Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

VINYL !

Vizitator glub

Postări Recomandate

Vizitator glub

Buna seara,

am o obsesie legata de completarea discografiilor si calitatea muzicii, si cum mi s-a promis un pick-up cel mai probabil mai vechi ca mine, m-am gandit sa incep sa-mi strang si vinyluri.

Nu vreau vinyluri pentru efectul estetic pe care il dau daca stau pe raft, si sa le ascult. Deci decat sa iau un disc prost mai bine il ascult la ipod.

Inainte de a da banii aiurea, m-am gandit sa v-a intreb daca este vreo diferenta (si daca da, care) intre vinyl-urile marcilor diferite?

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• carageae

2

• molioa

1

• ex.escu

1

Top autori în acest subiect

Dacă corecţia folosită e aceeaşi (să zicem mult-răspîndita RIAA, dar poate fi şi Decca, RCA... etc, ptr cele vechi), vor diferi numai din cauza înregistrării, exact ca cd-urile. Cele apărute după 1990, în general, au notate într-un colţ al plicului şi modul de procesare, analog, digital, mixt... P.S. Nu mai te chinui cu ''vinyl'', se foloseşte de mult în română ''vinil''.

Link spre comentariu

Daca sunt indeplinite mai multe conditii si anume:1.Disc de calitate ,preferabil Direct Metal Mastering,"nedigitalizat".2.Doza magnetica cu ac bun ,cu reglajele optime ale fortelor.3.Cablu ecranat de calitate,cu capacitate redusa,dar cunoscuta.4.Preamplificator bun,preferabil cu reglajul capacitatii de intrare si al rezistentei de amortizare ,functie de doza,completat cu un amplificator si boxe decente,Se va constata ca auditia unui disc "vinil " va avea o dinamica cel putin la fel de buna ca a unui cd...

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator glub

Daca sunt indeplinite mai multe conditii si anume:1.Disc de calitate ,preferabil Direct Metal Mastering,"nedigitalizat".2.Doza magnetica cu ac bun ,cu reglajele optime ale fortelor.3.Cablu ecranat de calitate,cu capacitate redusa,dar cunoscuta.4.Preamplificator bun,preferabil cu reglajul capacitatii de intrare si al rezistentei de amortizare ,functie de doza,completat cu un amplificator si boxe decente,Se va constata ca auditia unui disc "vinil " va avea o dinamica cel putin la fel de buna ca a unui cd...

tu.... esti ironic?
Link spre comentariu

Nu e deloc ironic. Chiar este cu MULT mai bun vinilul decît CD-ul. Dinamica e incomparabilă, și cuplat cu un amplificator de calitate pe lămpi și incinte făcute cu simț de răspundere, într-o cameră cît de cît antifonată... of, încep să salivez. :)

Link spre comentariu

De mentionat ca se exclud alea de Electrecord...cel putin se exclud de la comparatia cu CD-ul...Multa lume "buna" are o parere proasta despre vinil tocmai din cauza acestor discuri, care in 99% din situatii paraie inca de noi...pentru discurile astea e recomandat un pick-up mai putin sensibil, gen PA2040 sau Concert 2030, cu doza ceramica, o doza magnetica risca sa sune mai prost din cauza offset-ului introdus din cauza neuniformitatii discurilor prost facute!Nu suna prost dozele ceramice, doar ca nu au o caracteristica de frecventa asa buna ca alea magnetice.La limita sunt cele de Balkanton sau cele rusesti - din astea am intalnit si unele foarte bune, in special cele mai noi, de dupa 1990. Am de exemplu Patricia Kaas - Scenes de vie si Porgy & Bess cu Armstrong/Fitzgerald in editie ruseasca, DMM si suna foarte bine...

Link spre comentariu

am avut si eu viniluri pe vremuri si un pick-up polonez. discurile erau dinainte de 90, alea americane (am avut doua de la mama lor) sunau de doua-trei ori mai tare decat cele romanesti, cu aceleasi reglaje.

Link spre comentariu

Curios, dar şi cd-urile actuale româneşti au volumul cam mic în comparaţie cu cele originale străine.

Revenind la discurile vinil, nu văd deloc pasionaţi adevăraţi la noi, ca în străinătate. Un exemplu de la orientali:

Posted Image

Link spre comentariu

Curios, dar şi cd-urile actuale româneşti au volumul cam mic în comparaţie cu cele originale străine.

Asta-i un lucru de laudă. Înseamnă că românii mai au un pic de decență și nu limitează dur sunetul, maximizînd volumul în detrimentul dinamicii. Au fost scandaluri mari legate de ”loudness” (vezi unul din albumele recente ale trupei Metallica).
Link spre comentariu

Nu e vorba de asta...e vorba de calitatea si profunzimea gravarii discurilor...Cunosc fenomenul maximizarii, dar fenomenul exista, de exemplu intre niste discuri romanesti si niste discuri single italiene - din faimosul Clan Celentano - casa particulara de discuri a lui Adriano Celentano - din cate stiu printre primii artisti care si-a permis asa ceva - puteai sa reduci aproape la jumatate volumul la auditia discurilor italiene...Mai am si niste discuri single cu Salvatore Adamo si la fel volumul e incomparabil mai tare...eu am sesizat asta cu discuri facute la sfarsitul anilor 60, cele bune de acum suna inca mai tare...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări