teslina Postat Decembrie 23, 2005 Partajează Postat Decembrie 23, 2005 Cel mai bn eclator pe care l-am construit, si care functioneaza fain tare, fara probleme este uin "sucker spark gap": http://www.geocities.com/teslinasite/btcsg.html http://www.geocities.com/teslinasite/VSG.html Dupa cum vezi este un simplu tub de PVC de 14 cm diam pe care este pus un motor luat de la un aspirator. Aerul este tras prin cele doua tevi de alama si rupe arcul oscilant care se formeaza intre ele. O teava de alama are atasat un prelungitor din tub de PVC cu care se poate modifica distanta dintre electrozi in timp real (si poti sa observi efectele direct pe scanteie). Daca vrei sa modifici turatia motorului, poti sa folosesti un autotransformator. O alta varianta pe care o folosesc la sistemele de joasa putere este eclatorul multiplu, in care arcul este divizat in mai multe portiuni ceea ce asigura o stinmgere mai usoara.: http://www.geocities.com/romtcb/obitgap.html sau http://www.geocities.com/romtcb/obitdalsg.html Astea sunt generalitati oricum. Poti sa pui intrebari mai punctuale, daca te intereseaza ceva anume la constructie. teslina Link spre comentariu
dalu Postat Decembrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2005 In electromagnetism , ai ceva realizari , proiecte,sau te pasioneaza ceva deosebit? :smt006 :smt006 :drinkers: :partyman: Link spre comentariu
teslina Postat Decembrie 23, 2005 Partajează Postat Decembrie 23, 2005 Scuza-ma tahis, ai postat intrebarile la vechiul post si nu le-am vazut in timp util 1. Am folosit IGBT. Uite aici: http://www.geocities.com/l_vasiliu/drsstc.html http://www.geocities.com/livvasil/minidrsstc.html Eu folosesc BUP314 (1200 V @ 52 A) iar ca diode de recuperare MUR3060. La http://www.capodimonte.ro au BUP314 destul de ieftini si MUR860 (nu cred ca au valori mai mari). E advarat au si IGBT miniblock de tip SEMKRON la 1200 V @ 100 A dar caosta 3 mil ROL unul fara TVA. Deci in principiu se gasesc si IGBTs si la noi in tara la preturi accesibile. Am luat de la capodimonte on line si pot sa spun ca sunt foarte draguti si onoreaza comenzile in scurt timp. 2. Am folost si eu condensatori facuti cu sticla de geam si cu folie de aluminiu la inceput, dar aveau pierderi mari. Acum folosesc condensatoare de comert, cele mai bune tipuri sunt FKP (polipropilena cu film metalizat) excelente pentru tesla coil. In general se gasesc la valori de 33 nF, 47 nF, 100 nF la valori de 1600 V sau 2000 V. Cu astia, cuplandu-i in serie, respectiv paralel poti sa obtii condensatorul rezonant cu valorile pe care le doresti. Se gasesc in comert sau se poate face comanda la un magazin de electronice. 3. Traful se arde, daca deschizi eclatorul prea mult, pentru ca apar supratensiuni pe secundarul trafului. trabuie sa utilizezi un eclator de siguranta si, daca se poate, in montajul primar, eclatorul de lucru trebuie montat in paralel cu iesirea trafului. In felul asta traful este ceva mai protejat decat daca folosesti condensatorul primar in paralel cu iesierea trafului. In general nu trebuie deschis foarte tare eclatorul. Daca vrei puteri mai mari folosesti un condensator primar de valoare mai mare. 4. Capatul de jos al secundarului trebuie cuplat la o impamantare foarte buna. In felul asta toroidul ca produce streameri in aer, catre toate obiectele din jur. In felul asta nu ai nevoie de vreo "intoarcere intre tor si bobina secundara". Daca nu ai o impamantare buna pentru secundar toroidul va da arcuri spre capatul de jos al secundarului sau spre primar. Daca in plus pe secundarul tau apar descarcari care unesc spirele intre ele (racing sparks) asta insemna ca folosesti un coef de cuplaj prea mare. Daca inalti un pic secundarul fata de planul primarului, aceste descarcari vor disparea. daca nu dispar trebuie sa folosesti un toroid mai mic, sau sa micsorezi capacitatea primara sau este posibil sa ai probleme cu stingerea arcului din eclator. Ai cumva un site cu niste poze pe el, cu sistemul tau? Link spre comentariu
Vizitator tahis Postat Decembrie 23, 2005 Partajează Postat Decembrie 23, 2005 Cel mai bn eclator pe care l-am construit, si care functioneaza fain tare, fara probleme este uin "sucker spark gap":http://www.geocities.com/teslinasite/btcsg.htmlhttp://www.geocities.com/teslinasite/VSG.htmlDupa cum vezi este un simplu tub de PVC de 14 cm diam pe care este pus un motor luat de la un aspirator. Aerul este tras prin cele doua tevi de alama si rupe arcul oscilant care se formeaza intre ele. O teava de alama are atasat un prelungitor din tub de PVC cu care se poate modifica distanta dintre electrozi in timp real (si poti sa observi efectele direct pe scanteie). Daca vrei sa modifici turatia motorului, poti sa folosesti un autotransformator.O alta varianta pe care o folosesc la sistemele de joasa putere este eclatorul multiplu, in care arcul este divizat in mai multe portiuni ceea ce asigura o stinmgere mai usoara.:http://www.geocities.com/romtcb/obitgap.htmlsauhttp://www.geocities.com/romtcb/obitdalsg.htmlAstea sunt generalitati oricum. Poti sa pui intrebari mai punctuale, daca te intereseaza ceva anume la constructie.teslinaideea cu eclator multiplu merge, tocmai vrem sa facem unul cu patru sau cinci terminatii facute cu varf de wolfram, prinse in suruburi ca sa putem distanta in timp ce merge bobina.e buna si ideea cu fluxul de aer, recunosc ca nu am incercat.in ce priveste condensatorul am dori sa facem ceva solid, adica sa nu avem apa sau ulei de traf. Avem cateva idei dar ascult orice alta propunere.acum problema este urmatoarea, dorim sa facem o bobina de putere medie folosind IGBT - uri sau altceva, nu avem scheme, nu stim cum se monteaza si nici nu stim cum sa il obtinem ( IGBT -ul) - vrem sa il facem portabil. Link spre comentariu
Vizitator tahis Postat Decembrie 23, 2005 Partajează Postat Decembrie 23, 2005 Ai cumva un site cu niste poze pe el, cu sistemul tau?nu, din pacate nu am, oricum deja din ce ai spus si link-uri voi face primele studii. Revin dupa craciun ca sunt inca la lucru, asteptam raspuns de la tine/ voi.multam oricum si mai vorbim.ps. asa am concluzionat si noi, am marit prea tare distanta de la eclator si s-a intors in traf. Asta e viata !insa condensatori de 2000 V ! .... cool ... este un lucru excelent ! Link spre comentariu
teslina Postat Decembrie 23, 2005 Partajează Postat Decembrie 23, 2005 Pentru mai multe informatii si mai multe detalii, uitat-te aici: http://www.stevehv.4hv.org/SSTCindex.htm Este cel mai tare tip de pe web in ceea ce priveste constructia TC-urilor cu IGBTs, uita-te la ISSTC work si la DRSSTC Ai o gramada de scheme de studiat. Cat despre componente sa nu te sperii, exista echivalente aici in Rom. Ne mai auzim Link spre comentariu
Vizitator tahis Postat Decembrie 23, 2005 Partajează Postat Decembrie 23, 2005 In electromagnetism , ai ceva realizari , proiecte,sau te pasioneaza ceva deosebit? :smt006 :smt006 :drinkers: :partyman:salut !scuze ca am raspuns greu, io sunt la munci si mai dau pe net din cand in cand.pai ma pasioneaza electromagnetismul si diamagnetismul. Da avem proiecte in desfasurare si avem deja un proicet care acum vrem sa il brevetam. Am folosit diamagnetism ca sa trasnformam componenta chimica al apei - adica in loc de H2O avem H2O6 ..... ceea ce poate fi folosit la multe aplicatii in chimie. Rezultatele vin de la Fundeni si acum am inceput un proicet la spit Witting pe baza aceste ape " diamagnetice".apropoz de ce am citit, nu pot sa spun ca pot dovedi ca ar exista free energy insa cred ca merita sa raman deschis la idee - pe scurt - cred ca se poate - insa nu stiu cum. :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator tahis Postat Decembrie 23, 2005 Partajează Postat Decembrie 23, 2005 Pentru mai multe informatii si mai multe detalii, uitat-te aici:http://www.stevehv.4hv.org/SSTCindex.htmEste cel mai tare tip de pe web in ceea ce priveste constructia TC-urilor cu IGBTs, uita-te la ISSTC work si la DRSSTCAi o gramada de scheme de studiat. Cat despre componente sa nu te sperii, exista echivalente aici in Rom.Ne mai auzimteslina , esti grozav, multumesc super muult !am de studiat, sigur ne mai auzim ... !! Link spre comentariu
dalu Postat Decembrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2005 Cred ca fac din nou un offtopic, dar ideea mi-a dat-o <>in ultimul sau post referitor la disocierea apei. Cu mai mult timp in urma , dupa o idee din tehnium , am realizat un dispozitiv de disociere a apei in asa numitele ,,APA VIE,, si ,,APA MOARTA,, care din cate am inteles se folosesc in anumite scheme de tratament din medicina alternativa. Am consumat, o buna perioada de timp , asa numita ,,APA VIE,, si trebuie sa recunosc ca avea niste calitati deosebite, in primul rand, era extrem de limpede, un gust bun , si parca iti dadea asa, o usoara euforie. Mentionez , ca de cand ma stiu , ma deranjeaza o gastrita , care uneori i-mi da arsuri, ei bine , in perioada cand am consumat aceea apa , nu am mai avut nici un fel de probleme cu stomacul. :rock: :snakeman: :smt003 :weedman: Ce parere aveti de vis a vis de problema asta? :smt118 :w00t: :smt024 Link spre comentariu
Vizitator tahis Postat Decembrie 23, 2005 Partajează Postat Decembrie 23, 2005 Cred ca fac din nou un offtopic, dar ideea mi-a dat-o <>in ultimul sau post referitor la disocierea apei. Cu mai mult timp in urma , dupa o idee din tehnium , am realizat un dispozitiv de disociere a apei in asa numitele ,,APA VIE,, si ,,APA MOARTA,, care din cate am inteles se folosesc in anumite scheme de tratament din medicina alternativa. Am consumat, o buna perioada de timp , asa numita ,,APA VIE,, si trebuie sa recunosc ca avea niste calitati deosebite, in primul rand, era extrem de limpede, un gust bun , si parca iti dadea asa, o usoara euforie. Mentionez , ca de cand ma stiu , ma deranjeaza o gastrita , care uneori i-mi da arsuri, ei bine , in perioada cand am consumat aceea apa , nu am mai avut nici un fel de probleme cu stomacul. :rock: :snakeman: :smt003 :weedman: Ce parere aveti de vis a vis de problema asta? :smt118 :w00t: :smt024pai e pe aproape, numai ca noi dupa ce disociem apa se elimina o anumita cantitate de H vizibila cu ochiul liber. Dupa aia se compune O3 sau O6, ba chai O12 si in cele din urma ajungem la H2O6(12).partea buna este ca din studii reiese ca este bun la arsuri, exterioare sau interioare, ajuta la detoxifiere, etc. Are gust bun , e mai limpede, nu se strica nici dupa 6 luni ( verificat la microbiolgie - cu acte in regula ).deci.....am o parere buna, cu toate ca nu sunt foarte bun cunoscator in apa vie-moarta.si nu e offtopic, am folosit mai multe bobine tesla de putere mica pentru a obtine diamagnetism - cu toate ca nu am intrat pe nici un site specific acestei idei-gen SEARL .... pe vremea in care am conceput ideea nu aveam la indemana net-ul ( acu 8 ani ) ..... :)buuun, am cautat link-urile, am ce face in week end, pana pe marti va urez toate cele bune, craciun fericit ! si sa ne auzim cu bine ! :smt006 Link spre comentariu
dalu Postat Decembrie 23, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2005 Dar despre <>, ce parere aveti? S-o fii descoperit alchimistii? Se pare ca si cercetatorii mai recenti au re-descoperit-o, in 1962 si in 1967, chimistii rusi BORIS D VERIAGINE si N. FEDAKINE au obtinut in laborator o apa solidificata, care , in loc sa cristalizeze, avea aparenta unui bloc de plexiglass. Aceasta apa era analoga cu apa obisnuita H2O, dar ea nu fierbea decat la 600 grade celsius, si ingheta la minus 40 grade celsius. :smt012 :smt017 :smt017 :smt102 :smt024 Link spre comentariu
teslina Postat Decembrie 24, 2005 Partajează Postat Decembrie 24, 2005 Chestia asta cu apa vie apa moarta sau aia cu poliwater, seamana cu polipotiunea lui Harry Potter..... Link spre comentariu
dalu Postat Decembrie 24, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2005 Asi fii fost foarte surprins , sa nu-mi ,, taie macaroana,, <>.Omule, sant o groaza de tipi care s-au vindecat de diverse afectiuni . cu ajutorul tratamentelor naturiste, si stiu ca stii asta. Am incercat personal asa numita APA VIE, si am obtinut rezultate , cel putin bune, asa ca celor care doresc sa incerce un trarament inedit, sau chiar mentinerea unui tonus bun si a unei sanatati de invidiat, le recomand sa incerce si aceasta posibilitate. :drinkers: :partyman: :smt030 :bere: :puke: :coffee2: :director: :crazy: Link spre comentariu
teslina Postat Decembrie 25, 2005 Partajează Postat Decembrie 25, 2005 Apa vie este apa cu o concentratie crescuta de ioni H+, in timp ce apa moarta este bogata in ioni de hidroxil. Acidifierea mediului intern al organismului are efecte benefice asupra metabolismului, scade frecventa respiratorie, creste concentratia plasmatica a calciului liber stimuland astfel activitatea celulara si contractia musculara, ajuta la reducerea glutationului si deci la respiratia celulara, combate infectiile. Actiunea sa s-a studiat inca din anii 50.Nici macar nu e nevoie sa folosesti o sursa electrica. Cateva lingurite de otet de mere in fiecare zi este tot ce iti trebuie (si mai bine combinat cu miere de albine). In plus are gust mai bun decat sa bei o scursura de apa electrolizata. H+ is va juca rolul iar acetatul va fi convertit in glucoza. Link spre comentariu
dalu Postat Decembrie 26, 2005 Autor Partajează Postat Decembrie 26, 2005 :smt082 :smt044 :toothy7: .Onorabile<>,hai sa-i dam cezarului ce-i al cezarului si otetul sa-l lasam in bucaterie unde-i este locul spre a-si indeplinii nobila misiune de a acrii ciorbele atat de solicitate pentru a combate greata provocata de unele abuzuri firesti in aceasta perioada a sarbatorilor. :drinkers: :partyman: :smt030 :bere: :puke: Si in definitiv , de ce sa beau otet , cand pot foarte bine sa beau vin , care prin fermentatie acetica da tot otet, nu? Si de ce sa beau otet, cand sant electronist, si pot printr-o aplicatie igienica sa-mi produc in cantitati rezonabile APA VIE si APA MOARTA. Pentru cei interesati recomand sa se consulte: TEHNIUM nr:9/1980 ; pag. 19 ; articolul domnului M.BRANZAN , APA ALCALINA-APA ACIDA Procedeu de obtinere.Daca este cineva interesat, am pe undeva si niste scheme de tratament,daca nu , n-are rost sa le caut de pomana. :w00t: :smt118 :bere: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum