Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rog putin ajutor, schimbare leduri peugeot 206

Vizitator io_mihai23

Postări Recomandate

Vizitator io_mihai23

Aseara am vrut sa schimb ledurile de la masina mamei (am mai schimbat la un 307 si a fost ok), dar acu surpriza am pus 4 leduri doar de proba sa vad ca merg, din pacate nu functiona nici unul:( am masurat tensiuna pe ledurile originale si era de 1.1-1.2v.Ledurile mele sunt alimentate la 3.4v.Cele originale aveau 3 rezistente 2 de 0.8 k si una de 2 k. Am scos rezistentele si am pus doar fir sa vad daca asa merg nu a mers.Atasez si cateva poze cu placa ca sa vedeti despre ce e vorba si sa imi ziceti ce as putea face.Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alfabit

2

• khrystyan

1

Top autori în acest subiect

LED-urile originale sint SMD 3528 model deja clasic pentru borduri auto ( si la Logan sint aceeasi capsula, 3528 ).Daca tensiunea pe cele originale este asa mica 1.1-1.2 insemna ca sint alimentate in impulsuri date de MCU, care banuiesc ca variaza intensitatea luminoasa a ansamblului de LED-uri ( mai ales daca sint pe iluminarea generala a tabloului de bord ). Daca cele pe care le-ai scos sint legate in serie trebuie sa le conectezi pe toate la loc, altfel nu se aprinde nici una.Acum, nu vreau sa te sinti ofensat, dar cred ca nu ai gresit polaritatea ( A si K ) si de asta sa nu lumineze.

Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23

nu am gresit polaritatea. am dat un led jos si l-am pus pe celalat, aica nu leam dat toate jos si apoi am pus . dar rezistentele alea nu au ceva rol acolo? eu am scos toate 3 rezistentele iar cele 3 leduri care sunt puse in triunghi aveau doar 1,89v. Nu este cineva ca sa imi zicca pe baza pozei care am postato ce as putea face?

Link spre comentariu

Ceea ce ai schimbat tu acolo cum le vad eu in poza, sint LED-urile de iluminare ace indicatoare. Schimba-le si tu pe rind una cite una, nu la gramada, cite trei deodata. Si daca au tensiune directa 1.89 V inseamna ca sint alimentate in impulsuri, se variaza intensitatea functie de factorul de umplere al semnalului dreptunghiular furnizat de MCU ( NEC uPD780828 dupa cum arata ), lucru de care te poti convinge usor cu ajutorul unui osciloscop.LED-urile ca orice dioda, ca si LED-ul tot o dioda este, tensiunea directa este fixa si constanta functie doar de culoare.Eu zic pune-le la loc pe cele originale si rezistentele si ia-le pe rind, schimba-le una cite una, este imposibil sa nu lumineze cele noi in locul celor vechi, dupa aia vezi daca mai e necesar sa umbli la rezistente.

Link spre comentariu
Vizitator io_mihai23

problema e ca am distrus ledurile originale cand le-am dezlipit(nu am crezut ca va fi foarte complicat) si acu nu mai am ce sa fac decat sa gasesc o solutie pentru cele care le am acuma de 3.4v. Imi poti da o solutie cu rezistentele? sau cumva....

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări