Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acumulator nokia

eduard07

Postări Recomandate

salutare,am un telefon nokia N97 cu acumulatorul BP-4L 1500mAh si e mort total nu o fost folosit foarte mult timp ,as vrea sa-i dau un impuls .Ce tensiune sa-i aplic pe borne pt a nu face mai rau pt ca e LI -polymer?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eduard07

2

• junior

1

• Spitfire

1

• AndreiIr

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu aveti ce "impuls" sa-i dati, acumulatorii de telefon mobil, Li-ion, si Li-polimer au in interior un montaj electronic de protectie la supracurent, supratemperatura si scurtcircuit pe iesire. Nu incercati sub nici o forma sa inlaturati montajul electronic din interiorul acumulatorului! Pompierii, spitalizarea, si renovarea unei camere vor costa incomparabil mai mult decat un acumulator!

Link spre comentariu

Acumulatorul "bolnav" il conectezi la o sursa de 4.2V 500mA (cu limitare de curent la 500mA ) pentru circa un minut .Dupa aceasta operatiune masori tensinea de pe el.Daca e mai mare de 3V il poti conecta linistit la telefon si il pui la incarcat .Daca insa tensiunea e tot aproape de 0V atunci acumulatorul trebuie desfacut (operatiune delicata ,periculoasa si uneori imposibila fara a deteriora acumulatorul ) si aplicat acelasi tratament dar direct la bornele elementului ocolind circuitul de protectie)

Link spre comentariu

multumesc de sfaturi am reusit ,am desfacut si am pus 4v direct pe element timp de cateva secunde,am montat la loc si merge perfect acum telefonul incarca . :101

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări