Vizitator crzydream Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Buna.Sunt nou pe aici. As dori fie indrumare spre cum sa imi fac un Transformator 220V - 110V 2000W cu foarte putin zgomot si foarte mic consum in gol sau sa cumpar unul, daca sunt printre voi care fac la comanda. In cazul al 2-lea, as prefera cineva din Bihor, Cluj, Salaj, Satu Mare ca sa pot sa-l ridic personal, cat mai repede. In primul caz... ar fi timp, ca ar deveni proiectul meu de vara, oricum imi trebuie de fapt 2 de-astea.Multumesc.Moderator: Search nu mi-a dat rezultate nici la "110" nici la "220" deci cred ca momentan nu merge. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Da,ai dreptate,searchul nu merge prea bine (am scris 110v 220v ca sa gasesc subiectul,care e insa un pic diferit): viewtopic.php?f=41&t=73562&hilit=110v+220vAcum,e ceva de munca la el si oricum o sa te coste componentele ceva (+ destula munca!). Practic e mai greu de construit ca un traf de sudura (trebuie sa lucrezi mai ingrijit)Vezi intai daca gasesti ceva sh,asa ai iesi cel mai ieftinVezi si cat costa cele de pe piata (gata facute) si materialele separat (sarma,tole,lac,materiale pt carcasa pe care vei bobina).Oricum o sa coste cevaPt dimensionarea materialelor,vezi topicul viewtopic.php?f=41&t=89 ,unde s-au postat de mai multe ori informatiile necesare.Si ce vei alimenta din el? Daca e vorba de aparatura care merge la 110v (din japonia sau usa),atunci merge folosit un autotransformator (are doar o bobina cu o priza la jumate,dar nu are izolatie fata de faza). Avand o singura bobina,intra mai putin material ca la un traf clasic,cu 2 bobine,cu izolare.Daca vrei ca cineva de pe forum sa-ti faca unul,posteaza la servicii (eventual ia legatura si cu Dj Dog,el face la comanda). Sectiunea asta e numai pt sfaturi constructive. Link spre comentariu
Vizitator crzydream Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Mersi de mesaj. Ceva simplu vreau, 2 bobine, a doua jumate, dar din cauza ca imi trebuie putere, ma gandesc ca o sa fie mai dificil de facut si mai scump, dupa cum ziceai. Sunt in comert, dar ma gandeam sa cumpar unu si sa fac eu altul. Cineva imi zicea sa inseriez aparatura cu un bec de 100W. Ar merge si asta macar pana gasesc sau fac transformatorul? O sa verific link-urile ce mi le-ai sugerat. Daca vrei, poti sa inchizi topic-ul, sa nu fie prea multe identice. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Cineva imi zicea sa inseriez aparatura cu un bec de 100W.Nu pune botu la solutii d-astea! Pt solutii alternative (adica fara traf) vezi topicul celalat!Zi totusi si ce alimentezi Link spre comentariu
Vizitator crzydream Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Un Sharp LCD de 52 inch, un PS3 si un Home Theater 7.1 Sony. :)PS3 am inteles ca merge si direct la 220V, chiar daca nu e trecut pe el. Am sa vreau sa il vad insa cu ochii mei inainte sa incerc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum