Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Soft-start lumini

stefanev

Postări Recomandate

Salut !M-ar interesa o schema, un montaj, sfaturi sau produsul final (pe care il voi plati) pentru un soft-start la lumina dintr-o camera. Practic ma intereseaza ca la inchiderea circuitului sa existe un interval de 2-3 secunde in care lumina sa se aprinda progresiv (principiul variatorului de tensiune) astfel incat becurile cu incandescenta sa se aprinda usor. Acelasi mod mi-ar placea sa il am si cand inchid lumina sa se stinga usor. Pentru partea cu stinsul m-am gandit ca ar fi indicat un condensator nepolarizat pus in paralel de 220-400V insa ce capacitate ar trebui sa fie incat descarcarea pt aproximativ 400W sa fie cam in 2-3 secunde ?Multumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefanev

3

• MariusTehnik

1

• blazeu

1

Quasimodo, colegul nostru s-a exprimat destul de clar ca e dispus sa cumpere, iar ultima fraza ar fi trebuit sa-ti confirme ca informatiile lui despre functionarea unui asemenea dispozitiv sunt destul de...nebuloase.Eu am asemenea dispozitive, ceva mai rudimentare (sunt cu "touch-control" si imi echipeaza luminile cu bec halogen din 2 bai), construite de o fosta firma romaneasca "Gecad". Sunt si eu interesat de inlocuirea lor, deoarece dupa depanare au probleme cu stabilitatea (uneori palpaie suparator)Cu stima, F.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

intre timp am gasit ceva interesant la un pret bun: se monteaza in doza de aparat, e cu touch + telecomanda reglabila in trepte :)

Poate mai sunt si altii interesati de achizitionarea unor dispozitive de genul...lasa-mi un pm eventual cu site-ul , denumiorea produsului.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări