Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa simpla cu LM317

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...

va salut.sper sa nu se supere nimeni daca postez aici.

am facut schema si merge OK.o folosesc la iesirea unui incarcator de laptop (16,8V/1,5A),cu care incarc bateria de la barcuta de pescuit (12v/7,2A)

problem este ca se incinge ca dracu integratu cu tot cu radiator.

http://imageshack.us/photo/my-images/53 ... lator.png/

1.cum pot sa limitez curentul in jur de 600mA?

2.se poate cu aceasi montaj daca il iau pe balta sa il alimentez la bricheta de la masina

sa pot incarca bateria?.........ma gandesc ca bateria auto are 55A

Multumesc

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Schema e de pe acea adresa si modificata.Nu poti incarca un acumulator la 12V de la auto, LM are nevoie de 4V diferenta intre intrare si iesire. Se poate cu componente discrete, dar Uauto - 0,7V. Cu cresterea complexitatii se poate Uauto - 0,2V (aprox).Se poate modifica sursa pentru a livra 12V si 600mA, mai ales daca e cu UC3843 (sau asemenea) si opto.

post-1-139829284813_thumb.png

Link spre comentariu
Vizitator smilex

BC547 e potrivit. Are nevoie de cca. 0,65V in baza, deci pt. 1ohm, 650mA. Nu se deschide la 400mA (0,4V). Mai urmareste odata schema, datele nu sunt in regula. Tensiunea se regleaza in gol la valoarea dorita si va fi atinsa dupa un anumit timp si pe acumulator.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Intrebam daca BC-ul e corect montat. Daca ar fi inversate colectorul cu emitorul s-ar justifica comportamentul.Cei 0,7A sunt valabili pentru orice tensiune la iesire? Se poate incerca cu diverse rezistoare ca sarcina:1, 2, 3 ... 9, 10 ohmi.

Link spre comentariu

mare dreptate domnule smilex BC-ul era montat invers.acum l-am vazut si totul este OK.nu se mai incinge nici integratul si pot scapa de acel radiator imens.amperajul este al 0.61mA.

i-mi cer scuze pt bataia de cap care am produs-o din neatentie.

multumesc foarte mult pt rabdare

cu respect :partyman:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Va salut,Eu asa avea nevoie de 6v - 0,6 A....Ma paote ajtua cineva cu schema modificata?As putea cumva sa pot monitoriza incarcarea si sa am 2 leduri, 1 rosu si unu verde care sa imi zica daca s-a incarcat sau nu.....De asemenea intrebare....cum pot monta un led pe o Baterie de 6V 4A a.i. sa imi indice ca e coenctata in sistem dar sa nu am cadere mare de curent....Am incercat cu o rezistenta de 220 ohm parca....dar pierd 1,3-1,4 volti Va multumesc,danny

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări