Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imbunatatire incinte Technics SB-CD320

cristimm

Postări Recomandate

Cablurile originale erau absolut de toata jena: 2x0.75mm pe woofer si 2x0.25 pe inalte si buzzer. Cele de acum sunt cabluri obisnuite de boxe (de pe Maica Domnului la ceva de genul 2 lei/m si 3 lei/m) 2x1.5 pe medii si tweeter si 2x2.5 pe joase.Spatele boxelor era nevopsit (pal crud) si intr-adevar a supt multa vopsea (i-am dat vreo 3 straturi cu spray-ul). Fata si lateralele sunt originale cu un fel de furnir sintetic ce imita lemnul.Joaca de-a cross-overul o fac de obicei cu ele oprite dar am facut si niste teste in timp real. Daca nu atingi ce nu trebuie nu exista nici un pericol.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristimm

16

• csl1131

1

• VTP

1

Top autori în acest subiect

Deci va place sau nu? Accept si critici fara suparare. :rolleyes: Mai multe poze la: http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=5816Am impresia ca aici au disparut cu ocazia mutarii forumului.

- ai modificat volumul interior! crezi ca se mai mentine acordul incintei?- filtrul nou (probabil un Butterworth, a fost calculat departat pentru linearizare?- am reticente la calitatea mediei, nu ca cel original ar fi cu mult mai bun, dar era o medie nu un tweeter!- P este un poliswitch de protectie!- cum ai aliniat SPL-urile?Vezi, sunt multe aspecte neclare ptr. mine, dar daca esti fericit ce mai conteaza?
Link spre comentariu

- ai modificat volumul interior! crezi ca se mai mentine acordul incintei?

Volumul s-a modificat intr-adevar dar foarte putin (0.8L cutia de medii + 0.2 ranforsarile + 0.1 filtrul) fata de cei 37L ai incintei. Oricum aceasta modificare de volum sper sa se compenseze cu adaugarea minetului.

- filtrul nou (probabil un Butterworth, a fost calculat departat pentru linearizare?

Filtrul l-am calculat tinand cont de parametrii si deci frecventa la care taie FTJ-ul de pe joase nu coincide cu cea la care taie FTS-ul de pe medii (cred ca la asta te-ai referit).

- am reticente la calitatea mediei, nu ca cel original ar fi cu mult mai bun, dar era o medie nu un tweeter!

Si eu am reticiente dar este greu sa gasesti exact ce vrei in RO. Oricum ele nu au avut medie deloc - erau practic 2 tweetere.

- cum ai aliniat SPL-urile?

Am atenuat doar tweeterul cu un L-pad. In plus de asta am facut teste cand o boxa era nemodificata si am considerat ca pentru medie nu este nevoie de atenuare.

Vezi, sunt multe aspecte neclare ptr. mine, dar daca esti fericit ce mai conteaza?

Sper ca am mai clarificat niste aspecte si intr-adevar eu sunt multumit.

:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări