Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bootloader 16f628

Ata

Postări Recomandate

• Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ata

7

• francezu

3

• nooob64

1

• MatyC

1

Top autori în acest subiect

Atunci daca nu suporta , cum se poate face ca un program pe PC sa comunice (RS232 sau USB) cu un PIC16f628 sa il monitorizeze si sa poata inlocui doar unele date din hex, prin 2 comenzi -download si upload.Multumesc.

Link spre comentariu

Nu se pot inlocui date din memoria de program(flash) la pic-ul asta, asa cum a spus @nooob64, uC-ul nu are posibilitatea de autoscriere, ai nevoie de programator pt a modifica hex-ul din el. Poate acele date le poti salva in eeprom-ul pic-ului, si atunci da, se poate face o comunicatie cu PC-ul (doar RS232) si poti modifica datele din eeprom.

Link spre comentariu

Destul de simplu, se incarca in registrul EEADR adresa din eeprom la care dorim sa scriem 1 byte, si valoarea acelui byte in registru EEDATA, apoi urmeaza o secventa specifica pentru a initia copierea in eeprom. Toate informatiile necesare pt lucrul cu memoria eeprom le gasesti in datasheet la pagina 91.

Link spre comentariu

In programul pe care-l faci creezi rutine specifice pentru utilizarea memoriei EEPROM interna si separat rutine de utilizare a USART-ului intern. PIC-ul va comunica cu PC-ul doar dupa ce stabilesti un protocol de comunicatie seriala. Nu intru in detalii ca sunt cam pe fuga.

Link spre comentariu

Programul il am -ignition control-dar vroiam sa inteleg (poate) de ce nu comunica cu PICulNu stiu unde sa umblu ca sa rezolv problema aceasta(comunicarea)hexul care il am pentru PIC nu stiu daca are implementate cele spuse de dumneavoastra.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări