Vizitator rostov105 Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Va salut! Ma intereseaza schema aprinderii unui astfel de generator,sau principiul functionarii aprinderii.Am achizitionat un astfel de generator,fara aprindere.Am 3 fire libere+masa,care vin de la 2 bobine plasate sub ventilator,una mai mare,una mai mica.Deasemenea pe carcasa ventilatorului(interior)este plasat un (singur) magnet.Generatorul este Zephir 950.Nu am gasit nici o schema electrica a acestui model.In concluzie,as vrea sa stiu,este vreun modul de aprindere electronic,sau eventual o schema de principiu a unui generator asemanator ca parametri.Multumesc pt.eventualele raspunsuri. Link spre comentariu
pinky Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Cel mai potrivit ar fi sa apelezi la un reparator de motorete. Este de fapt un motor in 2 timpi si 2 cilindrii.Bobinele acelea trebuie sa aiba un fir care duce la masa si un fir care duce la bujie. Firul de masa trece printr-un releu de decuplare care intrerupe scanteia atunci cand se doreste oprirea motorului. Trebuie sa masori cu un ohmmetru continuitatea infasurarii. Asta nu inseamna ca verifici si functionalitatea bobinei. Eu am avut la reparat un generator ( nu mai tin minte numele ) la care una din bobine avea 12Ko iar cealalta avea 40Ko. Aia cu 40Ko era defecta. Se mai poate sa se puna spire in scurt si atunci sa fie defecta cea cu rezistenta mai mica.Ai sanse mai mari sa gasesti schema daca cauti dupa numele motorului. Uita-te bine si vezi ceva coduri sau nume pe motor.Daca sunt defecte bobinele de inductie, cred ca te paste un drum la groapa de gunoi deoarece asemenea bobine de inductie sunt oribil de scumpe: aprox 100-150 euro bucata.Succes. Link spre comentariu
Vizitator rostov105 Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Motorul este in 2 timpi,cu un singur cilindru/piston,ca la drujba.Bobinele sunt ok. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum