Ata Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Intrebare.Acest microcontroler suporta bootloader? Link spre comentariu
nooob64 Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Acest microcontroller PIC nu suporta "Self Write under software control" deci nu se poate. Link spre comentariu
Ata Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Multumesc pentru raspuns. Link spre comentariu
Ata Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Atunci daca nu suporta , cum se poate face ca un program pe PC sa comunice (RS232 sau USB) cu un PIC16f628 sa il monitorizeze si sa poata inlocui doar unele date din hex, prin 2 comenzi -download si upload.Multumesc. Link spre comentariu
francezu Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Nu se pot inlocui date din memoria de program(flash) la pic-ul asta, asa cum a spus @nooob64, uC-ul nu are posibilitatea de autoscriere, ai nevoie de programator pt a modifica hex-ul din el. Poate acele date le poti salva in eeprom-ul pic-ului, si atunci da, se poate face o comunicatie cu PC-ul (doar RS232) si poti modifica datele din eeprom. Link spre comentariu
Ata Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Sa inteleg ca doar pe RX si TX?sau impreuna cu ISP. Link spre comentariu
francezu Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Exact, 16F628 nu stie usb, doar usart. Eventual se poate face pe usb cu un convertor usb-serial. Link spre comentariu
Ata Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Acum cred ca postul acesta se leaga de cel de aici viewtopic.php?f=11&t=86202 Am facut un convertor cu max232, TTL - serial. dar nu am reusit sa fac PICul sa comunice cu softul. Convertorul l-am testa cu un soft scris in PIC http://www.oz1bxm.dk/PIC/628uart.htm si conectat pe hyperterminal, i-mi afisa. Link spre comentariu
Ata Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Deci cum se pot scrie o parte din date in eeprom nu in flash. Link spre comentariu
francezu Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Destul de simplu, se incarca in registrul EEADR adresa din eeprom la care dorim sa scriem 1 byte, si valoarea acelui byte in registru EEDATA, apoi urmeaza o secventa specifica pentru a initia copierea in eeprom. Toate informatiile necesare pt lucrul cu memoria eeprom le gasesti in datasheet la pagina 91. Link spre comentariu
MatyC Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 In programul pe care-l faci creezi rutine specifice pentru utilizarea memoriei EEPROM interna si separat rutine de utilizare a USART-ului intern. PIC-ul va comunica cu PC-ul doar dupa ce stabilesti un protocol de comunicatie seriala. Nu intru in detalii ca sunt cam pe fuga. Link spre comentariu
Ata Postat Iunie 15, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 15, 2011 Programul il am -ignition control-dar vroiam sa inteleg (poate) de ce nu comunica cu PICulNu stiu unde sa umblu ca sa rezolv problema aceasta(comunicarea)hexul care il am pentru PIC nu stiu daca are implementate cele spuse de dumneavoastra. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum