yo2mhj Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Am cumparat recent un R 3520,este functional-cel putin asa cred-si am nevoie de schema microreceptorului sau ce/cum io fii zicand.Am cateva microreceptoare de la F 1600 si as vrea sa vad daca pot sa-l adaptez la acesta...Am cautat pe-al nostru net si nu prea sunt informatii despre "oratania" facuta de romani -continuare la R 352 cred.Multumesc pentru eventualele informatii suplimentare,scheme,e.t.c. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Iulie 1, 2011 Partajează Postat Iulie 1, 2011 R352 si R126 stiu ca foloseau aceleasi casti cu "obrazofon".Poate ca si R3520 sa foloseasca aceleasi casti ca R1260.Incerc sa fac rost de o schema de conexiuni. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 Am ridicat schema de la o garnitura casca/microfon de R1260 in speranta ca iti va fi de folos.Microfonul si casca sunt aceleasi ca la receptorul de F1600.Daca ai nevoie de "sursa de informatie" in original da-mi PM. Link spre comentariu
yo2mhj Postat Iulie 2, 2011 Autor Partajează Postat Iulie 2, 2011 Multumesc foartemult,73!O sa modific un microreceptor de F1600 pentru asta. Link spre comentariu
Vizitator vallywally Postat Iulie 2, 2011 Partajează Postat Iulie 2, 2011 arunca o privire la anuntul de ieri de pe radioamator.ro ( rubrica vinzari ; nr anunt #V-32800 ) Link spre comentariu
C.D. Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 Casca originala de la R3520 are impedanta de 240 ohmi, si este construita pe principiul difuzorului dinamic cu membrana din plastic, iar laringofonul (nu se numeste obrazofon ) are impedanta de 160 ohmi si are membrana metalica.Daca doresti iti pot oferi eu asa ceva daca mai ai nevoie. Link spre comentariu
yo7lhe Postat Iulie 28, 2011 Partajează Postat Iulie 28, 2011 La 1260 se foloseste o garnitura casca-microfon exact cu rezistentele specificare de tine.De altfel si 1071 foloseste aceiasi casca si caosula.Ca variante constructive aven doua versiuni: - cea cu o casca si doua pastile care se fixeaza de o parte si de alta a traheii - pe care in catanie o numeam laringofon - varianta prescurtata la care capsula microfonica e fixata cu o sarma cauciucata de casca si care are cam 10cm, cat sa o mentina in centrul obrazului.pe acest tip il numeam obrazofon.cand ajung pe la tara le fac poze - doar o imagine face cat 1000 de cuvinte. Link spre comentariu
C.D. Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Ambele se fabricau la Electromagnetica, plus multe altele inclusiv variantele cu caciula (2 casti izolate fonic, si 2 laringofoane acoperite total cu cauciuc) pentru tancuri unde zgomotul este foarte mare.Denumirea corecta este totusi de casca laringofon, iar aceiasi capsula de microfon (de banda ingusta 300Hz-5KHz) se folosea si la microreceptorul cu clapeta, unde se vorbea in fata microfonului.In nici un document de fabrica nu apare denumirea de obrazofon (poate este o denumire mai populara data in armata). Link spre comentariu
C.D. Postat Iulie 29, 2011 Partajează Postat Iulie 29, 2011 Revin si cu poza castilor si laringofoanelor. http://i54.tinypic.com/2a9qs7b.jpg Link spre comentariu
xubi Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Am o casca(250 ohmi) cu laringofon(o singura capsula de 160 Ohm) cu o piesa de conexiune ce contine PTT si-presupun- un amplificator pt microfon. O vad din cand in cand la vanzare pe Radioamator.ro http://www.radioamator.ro/mp/read.php?a=1&m=87424 Ridicand aproximativ schema amplificatorului si verificand toate conexiunile, cu PTT apasat, nu gasesc un fir corespunzator iesirii amplificatorului spre statie.Am primit jucaria cu cablul dinspre statie taiat (5cm) are doar 5 fire din careun fir verde la masa(aici e legal un pol al castii)un fir galben ce merge direct la casca(celalalt pol) un fir maro ce se pune la masa printr-un reed cand apas PTT si care nu are alte conexiuni pe placaun fir rosu care aparent reprezinta +V (apropos, ca tensiune ar trebui sa-i dau?)un fir alb care e pus la masa prin al doilea reed cand apas PTT dar are ramificatii in circuitPoate mai era ceva inserat pe cablul taiat sau in mufa?Imi poate spune cineva cum functioneaza dracia? Poate o schema a placii din modulul PTT?(157.5.0316 S1) Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum