munteanuiulian Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Salutare la toata lumea, de curand m-am hotarat sa imi fac 2 boxe(tower) mid-high , high-end ,dar m-am lovit de o foarte mare problema: calculatul incintei; tin sa mentionez ca voi folosi urmatoarele : Tweeter HiFi Monacor DT-252 2 Buc per Boxa Putere maxima (W): 150 Putere garantata (W): 75 Raspuns in frecveta (Hz): fx-22000 Sensibilitate (dB): 92 Impedanta (Ohm): 8 Dimensiune (mm): 110x84 Greutate (kg): 0.53 Pret: 155,65RON http://www.partysound.ro/tweeter-hifi-m ... -1589.html Difuzor medii Monacor SPA-25PA 3 Buc per boxa Diametru (inch): 10 Putere maxima (W): 250 Putere garantata (W): 125 Raspuns in frecveta (Hz): f3-6000 Sensibilitate (dB): 97 Impedanta (Ohm): 8 Greutate (kg): 3.7 Pret: 214,45RON http://www.partysound.ro/difuzor-medii- ... -1414.html Difuzor bass : Focal K2 Power 27 KX diametru: 27cm putere RMS: 300W putere Max: 600W impedanta: 4 ohmi raspuns in frecventa: 35 - 1500Hz sensibilitate (2,83V/1m): 88dB Fs: 48 Hz Qts: 0.908 Vas: 14.92 Xmax: 9mm greutate: 7.2Kg pentru incinte sealed cutia as dori sa o acordez la 27 de hz daca se poate cu toate ca difuzorul este pentru incinte sealed http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... wer_27_KX/ Colac peste pupaza, tot cautand m-am lovit de mai multe dileme: filtre/ statii si am inteles ca in astfel de situatii trebuie neaparat material fono absorbant daca nu gresesc... vreau sa sune cat mai clar posibil si cat mai tare si avand in vedere ca ce am auzit eu pana acuma la "sistemele 5.1 / 6.1" am ramas profund dezamagit, bass foare slab coborare foarte proasta din unde inalte in cele joase si plus ca mai costa si cel putin 5000 de lei unul cat de cat ok asa ca m-am decis sa iau initiativa... banii nu constituie o problema ... vreau sa le fac cat mai bine sa sune cat mai clar si deasemenea sa nu se piarda din claritate daca dau mai tare in ele ... daca aveti idei / sfaturi despre componente mai bune ... sunt numai ochi si urechi . M-am inspirat din urmatorul clip ... dar spre deosebire de meade vreau sa fie cat mai subtire nu asa de neam prost ) Va multumesc Link spre comentariu
ahegyes Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Auoaleu....da ce vrei tu sa faci????Unde vrei sa folosesti boxele???? In casa??? Cati metrii patrati are camera??? NU cumva vrei boxe pentru petreceri, nunti bairamuri etc.??? Pt. asa ceva exista difuzoare PRO.Ideea asta cu 2 TW si 3 Midwofere mi se pare un pic aiurea. Apoi folosirea unui subwoofer auto in casa - iar nu imi place.Ar fi bine sa ne spui unde si pentru ce vrei sa folosesti boxele ca sa putem da raspunsuri pertinente. Link spre comentariu
munteanuiulian Postat Iunie 14, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2011 Camera are 5 mp iar boxele vreau sa le folosesc pentru muzica,play si filme. Vreau un sunet cat mai clar si cat mai puternic. La subwooferul de masina in casa,il vreau deoarece consider ca se comporta mai bine la coborarea de la unde inalte la unde joase.Am avut ocazia sa ascult subwoofer pentru casa dar de asemenea am auzit un subwoofer de masina in casa si am ramas profund impresionat de profunzimea bass-ului generat de subwooferul de masina. As dori o opinie daca aveti una mai buna,deoarece am avut ocazia sa ascult un sistem "home cinema" care costa circa 4000 ron si am fost foarte dezamagit si de aceea caut sa obtin un sistem pana in 8000 ron care sa aibe un sunet natural si clar si de aceea am crezut ca e o idee mai buna sa fac un sistem,gen al lui Steve Meade. Astept sugestii va multumesc. Link spre comentariu
munteanuiulian Postat Iunie 14, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2011 Inainte de aceasta idee am vrut sa fac altfel: http://www.be-loud.ro/produse/Centru_-_ ... tor_CC390/ =>> Monitor CC390 Pret: 2.594,90 lei (cu TVA) = 1 bucata Incinte acustice tip centru constructie 3 cai, 7 drivere, MagneShield™ Crossover de ordin 2 electro-acustic la 2.4kHz Drivere de frecvente inalte - 25mm, dome tip H-PTD, racire cu ferro-fluid Drivere bass/medii - 2 x 115mm, cone tip M-ICP, bobina de 25mm, racire cu ferro-fluid, sasiu GRIP Drivere bass - 4 x 165mm, con tip polypropylene cu infuzie de carbon, bobine 25mm, sasiu die-cast heatsink Extensie frecvente joase - 43Hz(DIN) Raspuns in frecventa pe axa - +/- 2dB de la 75Hz la 20kHz la unghi de 30 de grade - +/- 2dB de la 75Hz la 17kHz Sensibilitate Camera - 97dB Mediu fara ecou - 94dB Putere recomandata amplificator - 15-200W Putere maxima de intrare - 150W Impedanta - compatibil 8ohmi Volum intern - 49.9 litri Dimensiuni - 21.5 cm x 99.0 cm x 37.1 cm ( HxWxD ) Greutate - 27.7 kg Finisaje disponibile - Wengé, Cherry, Rosenut, Black Ash http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_inte ... Monitor_7/ =>> Monitor 7 Pret: 1.589,90 lei (cu TVA) = 1 pereche Incinte acustice tip floorstanding constructie 2-1/2 cai, 4 drivere, bass reflex Port rezistiv quasi-3rd-order Crossover de ordin 3 electro-acustic la 2kHz Drivere de frecvente inalte - 25mm, dome tip H-PTD, racire cu ferro-fluid Drivere bass/medii - 140mm, cone tip M-ICP, bobina de 25mm, sasiu GRIP Drivere bass - 2 x 140mm, con tip polypropylene cu infuzie de carbon, bobine 25mm, sasiu GRIP Extensie frecvente joase - 41Hz(DIN) Raspuns in frecventa pe axa - +/- 2dB de la 54Hz la 20kHz la unghi de 30 de grade - +/- 2dB de la 54Hz la 15kHz Sensibilitate Camera - 94dB Mediu fara ecou - 91dB Putere recomandata amplificator - 15-180W Putere maxima de intrare - 130W Impedanta - compatibil 8ohmi Volum intern - 25.7 litri Dimensiuni - 93.8 cm x 16.5 cm x 29.8 cm ( HxWxD ) Greutate - 33.6kg / pereche Finisaje disponibile - Wengé, Cherry, Rosenut, Black Ash pretul este per bucata http://www.be-loud.ro/produse/Boxe_inte ... itor_Atom/ =>> Monitor Atom Pret: 619,90 lei (cu TVA) = 1 pereche incinte acustice tip bookshelf constructie 2 cai, 2 drivere, bass reflex port rezistiv quasi-3rd-order crossover de ordin 2 electro-acustic la 2.2kHz Drivere de frecvente inalte - 25mm, dome tip H-PTD, racire cu ferro-fluid Drivere bass/medii - 140mm, cone tip M-ICP, bobina de 20mm, sasiu GRIP Extensie frecvente joase - 50Hz(DIN) Raspuns in frecventa pe axa - +/- 2dB de la 90Hz la 20kHz la unghi de 30 de grade - +/- 2dB de la 90Hz la 15kHz Sensibilitate Camera - 90dB Mediu fara ecou - 87dB Putere recomandata amplificator - 15-80W Putere maxima de intrare - 50W Impedanta - compatibil 8ohmi Volum intern - 6.26 litri Dimensiuni - 27.7cmx16.5cmx25.8cm Greutate - 10.4kg Finisaje disponibile - Wengé, Cherry, Rosenut, Black Ash, White pretul este per bucata Standurile nu sunt incluse http://www.be-loud.ro/produse/Amplifica ... ha/AX-397/ =>> AX-397 Pret: 969,90 lei (cu TVA) 3 bucati Amplificator stereo putere RMS: 2 x 95 W (1kHZ, 4 Ohmi, THD<0.7%) 2 x 60 W (8 Ohmi, 20Hz-20kHz, THD 0.019) raspuns in frecventa: 10Hz-100kHz raport semnal/zgomot (CD): 110 dB Total Distorsiune Armonica: 0.009% putere dinamica inalta, capabilitate pentru impedanta joasa control inalte/bass/balans Linear Damping - amortizarea lineara Damping Factor - factor de amortizare: 240 circuit direct de Amplificare: CD/DVD selector boxe A, B/A+B Super Audio CD si DVD-audio ready conexiuni: intrare CD (aurita) intrare Phono 6 x intrari audio telecomanda inclusa consum in sarcina: 170 W si 0.6 W in standby dimensiuni (W x H x D): 435 x 151 x 390 mm greutate: 8.3 kg finisaje pe negru sau titan Cu tot cu subwoofer si statie pentru subwoofer ma ajungea undeva la 12000 ron. Link spre comentariu
ahegyes Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 5mp ???? esti sigur???pai daca bagi toate difuzoarele alea intr-o camera de 5mp tu nu mai ai loc de ele.Varianta Paradigm nu e rea, dar e tot o varianta comeriala de entry-level hi-fi.Am inteles ca ai un buget de 8.000lei. Din asta ce vrei - sitem complet 5.1 cu amplificare cu tot, sau vrei doar o perechde de boxe????Recieiverul ala Yamaha - e cam slabut chiar si pentru incintele Paradigm. NU mai vorbesc de niste boxe serioase. Link spre comentariu
munteanuiulian Postat Iunie 14, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2011 Un sistem complet m-ar interesa dar cu claritate cat mai ridicata si sa poata fii conectat la calculator.Ce mi-ati recomanda pentru ce vreau eu? Link spre comentariu
ahegyes Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 pai camera are 5 mp??? in 5mp mu prea poti face un sistem complet, cel putin nu cu boxe asa mari. Intrebarea ramane: cat de mare e camera???? Link spre comentariu
munteanuiulian Postat Iunie 14, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2011 imi cer mii de scuze.dupa o masuratoare mai atenta camera are aproximativ 20 de metrii patrati. Link spre comentariu
munteanuiulian Postat Iunie 14, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2011 ammm ahegyes am intrat pe site-ul de sub avatarul tau si am vazut ca chiar te pricepi si esti pasionat de asa ceva si chiar nu faci nici un compromis cand vine vorba de calitate lucru care chiar il respect nu ai fi interesat sa imi proiectezi u un sistem cap coada high end cu tot cu statie contra cost bineinteles; nu conteaza cat dureaza atata timp cat totul va iesi bine si va suna asa cum trebuie... Link spre comentariu
ahegyes Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 -----------Ai mp. Link spre comentariu
Vizitator lucian MOC Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Pt producatorii de boxe profesionale....gasiti preturi bune la difuzoare profesionale ,rcf,b&C,ciare,etc pe http://www.discosystem.ro/78-difuzoare + ca mai sunt si filtre drivere etc Link spre comentariu
munteanuiulian Postat Iunie 16, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2011 fratilor va multumesc foarte mult pentru sfaturi dar am gasit ceea ce cautam aceasta fiind: Dali Ikon 7 Pret: 2.869,90 lei (cu TVA) : Incinte acustice tip floorstanding Constructie 3 cai, 5 drivere, bass reflex Raspuns in frecventa: 36-30000 Hz Sensibilitate (2,83 V/1 m): 92 dB Impedanta: 6 ohmi SPL maxim: 112 dB Putere recomandata amplificator: 25-200 W Frecventa crossover: 600 / 2900 / 14000 Hz Diametru tweeter Hybrid™: 17 x 45 mm, Ribbon Diametru tweeter: 28mm , soft textile dome Diametru difuzoare: 3 x 165mm, wood fiber cone Greutate: 22.9 kg Dimensiuni: 1140 X 200 X 340 mm (HxWxD) Culori: negru, walnut, oak, wenge Pachetul contine o bucata Voi cumpara o pereche dar acum am nevoie de un sfat de la voi o statie sa duca frumuselele astea 2 iata o filmare cu ele in actiune: un mic filmulet cu uzina care produce aceste boxe : http://www.youtube.com/watch?v=-39OqH4C ... re=related ahegyes astept un sfat de la tine ca pe mess esti tare scump la vedere ) Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Iunie 16, 2011 Partajează Postat Iunie 16, 2011 Pentru a putea primi sfaturi trebuie sa precizezi prima data bugetul si daca vrei ceva nou sau SH. Ai nevoie de un amplificator care sa stie de 4 ohmi pe iesire. Multe stiu dar de 8 ohmi. Link spre comentariu
munteanuiulian Postat Iunie 16, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2011 dupa cum am mai spus si sus banii nu constituie o problema vreau ceva nou hai sa zic pana in 6000 de lei care sa duca frumusetile alea si sa imi ofere un semnal cat mai clar si mai curat Link spre comentariu
munteanuiulian Postat Iunie 16, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 16, 2011 din cate am citit eu statiile pe lampi sunt cele mai recomandate atunci cand vine vorba de high end dar sunt d asemenea si extrem de scumpe ... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum