Vizitator SilviuP Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Salut vin si eu cu o problema catre cei mai avansati de pe acest forum sau cei care pot sa ma ajute.In primul rand am o schema pentru un controller de incarcare solar pe care am luat-o de pe net si as vrea sa o fac practic pentru un proiect de licenta, dar mi-a zis cineva ca am doi condensatori legati de la potentiometre la pinii microcontrolerului care nu au ce cauta acolo. Am atasata si o poza cu circuitul. Microcontrolerul e un PIC12F675[attachment=1]schema electrica controller sil.pdf[/attachment]A doua problema este la programarea microcontrolerului. Eu am un program care este facut pentru microcontroler in proton+, dar nu imi merge la simularea in proteus. Imi da eroare la deschiderea programului pentru microcontroler, am atasat si pentru asta un printscreen.[attachment=0]Eroare simulare.png[/attachment] Link spre comentariu
10vid Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Fisierele alea nu se deschid. Link spre comentariu
lama Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 e cumva de aici? http://www.uvl.ro/index.php?option=com_ ... &Itemid=30 (eventual originalul) Link spre comentariu
INCEPATOR21 Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 buna seara! Ma poate ajuta cineva sa mi faca un program pt 12f675 sau 12f629 sa mi dea pe iesire PWM? As dori sa fac asta din telecomanda ca binecunoscutul IR ON/OFF CU ACEST PIC http://www.ivica-novakovic.from.hr/IrOn ... m#IrOnOff2 . Diferenta este ca vreau sa il folosesc la marirea sau micsorarea volumului unei boxe sau la un bec. nu vreau dimmer doar sa modific din telecomanda pwm. Daca nu cer prea mult as dori sa aibe 2 iesiri pwm sa pot comanda 2 aparate separat. nu stiu sa programez picuri, cu atm8 mi a iesit dar am mai multe picuri si de aceea. va multumesc mult! Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Sunt forumuri la care postatul aceleiasi "probleme" in mai multe topicuri atrage sanctiuni pentru postator. Mi se pare o practica buna. Link spre comentariu
Vizitator SilviuP Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 e cumva de aici?http://www.uvl.ro/index.php?option=com_ ... &Itemid=30(eventual originalul)Da de acolo e si as vrea sa il fac practic si eu, dar m-am impiedicat de niste probleme pt ca vreau intai sa fac o simulare. Link spre comentariu
Vizitator SilviuP Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Sunt forumuri la care postatul aceleiasi "probleme" in mai multe topicuri atrage sanctiuni pentru postator. Mi se pare o practica buna.Imi cer scuze, nu am stiut ca mai exista topicuri cu problema asta sunt nou pe forum si am pus o intrebare pe care am avut-o si am cerut si eu un sfat. Link spre comentariu
Vizitator SilviuP Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Fisierele alea nu se deschid. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Imi cer scuze, nu am stiut... Ma refeream la postul tau cu PWM-ul pentru volum, post pe care l-ai postat in cel putin trei topicuri. Link spre comentariu
MatyC Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 @SilviuP, palmele date de Liviu M sunt pentru INCEPATOR 21 ca nu este in stare sa deschida un topic propriu pe problema care o are si prefera sa se bage ca musca in topicurile altora.Legat de schema prezentata eu personal nu inteleg ce cauta condensatori C7 si C8 legati la cursorul potentiometrelor. Pur si simplu izoleaza tensiunea indicata de divizorul rezistiv.) Am studiat PCB-ul putin si vad ca acolo este corect. C7 si C8 sunt conectati la GND iar cursorul este conectat direct la GP0 si GP1. Concluzia este ca schema este gresita in zona potentiometrelor.Asa trebuie sa fie: Link spre comentariu
INCEPATOR21 Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 ok MatyC deschid un alt topic, te astept cu solutia :p Link spre comentariu
Vizitator SilviuP Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 @SilviuP, palmele date de Liviu M sunt pentru INCEPATOR 21 ca nu este in stare sa deschida un topic propriu pe problema care o are si prefera sa se bage ca musca in topicurile altora.Legat de schema prezentata eu personal nu inteleg ce cauta condensatori C7 si C8 legati la cursorul potentiometrelor. Pur si simplu izoleaza tensiunea indicata de divizorul rezistiv.) Am studiat PCB-ul putin si vad ca acolo este corect. C7 si C8 sunt conectati la GND iar cursorul este conectat direct la GP0 si GP1. Concluzia este ca schema este gresita in zona potentiometrelor.Asa trebuie sa fie:Ms pentru problema condensatoarelor, dar despre pic12f675 stii ceva, poti sa ma ajuti cu ceva ? Link spre comentariu
MatyC Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 Eu personal cand lucrez la vreun proiect in taskbar mentin deschis o multime de documente. Experienta ma ajuta sa inteleg foarte usor informatiile din document. Cu PIC12F629_675 am mai lucrat si chiar a fost un montaj necesar la munca mea pe care l-am rezolvat in CCS. Insa cu ce vrei sa te ajut? Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 17, 2011 Partajează Postat Iunie 17, 2011 SilviuP tu incerci sa incarci in micrcontroler codul sursa (in proton) si din acest motiv ai respectiva eroare. pentru inceput iti las onoarea sa iti compilezi singur hex-ul (il gasesti pe net blog dar nu vreu sa mai dau link-uri ) un indiciu: google -> controler incarcare pentru panourile solare Link spre comentariu
Vizitator SilviuP Postat Iunie 18, 2011 Partajează Postat Iunie 18, 2011 SilviuP tu incerci sa incarci in micrcontroler codul sursa (in proton) si din acest motiv ai respectiva eroare.pentru inceput iti las onoarea sa iti compilezi singur hex-ul (il gasesti pe net blog dar nu vreu sa mai dau link-uri )un indiciu: google -> controler incarcare pentru panourile solareAm incercat eu ceva dar mi-a dat alta eroare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum