Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

R 3520


yo2mhj

Postări Recomandate

Am cumparat recent un R 3520,este functional-cel putin asa cred-si am nevoie de schema microreceptorului sau ce/cum io fii zicand.Am cateva microreceptoare de la F 1600 si as vrea sa vad daca pot sa-l adaptez la acesta...Am cautat pe-al nostru net si nu prea sunt informatii despre "oratania" facuta de romani -continuare la R 352 cred.Multumesc pentru eventualele informatii suplimentare,scheme,e.t.c. :101

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • yo7lhe

    3

  • C.D.

    3

  • yo2mhj

    2

  • xubi

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

R352 si R126 stiu ca foloseau aceleasi casti cu "obrazofon".Poate ca si R3520 sa foloseasca aceleasi casti ca R1260.Incerc sa fac rost de o schema de conexiuni.

Link spre comentariu

Am ridicat schema de la o garnitura casca/microfon de R1260 in speranta ca iti va fi de folos.Microfonul si casca sunt aceleasi ca la receptorul de F1600.Daca ai nevoie de "sursa de informatie" in original da-mi PM.

post-18576-139829283856_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Casca originala de la R3520 are impedanta de 240 ohmi, si este construita pe principiul difuzorului dinamic cu membrana din plastic, iar laringofonul (nu se numeste obrazofon :rade: ) are impedanta de 160 ohmi si are membrana metalica.Daca doresti iti pot oferi eu asa ceva daca mai ai nevoie.

Link spre comentariu

La 1260 se foloseste o garnitura casca-microfon exact cu rezistentele specificare de tine.De altfel si 1071 foloseste aceiasi casca si caosula.Ca variante constructive aven doua versiuni: - cea cu o casca si doua pastile care se fixeaza de o parte si de alta a traheii - pe care in catanie o numeam laringofon - varianta prescurtata la care capsula microfonica e fixata cu o sarma cauciucata de casca si care are cam 10cm, cat sa o mentina in centrul obrazului.pe acest tip il numeam obrazofon.cand ajung pe la tara le fac poze - doar o imagine face cat 1000 de cuvinte.

Link spre comentariu

Ambele se fabricau la Electromagnetica, plus multe altele inclusiv variantele cu caciula (2 casti izolate fonic, si 2 laringofoane acoperite total cu cauciuc) pentru tancuri unde zgomotul este foarte mare.Denumirea corecta este totusi de casca laringofon, iar aceiasi capsula de microfon (de banda ingusta 300Hz-5KHz) se folosea si la microreceptorul cu clapeta, unde se vorbea in fata microfonului.In nici un document de fabrica nu apare denumirea de obrazofon (poate este o denumire mai populara data in armata).

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Am o casca(250 ohmi) cu laringofon(o singura capsula de 160 Ohm)  cu o piesa de conexiune ce contine PTT si-presupun- un amplificator pt microfon. 

 O vad din cand in cand la vanzare pe Radioamator.ro       http://www.radioamator.ro/mp/read.php?a=1&m=87424

Ridicand aproximativ schema amplificatorului si verificand toate conexiunile, cu PTT apasat, nu gasesc un fir corespunzator iesirii amplificatorului spre statie.Am primit jucaria cu cablul dinspre statie taiat (5cm) are doar 5 fire  din careun fir verde la masa(aici e legal un pol al castii)un fir galben  ce merge direct la casca(celalalt pol)

un fir maro ce se pune la masa printr-un reed cand apas PTT si care nu are alte conexiuni pe placaun fir rosu care aparent reprezinta +V (apropos, ca tensiune ar trebui sa-i dau?)un fir  alb care e pus la masa  prin al doilea reed cand apas PTT dar are ramificatii in circuitPoate mai era ceva inserat pe cablul taiat sau  in mufa?Imi poate spune cineva cum functioneaza dracia? Poate o schema a placii din modulul PTT?(157.5.0316   S1) Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări