Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Autonomie electrica

Vizitator bonesct

Postări Recomandate

Vizitator bonesct

Salutare. Sunt curios daca este posibil cu ajutorul unei baterii solare si a unui acumulator (pe principiul lampilor de gradina) este posibil alimentarea catorva senzori infrarosu si a unui senzor gps. Nu stiu exact cat ar putea consuma si daca este posibila obtinerea unei autonomii de aproximativ 2-3 luni.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

1

• MiniTehnicus

1

• Dr.L

1

• gica70

1

Top autori în acest subiect

• 2 săptămâni mai târziu...

Se poate dar panoul solar ar fi cam mare. Se gasesc deja de cumparat panouri solare portabile cu acumulator inclus, si cu diverse iesiri, de exemplu USB pentru alimentarea sau incarcarea diverselor dispozitive gen player mp3. Eu am o asemenea jucarie, dar nu am gasit pana acum nici o utilitate. Voiam sa o folosesc la o automatizare care nu mai este necesara. Un GPS nu are un consum prea mic, din cate stiu.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Daca ai un receptor GPS la 12v si consum de 150mA, asta inseamna ca trebuie sa folosesti o baterie care incarcata, sa ofere timp de 2 luni alimentare pentru GPS.Asta inseamna 0,15A/ora x30x2x24 = 0,15 x1440 = 216ABateriile necesare sunt de 180A, poti utiliza 2 bucati care sa comute de pe una pe cealalta cand se descarca.Asa o baterie este utilizata si cealalta se incarca de la panourile solare.Iar in 2 luni gasesti cateva zile cu soare sa reusesti sa incarci acumulatoarele.

Link spre comentariu

Cateva zile cu soare zici pentru doua baterii de 180A astea mananca cam 18A de caciula si cam zece ore pentru incarcare asta inseamna ca ii trebue un panou solar de vrio 200W pentru a incarca bateriile in 2-3 zile cred ca merge si cu o baterie de 70-80Ah alimentata cu un panou de 100W .

Link spre comentariu

salut, nu va pripiti baieti , bateriile alea nu trebuiesc incarcate intro singura zi , consumul e foarte mic pe zi , cu un panou de 20 w se pot mentine bateriile incarcate destul de lejer (dar mai trebuie si un regulator destept mppt care incarca bateria chiar daca afara e putin inorat deci panoul va trebui sa dea ceva mai mare tensiune la maxim ), din calculele facute mai sus reiese ca ar fi necesari 3,6 amperi la zi deci......spor la treaba .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări