Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DE CE...toata lumea foloseste 6p3s?

rvrazvan

Postări Recomandate

Rusii nu au niciun drept asupra brand-urile arhicunoscute, MUllard,TungSol,ElectroHarmonix,...etc. Dar de cand cu globarizarea noi oportunitati s-au creat ,astfel ca , daca unul are ideea despre ce trebuie fabricat, un altul poate sa detina facilitatile de productie.Din auzite...,brand-urile "celebre" sunt proprietatea unei companii americane care a cumparat toate aceste proiecte, inclusiv cu tehnologia(nu in sensul echipamentelor ,ci a modului cum trebuie fabricat). Aceasta companie produce tuburi ,atat la rusi cat si la chinezi.Tuburile 6P3S , brand Reflektor, se fabrica pe aceeasi linie, pe unde ies si tuburile 6L6-GC TungSol,spre exemplu. Numai ca diferentele , majore si substantiale, constau in materialele care sunt folosite in realizare elementelor din tub(catod-grile-anod).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zbodeoc

5

• rvrazvan

3

• VTP

2

• iulidan2

2

Top autori în acest subiect

El34 rusească e 6n27C. Nu am văzut însă nici una, pe ''viu'', dar probabil că multe EL34 cumpărate azi din vest sînt de fapt această lampă.El34 JJ e sigur o belea, ca şi celelalte lămpi făcute de firma asta, care nu are nici o legătură cu fosta Tesla. Cele mai comice sînt ECCxx/12xx... toate făcute pe şasiu de ECC88. :rade:

Link spre comentariu

El34 rusească e 6n27C. Nu am văzut însă nici una, pe ''viu'', dar probabil că multe EL34 cumpărate azi din vest sînt de fapt această lampă.

Eu nu as crede, din cel putin 2 motive, unul e acela ca 6P27S a fost un experiment al rusilor(chiar pe net se vorbeste a fi "lampa experimentala") si productia a fost foarte limitata, exemplarele sunt destul de rare si in colectiile amatorilor rusi, iar al doilea ar fi ca nu era chiar EL34 clonat, sunt ceva diferente, una e pentoda cealalta tetroda cu fascicol dirijat http://www.russiantubes.com/prop.php?t=12&p=259 . Nu imi aduc aminte unde am citit dar scria ca acea lampa s-a produs pe o perioada de 1-2 ani dupa care s-a renuntat la ea, motivele nu le-am aflat inca.

El34 JJ e sigur o belea, ca şi celelalte lămpi făcute de firma asta, care nu are nici o legătură cu fosta Tesla. Cele mai comice sînt ECCxx/12xx... toate făcute pe şasiu de ECC88.

Pai Tesla nu au dezvoltat tuburi de capul lor, pt EL34 aveau licenta Philips sau Mullard (seria brown base sau Xfx cum ii mai spunea dupa codul intern) si cred ca JJ nu au avut acceptul de a folosi acele licente, JJ au cumparat niste echipamente de productie a tuburilor electronice de la tesla prin anii 90 cand tesla a crezut de cuviinta ca merita sa mai fabrice doar tuburi de RF de mare putere. Aici e o mica istorie si se explica diferenta dintre tuburi http://jacmusic.com/tesla/tesla-jj.html pt cei care nu au chef sa citeasca tot pot sa sara direct la ultimul paragraf din josul paginii, vor regasi un mic exemplu de e88cc JJ vs e88cc tesla.De altfel ECCxx-urile facute de tesla cele cu anozi mici erau cu licenta RFT, cele cu viata luga ExxCC au fost fabricate dupa licente luate de la Telefunken sau Siemens, daca o sa te uiti ECC803s si E88CC tfk si tesla arata cam identic. ( http://www.jacmusic.com/nos/ECC83-part-numbering1.html ) JJ probabil s-au gandit ca daca vor fabrica pe acelasi sasiu de e88cc vor obtine performantele unor tuburi ca e83cc dar se pare ca s-au inselat.Si ca sa completez ce a zis si ggg mai sus, da, tuburile facute in rusia se spune ca ar fi produse dupa licentele diferitelor firme europene cumparate actualmente de niste americani de la "New Sensor", astfel rusia produce clone ale unor tuburi europene sau americane considerate repere de-a lungul istoriei lor. http://jacmusic.com/techcorner/ARTICLES ... /index.htm
Link spre comentariu

New Sensor Corp. este mai mult un distribuitor en-gros pentru brandurile rusesti, chinezesti sau mai stiu eu ce. Uzina din St.Petersburg lucreaza, cea de la Saratov lucreaza si produc Svetlana, Sovtek, E-H dar si tuburi europene.Pe forumurile rusesti am gasit informatia ca din 11 fabrici, 9 sunt in functiune si produc la concurenta cu chinezii. Cat de americane sunt firme ca New Sensor, ma abtin, mai ales cand cele mai bine cotate firme de aparatura cu tuburi sunt fondate de rusi. Ca tuburile rusesti nu mai sunt ca cele sovietice (NOS) asta e altceva! In definitiv, ce rost ar avea sa vinzi tuburi tip militar cu durata de 5000-10.000 ore???JJ se zice ca e ex.TESLA. DA! E adevarat, portarul de la Tesla a ramas neschimbat!

Link spre comentariu

Daca vorbim de licente atunci licenta pe debandada nu ne apartine in exclusivitate, noua romanilor. Ce s-a intimplat in Romania in ultimii 21 de ani s-a intimplat peste tot in fostul bloc sovietic (avantaj China). Intimplator stiu in amanunt istoria privatizarii unor firme cu greutate de la noi (profil electro-mecanic), in care au muncit generatii intregi de rude si cunoscuti; nu le mentionez ca de la caz la caz cu siguranta fiecare stie mai multe detalii decit mine... si poate vine vreun patron de firma electro-mecano-imobiliara si ma da in judecata!... :-) Cine a avut o bruma de bani in Vest (fosti conationali sau simpli investitori) a putut cumpara sectii intregi de "fiare vechi", cladiri la pretul materialelor de constructie incorporate sau mult mai ieftin, pe vremea cind toti visam ca de-acolo inainte n-o sa mai apasam decit pe telecomenzi :-)

Nisa de care vorbim noi e foarte ingusta in economia mondiala, chiar daca noua ne-ar place s-o consideram importanta, in definitiv vorbim de sectii cu o mina de oameni, unde inainte lucrau sute. Asta e, computerele si automatizarea, nu cred ca are rost sa mai insist... JJ se lauda ca au inceput cu 700 iar acuma au un spatiu de productie de 12000 de metri patrati!!! Asta o fi sunind impresionant pentru un proprietar de apartament dar mie mi se pare putin... Pomenesc de ei pentru ca acum citiva ani buni (peste 6) am vrut sa iau un amplificator de-acolo; totul a fost frumos pina la bani... Habar n-am cit de buni sint dar patronul e de apreciat (daca-i tot JJ) ca de cel putin 10 ani tine directia constanta!

Stiu ca primele incercari americane in Rusia s-au soldat cu pierderi de bani, ca rusii nu sint atit de sfiosi cu investitorii :-), abia dupa 2003-2004 au inceput cite ceva mai serios.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări