Vizitator kosmy022 Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Salutare,Sunt nou in forum si am o intrebare. Vreau sa imi cumpar un sistem audio si nu stiu spre ce sa ma orientez : 2.1 sau 5.1 ? Ascult muzica, pt asta imi trebuie (pt filme f rar, jocuri deloc). O sa-l conectez la calculator, nu intentionez sa folosesc alta intrare.Multumesc Link spre comentariu
hugo Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Daca nu asculti muzica pe 5 canale... banuiesc ca un sistem 2.0 e mai mult decat suficient. Cea mai indicata solutie ar fi un amplificator stereo si un set de boxe de banda larga. Insa nu ai spus cam cat vrei sa investesti si ce muzica asculti. Dimensiunile camerei se vor reflecta si ele in puterea amplificatorului.Alta varianta ar fi sa te indrepti spre monitoare de studio active. Chiar daca sunt gandite pentru a fi ascultate la distanta mica... daca nu ai o camera imensa poti obtine rezultate bune si cu un set decent de monitoare audio. Link spre comentariu
Vizitator kosmy022 Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Nu, camera momentan nu e mare, e o camera obisnuita de aparatament, dar s-ar putea pe viitor camera sa fie un living . Care ar trebui sa fie proportia intre nr de metri patrati si wati ?Ma intereseaza ca unul din sateliti sa il duc din cand in cand in alta camera si am aflat ca la 5.1 satelitii de rear nu sunt decat pt surround, adica utili pt iubitorii de filme. Deci daca duc un satelit din 5 sau din 2 tot aia e in cazul asta. Zi-mi te rog un model pt prima solutie pe care mi-ai propus-o.Multumesc Link spre comentariu
hugo Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Nu sunt electronist si nu stiu daca e o formula exacta de calcul al puterii. Oricum, pe langa dimensiunea camerei conteaza si SPL-ul boxei... insa pana acum in 20 mp nu am avut nevoie de mai mult de 5-10 W pe canal. Despre boxa dusa in alta camera... daca alegi un amplificator cu doua iesiri vei putea duce chiar o pereche de boxe in cealalta camera. Poti alege un receiver in loc de amplificator insa nu vei gasi aceeasi calitate audio la acelasi pret.Poti cauta ceva second insa e bine sa mergi la cumparaturi cu un meserias poate-si da seama daca e lucrat sau are probleme tehnice. Ca modele noi... cum in casa am Denon PMA-700AE si sunt foarte multumit de el iti recomand urmasul lui, Denon PMA-710AE. Ai putere rezonabila, dinamic, fara coloratii ale sunetului, decent construit si cu piese de calitate(de ex. condensatoare Elna). Unii ar spune ca nu are bass... eu zic ca are insa nu e predominant ca la alte scule mai caldute. Se impaca bine cu orice muzica, vocile feminine si muzica clasica se "aud" excelent pe el. Daca e prea scump poti cobori la Yamaha AX-497 insa sunetul e un picut mai sec. Mai jos... Denon PMA-510AE... seamna cu cel mai scump insa e un pic mai zgomotos(distorsiuni).Ca boxe... daca vrei sa asculti ambele seturi in acelasi timp... vei fi nevoit sa alegi ceva pe 8 ohm. Daca vei asculta doar cate un set de boxe... poti lua cu impedanta mai mica de 8 ohm.Pe 8 ohm poti incepe cu un set de Monitor Audio Bronze BX2. Pentru muzica sunt ok, daca vei dori mai mult bass... ceva turnuri... insa pe 8 ohm tb sa bagi mana mai adanc in buzunar.Later edit...Conteaza si ce genuri de muzica asculti, de cum iti place sa fie sunetul... boom boom sau mai steril.Un amplificator sa zicem ca-l cumperi dupa specificatii si teste electronice... boxele ar trebui musai sa le asculti mai intai. "Sunetul" e mult prea subiectiv de apreciat... urechi sunt de multe "dimensiuni"... Link spre comentariu
Vizitator kosmy022 Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Imi cer scuze, nu am precizat pretul. E tentanta solutia ta, dar e departe de ce imi permit eu. Dilema mea ar fi intre un sistem de genul asta : http://www.emag.ro/boxe/boxe-genius-sw-hf-51-4000-100w-rms--p31730801100?ref=vsc_boxpromo si un sistem de genul asta: http://www.emag.ro/boxe/boxe-genius-21-sw-hf21-1205-cherrywood-32w-rms--pG-31730972100 Firma si modelele sunt doar orientative Pt 2.1 as da maxim 200 lei, pt unul 5.1 maxim 400. Nu prea stiu cum sa aleg intre ele. Link spre comentariu
hugo Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Hm... boxe pentru pc... nu prea ma dau in vant dupa ele.Insa pentru mine... Genius nu prea are claritatea pe care o doresc. In privinta asta prefer Creative, Altec Lansing. Un sistem care mi-a placut: Edifier M3300. Nu stiu insa daca se mai gaseste pe la noi. Link spre comentariu
Vizitator punzzer Postat Iunie 19, 2011 Partajează Postat Iunie 19, 2011 eu am asa ceva http://www.emag.ro/boxe/boxe-multimedia-21-philips-spa5300-10-100w--pSPA530010 pentru o camera e suficient, muzica, filme, jocuri..... basu se aude belea... ;) Link spre comentariu
baga Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 eu am asa ceva http://www.emag.ro/boxe/boxe-multimedia-21-philips-spa5300-10-100w--pSPA530010 pentru o camera e suficient, muzica, filme, jocuri..... basu se aude belea... ;)Si inaltele ca ... Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Iar medii, deloc...sisteme de boxe 2.1 existau si-n anii `50, se numeau "sisteme cu difuzor de joase comun", dar nu le baga nimeni in seama...pe vremea aia, oamenii aveau urechi, si culmea, doar doua urechi...asa erau inainte de Cernobal. Link spre comentariu
baga Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Au si sistemele acestea 2.1 un avantaj: satelitii ii poti tine pe masa sau undeva mai la nivelul urechilor si subwooferul il poti pune langa un perete sau in colt daca vrei bas mai puternic.Cu o frecventa de separare sub 80-100hz si niste sateliti cu difuzoare bune nu din plastic si tweetere eu cred ca se poate obtine un sunet bun. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 Sincer, n-am reuşit să ascult pe aşa ceva (x.1) decît muzică de club, că tot nu prea foloseşte vocea şi gaura dintre joase şi restul benzii nu se simte. Mi-a trecut prin mînă şi porcăria de Z5500, nu m-a impresionat cu nimic.Eu personal ascult numai pe un amplif stereo, cu boxe normale, atît muzica cît şi sunetul din filme. Aşa e cel mai aproape de natural. Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Iunie 22, 2011 Partajează Postat Iunie 22, 2011 Eu personal ascult pe amplif stereo, boxe normale (nste radiotehnika si tesla), full range (sau cat pot fi ele de full range), plus subwoofer mai basos (mai maricel). Asa se impaca toata lumea? :rade:Mai toate sistemele din categoria asta de pret au sateliti naspa, in cel mai fericit caz au subwoofer cat de cat. Doar la microlab am vazut niste sisteme dragute cu sateliti ca lumea cu difuzor de medii si inalte, plus geniusul. Link spre comentariu
Vizitator bogdan S Postat Iunie 22, 2011 Partajează Postat Iunie 22, 2011 Un sistem bun (din cate am inteles) este Microlab H200 . http://www.microlab.cn/UploadFiles/200971953421795.jpg Link spre comentariu
albasete Postat Iunie 30, 2011 Partajează Postat Iunie 30, 2011 Personal prefer stereofonia.Folosesc ampliful de la o combina Aiwa (2x50 w), 5 benzi Eq. Stiam ca muzica trebuie inregistrata intr-un anume mod pentru o auditie calitativa pentru sisteme 2.1, 5.1, etc. Sau este valabil doar pentru coloana sonora a filmelor? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum