzoarele nu sunt ceva de top deci nu are rost sa investesti foarte mult pe partea de amplificare si daca SPL-ul declarat in PDF-ul pus de un user aici este corect , adica in jur de 90dB, cu 100W RMS ajungi la 110dB!!! (iti atrag atentia de la inceput ca in discoteci maximul permis este de 105dB, peste aceasta valoare patronul plateste amenda daca vin baietii si il prind cu mai mult de 105dB). Boxa fiind bass reflex mai da si ea un 3dB in plus, mai ofera si pozitionarea in camera ceva dB deci dupa mine ar fi arhisuficient 100W RMS bagati intr-un difuzor de 90dB 1W/1m. P.S. Daca stai si la bloc ... sigur iti bat vecinii in teava si la 50W RMS.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pic

10

• rvrazvan

3

• ahegyes

2

• baga

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Dadu

Spre fericirea mea ca eu nu stau la bloc,stau la casa si nu am vecini decat la 150m de mine si alea sunt niste babe cam surde.Daca ar fi sa imi recomanzi o statie pentru ce am eu sau eventual pentru altele doua difuri tot de 4 ohmi ,ce mi-ai recomanda,daca poti sa imi dai o pagina de net ,ms

Link spre comentariu

Pai dupa cum stii la noi in Romania primul lucru de care se tine seama este suma pe care o ai pentru a cumpara ceva. Cind dispui de o anumita suma pasul urmator este sa cauti sa cumperi ceva cu un raport calitate pret cat mai mare posibil. De aceea ti-am si zis ca daca ai deja acel amplificator ar merge cu difuzoarele pe care le ai (mai ales ca amplificatorul il poti pune pe o latura a cutiei fiind special construit pentru asta si la exterior nu vezi decat un radiator si niste mufe, deci castigi mult la aspect). Daca ai alte doua difuzoare mai intai trebuie sa spui ce difuzoare ai pentru a vedea ce "ar merge" impreuna cu ele. Nu are rost sa cumperi un amplificator bun (dar scump) pentru un subwoofer care are un difuzor mediocru. P.S. Si trebuie mai intai sa stii ce "tinta" vizezi. Sunt unii care doresc sa isi impresioneze colegii si atunci fac ceva care sa dea varul jos de pe pereti. Sunt altii care asculta la cativa wati si nu lasa pe nimeni sa se bucure de ce au ei. Deci se incepe cu suma de bani disponibila si ce se doreste sa se obtina si apoi poti primi sfaturi.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator spanu

Daca am acest difuzor boshmann zx 102 pro cum mi ati recomanda sa imi fac cutia pt el (vreau sa il folosesc ca si subwoofer de masina) ??? lungime, latime,inaltime (300*250*340) portul de bass sa fie pe partea unde este si dizuzorul( pe front) sau in lateral ?? imi recomandati sa il antifonez cu vatelina interiorul???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări