Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Imbunatatire incinte Technics SB-CD320

cristimm

Postări Recomandate

Dupa ce am reflectat mult daca sa le vand sau sa le tunez am ales varianta a II-a. O mica descriere:

50W sinus / 100 muzical

38 Hz - 23 kHz

sensibilitate 89dB

(poza atasata).

Le-am demontat si am observat urmatoarele:

- woofer 20 cm bun (o sa ramana) chiar daca are magnetul cam micut suna bine si tare fara distorsiuni.

- mediile sunt de fapt niste tweetere tip con de 5 cm

- inaltele sunt de fapt niste buzere infecte care se aud doar daca pui urechea la 5 cm de boxa.

- filtrul daca poate fi numit asa este format din 3 piese (va veni si schema).

Ce le-am facut::

- rigidizare clasica a cutiei dupa modelul in cruce: (vezi ce e cu verde)

http://www.visaton.com/english/bildgros ... sion1.html

- material fonoabsorbant (vateilia) pe peretii interiori

- tw (care era pus la jumatate) l-am pus sus

- o medie-bas decenta la mijloc (SAL-SR1010 + cutie separata)

- filtre noi de 12 dB/octava recalculate.

Ca de obicei astept cu interes ideile si criticile voastre.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristimm

16

• csl1131

1

• VTP

1

Top autori în acest subiect

Bobinele deocamdata nu sunt cine stie ce (cele mari), sunt cele de aici:

http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php?t=5850

urmeaza sa le schimb.

Boxele se aud mult mai bine din punct de vedere al claritatii. Se disting instrumentele mult mai bine si vocile nu mai URLA LA TINE ca la varianta originala (o boxa am pastrat-o intacta pentru comparatie).

Din punctul meu de vedere a meritat modificarea dar pe de alta parte ii inteleg pe cei de la Technics de ce au procedat asa. Pentru party&manele boxa originala suna mai "bine" si asta cu un "filtru" de 30 de ori mai ieftin decat ce voi pune eu in final.

Iata schema filtrului:

Link spre comentariu

Iata ultima varianta a filtrului. Am reorientat bobinele sa nu se influenteze reciproc si parca se aude mai bine (posibil placebo). Singura veriga slaba mai este bobina incercuita (pentru dif-ul de bas) care va fi inlocuita cat de curand cu una mai de calitate (tot cu miez).

Link spre comentariu

misto treaba.... :supz: se vede ca ai avut dabdare la ea. si ai facut o treaba buna...dupa parerea mea, una e o boxa cu care vrei sa faci chef, si alta la care asculti asa zi de zi, la vol mic..adica cele cu care faci chefuri sau ceva nu vor suna la fel de clar sau de bine cu cele care sunt facute special pt asta....

Link spre comentariu

Multumesc pentru impresii

Da, am lucrat mult (atat practic cat si teoretic la documentare). Acum am inceput sa o modific si pe a 2-a si sunt cam la jumatate. Abia astept sa le ascult pe ambele in stereo.

Bobina de bas o sa fie asta: http://www.visaton.com/english/artikel/ ... 4_1_6.html

de 4.7mH. (din pacate nu e pe stoc la Vasile si o sa o comand la vitacom).

La final o sa fac calculul total (preturi).

Link spre comentariu

Merci.Da, erau din PAL de 1.5 de aia le-am facut rigidizare in cruce (chiar se simte si la muzica si la "testul ciocanitului")Lana de oaie e cel mai bun fonoabsorbant cu 2 mici dezavantaje: e mai greu de lipit pe pereti si o mananca moliile (la mine nu e cazul pentru ca media e inchisa). De aceea in cutia mare am preferat sa folosesc minet de 4 cm.

Link spre comentariu
Vizitator ttt

Merci.Lana de oaie e cel mai bun fonoabsorbant cu 2 mici dezavantaje: e mai greu de lipit pe pereti si o mananca moliile (la mine nu e cazul pentru ca media e inchisa)...

O sa ai niste molii extrem de surde... :)In discutiile purtate cu voi m-am convins ca ar fi util sa incerc sa lucrez un pic si la instalatia electrica a Marantz-urilor pe care le-am reconditionat. Tu ai schimbat si cablurile din interiorul Technics-urilor ? Cu ce anume ?Apoi, ce rezultate ai avut la vopsit direct pe PAL ? Parca asa pare in poza. Nu a supt prea multa vopsea ?Joaca de-a cross-over-ele o faci in timp real ? Nu exista riscul sa prajesti ceva ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări