Dj TaZz Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Salut! Am tot cautate pe forum de ceva vreme ce inseamna a inperechea finali cum se face si la ce ajuta dar nu am gasit nici un raspuns.Puteti sa ma lamuriti si pe mine? Va rog :cry: Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 puteti consulta colectia Tehnium/1989-o gasiti si cu gogu-unde,pe parcursul a cateva numere este descrisa detaliat precum si cateva montaje electronice cu ajutorul carora ati putea face aceasta imperechere. Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Citește! Văd că adresa e restricționată de către 'nea Vasile... înlocuiește spam cu tehnium–azi, în bara de adrese (nu da copy/paste). Link spre comentariu
carageae Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Sa fim un pic mai constructivi...daca unii nu stiu limba engleza suficient de bine incat sa se foloseasca si de termeni tehnici nu inseamna ca toti sunt puturosi si nu au chef sa caute... Imperecherea finalilor inseamna sortarea lor dupa factorul de amplificare, beta sau hFE. Din pacate multimetrele dotate cu asa ceva masoara beta la un curent foarte mic - practic extrem de mic, pentru a avea garantia ca nu se va distruge tranzistorul de testat, ori factorul de amplificare depinde in mod dinamic de curentul de colector si de temperatura jonctiunii...cu totul alta e situatia la temperatura si curent de sarcina mare - scade drastic factorul de amplificare fata de o jonctiune rece si curent de colector mic. Am cautat si eu de multa vreme o solutie, si intrucat factorul de amplificare nu e nimic altceva decat raportul dintre curentul de colector si curentul de baza prin tranzistorul de testat, e suficient sa construiesti un montaj in care sa ai o sarcina in colector si cu o rezistenta sa aplici curent pe baza pana se deschide tranzistorul si masori curentul prin baza si colector...sau te poti folosi de articolul de mai jos, eu am construit acest montaj - si in varianta NPN si in varianta PNP si merge excelent. Am folosit tranzistoarele KTD1414 pentru Q2 - tester pt. tranz. NPN si BD682 pentru Q2 varianta PNP. Pentru alimentare am folosit o sursa nestabilizata, eu eram interesat doar de imperecherea finalelor, nu de valorile absolute. La montajele noi nu e musai sa fie imperecheate tranzistoarele, sau nu atat de strict, imperecherea e necesara cand ai tranzistoare in paralel pe o ramura. Montajul cu pricina: http://sound.westhost.com/project106.htm P.S. Google ofera multe raspunsuri daca stii sa intrebi: "HFE tester" asta am tastat eu - si asa am gasit schema de mai sus... P.S.2 Eu cand dau un raspuns, daca il am, nu ma gandesc doar la userul care a pus intrebarea, ci si la ceilalti care citesc topicul - a presupune ca toti sunt habarnisti e usor lipsit de etica...din pacate cunosc mesteri cu patalama care chiar daca au auzit de imperechere repara amplificatoare fara macar sa aiba intentia de a masura ceva...chiar in cazul in care clientul spune ca nu conteaza cat costa, doar sa fie facut ca inainte... Eu ma consider incepator...dar mai intru si pe aici... Link spre comentariu
Letcon Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 O imagine de pe un alt forum: Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 21, 2011 Partajează Postat Iunie 21, 2011 am facut curatenie.Sper ca ati terminat ce ati avut de impartit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum