Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PLC to microcontroler

Vizitator comma

Postări Recomandate

Vizitator comma

salut tuturoram facut cateva programe pentu PLC ... la servici. folosec LOGO TD de la sismens, si le programez cu un soft numit LOGO Soft Confortdar acum vreau sa incerc sa fac aceeasi chestie cu un microcontroler ... defapt am o aplicatie unde spatiu e mic in carcasa ... si un PLC ar fi prea marepentru cei care lucreaza cu PLCuri si/sau microcontrolere ... ce microcontroler as putea folosi si cu ce soft pot sa-l programezmentioneez ca nu stiu multe despre microcontrolore dar am destul timp sa le studiez

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

1

Top autori în acest subiect

• one

one 1 postare

In principiu poti folosi orice controller, daca nu ai necesitati de viteza, calcule in virgula mobila, conversii ADC cu 12-16biti.Pentru comenzi digitale poti folosi absolut orice controller. Eu as recomanda AVR pentru ca ai compilator C gratuit (WinAVR), gasesti multe integrate (incepand de la 8 pini, smd), sunt usor de programat, cu programatoare simple. Daca pretul este un element important, poti alege microcontrollere de la ST microelectronics (seria STM8). Destul de raspandite si accesibile sunt cele de la Microchip (PIC), la fel destul de usor de gasit/construit un programator, in plus Internetul abunda de proiecte si documentatie. Nu in ultimul rand seria MSP430 de la TexasInstrumens este destul de usor de invatat si programat, insa necesita programator JTAG, din cate stiu (ceva mai scump).Oricum, pentru a programa un microcontroller este nevoie de ceva mai multa munca si studiu decat pentru Logo, acesta din urma avand un mediu grafic de programare, facil. Apoi, Logo sunt certificate, deci pentru aplicatii profesionale cam nu poti sa le substitui cu un microcontroller. Dar, la urma urmei, in interiorul Logo se afla tot un microcontroller.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări