Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

optimizare tensiune

Vizitator hackdoom

Postări Recomandate

Vizitator hackdoom

Vreu sa optimizez tensiunea de iesire a unui smps - AUTO facut de mine in asa fel in cat sa poata alimenta "frumos" : - Doua FET100 - 100W @ 4Ohm; ± 45V; - Un FET200 - 196W @ 4Ohm; ± 55V; Ce ati recomanda ?? sa scad tensiunea la ± 45V; pe fet 200 sau sa cresc pe FET100 la ± 45V !Daca voi alimenta FET200 la ± 45V ce putere voi avea pe @ 4Ohm ???Aveti propuneri mai bune ??Se justifica 4 X fet 200 [ 2 in punte ] [2 normal ? ] , va mai functiona pe 4 ohmi in punte ?Multumesc !astept raspunsurile voastre !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

2

Top autori în acest subiect

Pe langa asta mai bine alege un amplif pe bipolari. Caderea de tensiune pe etajul final e mai mica.Sau daca vrei mosfeti pune mai multi ca sa ai rezistenta de saturatie mica si alimentezi etajul de comanda cu cativa volti in plus. In 4 ohmi se simte castigul.

Link spre comentariu
Vizitator hackdoom

eu vreu sa folosec aceste amplificatoare pe o sursa smps auto !voi avea doua iesiri de 50 volti de exemplu pe ele am nevoie de :2 amplificatoare de cel putin 100 W si 1 amplificator de 200wvreu sa folosesc Kituri si ....nu-mi place ideia cu tda7294 idei ?

Link spre comentariu
Vizitator hackdoom

Sharky , da-mi te rog exemple ....kituri cu bipolariam nevoie de minim 2 X 80 W in 4 ohmi si 1 X 250 W in 4 ohmi Unde gasesc acele kituri de cumparat ? sau macar , scheme ! [atentie , daca se poate tensiunea de alimentare sa fie una si aceasi pentru toate cele 3 module ! ]sorteh4 kituri de 100W din care doua le conectezi in punte. [ 2 fet 100 in punte alimentate la tensiunea corecta +/-45V nu vor rezista pe un difuzor de 4 ohmi ! ] asa este ?

Link spre comentariu
Vizitator hackdoom

sorteh 2X100 alimentata la +/- 40 volti o sa scoata 70w ....da? asta e ok , ma multumeste !2X200 in punte va rezista pe 4 ori pentru ca sunt subnutrite in punte , cu defazor de semnal pe intrare ,Te rog sa imi spui , cum as putea sa calculez puterea celor 2 fet 200 in punte subalimentate la +/- 40 volti.[macar aproximativ un calcul]

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări