Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce culoare e buna pentru acvariu

Postări Recomandate

Citesc si ma minunez cate poti invata printre electronice...Parerea mea ca trebuie minime cunostinte si pentru a tine un pestisorCu toate ca acesta era un exemplar foarte rezistent si la coditii dosebite tot sa dus saracul...Motivul...socul intampinat in noul bazin sau mai probabil clorul, care este fatal pestelui.Revenind la subiect, este de mare actualitate iluminatul bazinelor plantate cu leduri, mai ales la cele cu coloana de apa peste 50cm, neoanele t8 nepatrunzind la adincimea asta , se folosesc cu suces cele T5 numai ca sant cam scumpe si isi pierd culoarea relativ repede (6luni)eu personal folosesc 3 leduri de 10w 6500k la un bazin de cca250Initial am vrut 5 dar deocamdata ajung 3 si cred ca asa va ramane definitivsint recomandate cele de 10 000k dar nu am gasit inca iar cu algle e o intreaga aventura!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nicul

4

• Liviu M

2

• kari

2

• avolocaru

1

Top autori în acest subiect

pai nu a fost nici soc termic, nici apa de la robinet, nici nitrati sau nitriti si tot nu s-a rezolvat problema.Cu toate ca am nenumarate substante si solutii din magazinele de specialitate, cam la doua luni se imbolnaveste cate un peste in mod vizibil, dau cu tratamente, dar nu pot sa-l scap, insa nu mai pier si altii. Dupa inca doua luni o iau de la capat si nu reusesc sa descopar daca e vorba de bacterii sau de paraziti.Culmea e ca la borcanul de plastic nici nu schimbam apa, sau era foarte rar, doar completam si nu am avut nici o problema aproape un an.La iluminare adauga macar un led albastru de putere. Nu stiu cum e cu neoanele ca am avut becuri inainte, dar de la lumina led se fac alge verzi intr-o veselie, mai ales la distanta mica, de exemplu pe elementele filtrului cascada. Nu folosesc algicide, le mai curat din cand in cand

Link spre comentariu

"nici apa de la robinet, nici nitrati sau nitriti si tot nu s-a rezolvat problema."Daca nu a fost apa de robinet e clar ca nu a fost nici clorul (mai nou se dezinfecteaza cu ozon)Totusi vad ca ai probleme.Nitrati si nitriti ... dar amoniac? cu mult mai periculos decat ceilalti.Ai acvariu deciclat mai mult ca sigur...mai ales datorita solutiilor folosite! si alea au rostul lor si de multe ori fac mai mult rau decat bineacum intradevar sant cateva care fac numai bine ,cele de conditionare a apei (gen aquasafe sau clorocid ect.) Dar pana si algacidul care pare ok in anumite conditii face rau! Sa nu mai zic ca nu ajunge la rezultatul scontat!Algele se tin in frau cu lumina buna dozata cata trebuie diferit de la acvariu la acvariu depinde de n parametriPai pune eventual cateva imagini cu pesti bolnavi sa vedem problemaDar mai intai trebuie o descriere, ce si cum faci in acvariu!CE filtru folosesti? si multe altele .Ce pesti ai acum...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări