Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

subwoofer de casa push pull

Vizitator Dadu

Postări Recomandate

Vizitator Dadu

Din ce spun cofiguratile celor 2 subwoofere nu este nici unu care sa fie in bass reflex sau isobaric amandoua sunt push pull,eu as inclina spre ELAC desii nu stiu diferenta de sunet intre cele doua,astept pareri din partea voastra.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adrian_pic

10

• rvrazvan

3

• ahegyes

2

• baga

1

Top autori în acest subiect

uita-te in a treia poza: http://www.google.com/search?tbm=isch&h ... l172l0.1l1

este exact ca cel din link-ul tau : isobaric front to back.

pentru push pull uite: http://www.google.com/search?hl=en&biw= ... 83l3.3.1l7

ELAC-ul vad ca este push-push/pull-pull. Adica mai simplu spus bass reflex cu doua difuzoare. Ca sa fi fost push-pull trebuia sa aiba difurile in antifaza, dar scrie clar pe site: push-push/pull-pull. Daca le pui o baterie de 1V ambele difuzoare vor misca mebrana fie in afara fie inauntru. La un push pull un difuzor va misca mebrana in afara si celalat inauntru.a uitam la

P.S. Scuze, prin pozele alea mi-a ramas in cap una in care am vazut tubul de bas. Acum vad de fapt ca subwoofer-ul indicat de tine nu este bass reflex ci sealed (adica incinta inchisa). Da, subwooferul in incinta inchisa dupa spusele multor sauna cel mai bine si cel mai corect, dar .... cutia este cea mai mare si difuzoarele trebuie sa aiba o cursa mare. Al tau are doar 9mm. Oricum se poate calcula daca difuzorul tau este pentru cutie inchisa sau bass reflex.

Link spre comentariu

pentru difuzorul boschman ZX 102XPRO eu recoman o cutie simpla, bas reflex, de 25L cu o teava de reflex cu diametru interior de 6.8 cm (teava de canalizare de 7cm) si lung de aprox 16 - 20cm.

Link spre comentariu

Din spusele user-ul se pare ca are doua difuzoare si vrea sa le foloseasca pe ambele la un singur subwoofer.

Dadu pentru 25 de litrii si cu tubul de 7cm diametru si lungime de 16 cm => 48Hz si pentru acelasi diametru al tubului dar cu lungimea de 20 cm => 44Hz. Pe mine m-ar multumi dar depinde de ce muzica asculti.

ahegyes am calculat bine? :nas:

Link spre comentariu

DA, cam asa e. Tuningul asta asigura un f3 de aprox. 40hz in conditii de simulare. In masina, castigul datorat cabinei (cabin gain) o sa duca f3-ul undeva la 30Hz, poate chiar mai jos, ceea ce pentru masina nu e rau - asta in cazul in care parametrii publicati de producator sunt reali. In camera, acelasi f3 va fi undeva la 35hz, poate un pic mai jos, in functie de unde e plasata cutia in camera. Nici asta nu e rau pentru un dif de 25cm in cutie de 25L, repet, cu conditia ca parametri publicati sa fie reali.

Link spre comentariu
Vizitator Dadu

Multumesc pentru sfaturile date,cum fac sa le pun pe amandoua difuri? deoarece asta era scopul meu sa le pun pe amandoua,sa fie in aceiasi lada cu perete despartitor,sa fie doua lazi separate? difurile sa fie in jos reflexu catre mine sau sa fie difurile cu fata catre mine si atunci reflexu unde il fac? in fata in spate lateral,cum spuneti voi ca ar fi mai bine sa le fac asa le fac,boxele sunt foaie verde pentru mine de construit,astept un raspuns si la intrebarile ce le-am scris acum.

Link spre comentariu

Nu stiu cat de identice sunt difuzoarele. De aceea pentru a mai elimina un impediment eu zic sa aiba perete despartitor. Nu cred ca ai asa mult spatiu in camera deci pozitia lui va fi sigur intr-un colt. Daca sta in colt, este clar ca tubul de bass reflex trebuie sa fie pe fata (nu are rost sa il tii la departare de minim 50cm de perete). Difuzoarele nu au niste parametrii straluciti dar .... arata fain :rade: . Cum zici ca nu-i problema de realizat cutia eu as zice sa fie o singura cutie de format cub si peretele despartitor sa fie pe diagonala (adica daca cubul are latura a, atunci peretele despartitor va fi un dreptunghi cu laturile a si a*radical(2) ). Apoi un difuzor il pui cu fata la tine si unul pe partea de sus. Tuburile bass reflex sa fie fiecare pe panoul cu difuzorul. Asa vei obtine ceva care este frumos, nu ocupa mult spatiul, il poti pune intr-un colt al camerei si faptul ca panoul din spatele fiecarui difuzor va fi oblic poate scapi sa nu mai pui nici material fonoabsorbant. Difuzoarele le poti lega doar in serie pentru ca au 4 ohmi si in paralel daca le-ai lega ar iesi 2 ohmi si amplificator care sa mearga pe 2 ohmi mai rar. (este mai bine sa pui difuzoarele in paralel dar .... nu si in cazul tau)

Link spre comentariu
Vizitator Dadu

Mai astept niste sugestii si de la altii sa vad ce spun si ei,ca tot veni vorba de legarea difurilor daca le leg in paralel iese 2 ohmi ,in serie 8 ohmi, cum e mai bine sa folosesc o statie cu 2 iesiri si fiecare dif pe un canal? sau sa le pun in paralel la 2 ohmi pe o statie mosfet care merge si la 1 ohm sau in serie la una de 8 ohmi? si inca ceva 2 boxe adica stereo nu ar suna mai bine? intreb si eu.

Link spre comentariu

Daca se poate foloseste:

o statie cu 2 iesiri si fiecare dif pe un canal

. Este cel mai bine. Subwooferul pe 4 ohmi este ok, pe 2 ohmi nu prea (doar in masina). La bass nu prea se pune problema de stereo, pentru ca nu prea percepi stereo sub o anumita frecventa. Eu as merge pe un singur subwoofer si sa-ti spun de ce: difuzoarele nu sunt prea grozave, dar arata fain, deci daca iese bine poate il vinzi si iei ceva mai bun. Cam toti isi cumpara boxe si dupa un timp le vand sa cumpere ceva dintr-o clasa superioara. La tine daca reusesti ca peretele despartitor sa fie in diagonala cubului (din pacate trebuie sa fie foarte bine rigidizat, dar tu ai zis ca nu-i problema in cazul tau) ai avantajul ca nu ai decat doi pereti paraleli in fiecare cutie si asta este super ok (cea mai "tare" forma de incinta este piramida - nu sunt pereti paraleli).Solutia cu doua woofere ar merge doar in cazul cind ai doua boxe bune care nu coboara foarte jos dar pe medii si inalte suna beton. Atunci, da, merita sa faci doua subwoofere si pe ele sa pui boxele => boxe pe 3 cai. Numai ca pentru a arata bine estetic volumul subwooferului ar trebui sa fie mai mare ca sa fie un pic inalte cutiile sa poti aseza boxele pe car ele ai peste ele. Daca inaltimea cutiei va avea 40-50cm va arata urat. Deci daca te gandesti sa-l faci, sa-l asculti o perioada si apoi sa-l vinzi eu zic ca mai usor vinzi un subwoofer cu doua difuzoare care arata "fitzos" si merge pus intr-o camera mica in colt. (marea majoritate a cumparatorilor doresc un subwoofer care sa dea jos varul de pe pereti si cu un singur difuzor ca al tau intr-o cutie nu prea "ajungi" la aceasta perfomanta.
Link spre comentariu
Vizitator Dadu

Asta inseamna o statie pe doua canale la 4 ohmi? sau cum? cat despre boxa poti sa imi dai o pagina de net sa vad cum e facuta, unde e reflexul si cum sunt amplasate difurile?

Link spre comentariu

Uite o schita la cutie:[attachment=0]boxa.GIF[/attachment]Legat de statie mai bine ne spui daca ai ceva si doresti sa folosesti sau vrei sa cumperi. Ca sa fie mai usor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări