Vizitator maulica Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 Salut tuturor Am o centrala pe carbuni/lemne VIADRUS U22C de 40,7Kw la care s-a construit un puffer de 2000l din beton ingropat in pamant exact sub camera tehnica ( centrala sta exact pe puffer) . Deoarece pufferul va fi nepresurizat si este sub nivelul centralei imi trebuiesc 2 schimbatoare de caldura care vor trebui construite, asa ca va intreb: 1. Daca e suficienta o suprafata de 4mp, si daca schimbatorul principal (cel al centralei) si cel secundar ( al caloriferelor), trebuie sa aiba aceeasi suprafata 2 .Daca e mai bine sa fie facute din 2-3 tevi in paralel ,pentru fiecare schimbator 3. Daca vor fi din teava neagra in loc de cupru ( prea scump la lungimea/suprafata necesara) va scadea prea mult randamentul Mentionez ca:- vreau sa separ circuitele ( apa din puffer sa nu circule prin calorifere si centrala) - circiutul primar (al centralei) va avea un ansamblu termoventil TERMOVAR si cel secundar ( al caloriferelor) o pompa GRUNDFOS - instalatia pleaca din centrala pe 1,25toliMultumesc Link spre comentariu
mercenarx Postat Iunie 24, 2011 Partajează Postat Iunie 24, 2011 salutare !de curand am achizitonat o astfel de centrala, si as dori sa-mi spuneti si mie daca sunteti multumit de ea , si ce fel de puffere se pot folosi (capacitate , etc)din datele tehnice ale centralei, reiese ca puterea maxima este data de functionarea pe carbuneaveti idee , (fiindca nu scrie nicaieri) care ar fi diferenta de putere la functionarea pe lemne?intreb asta deoarece intentionez sa folosesc lemnul ca si combustibil.centala mea este Viadrus U22C de 24 kw (4 elementi)si as dori sa incalzesc o suprafata de aprox 120 mpmultumesc! Link spre comentariu
calul Postat Iulie 7, 2011 Partajează Postat Iulie 7, 2011 Pentru a putea dimensiona schimbatoare de caldura este nevoie de mai multe date.(temperaturi,debite, materiale).diferenta dintre otel si cupru nu este mare ,cind e vorba de transfer de caldura.mai mult conteaza grosimea peretelui conductei.Pentru mai multe detalii contact mp sau 0724473384.stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum