Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect comun " Amplificator de mare putere " de uz PRO


hpavictor

Postări Recomandate

Ce parere aveti de utilitatea unui asemenea subiect ? Ar putea trata avantaje sau dezavantajele unor blocuri functionale din componenta amplificatoarelor PRO gen : intrare simetrica , limiter IOC , protectie DC , soft start , SMPS , etaje finale din clasa H sau G sau TD sau EEE , comanda ventilatoarelor , indicatii LED etc totul la un nivel acesibil la nivel mediu de cunoastere a electronicii audio , pentru popularizarea si intelegerea unor scheme moderne de amplificatoare de mare putere . Evident , se va termina cu o propunere de schema , circuit imprimat , totul la comun . Initiatori proiect DjLeco & sorteh & hpavictor.........sunt invitati si alti colegi de forum , care au experienta practica si / sau teoretica si ceva serios de spus !Cum comentati ?Propun pentru studiu urmatoarea schema , clasa G , limiter , protectii , totul la gata . Doar pentru familiarizarea cu etajele functionale . Nu va speriati , este o schema absolut comuna........... !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • hpavictor

    5

  • Sharky

    1

  • apollo11

    1

Top autori în acest subiect

Va mai propun o schema de amplificator de mare putere in clasa AB , dar nu uitati : fiecare propunere are avantaje si dezavantaje . Scopul acestui subiect este sa identificam toate problemele si la final , sa alegem solutia optima !

Link spre comentariu

Pentru studiu individual : Fender , o schema deosebita ........Se pare ca nu prea multi colegi sunt interesati de subiect....asa ca pana la aparitia unor discutii din care sa reiasa interesul Dvoastra , raman in asteptare .

Link spre comentariu

Interesati, neinteresati...Ca sa incepi un proiect trebuie in primul rand sa stii ce vrei sa iasa in final.Deci: Putere maxima ? (pana in 800w/8ohmi, 1200W/4, dar sa se poata reduce si la un 300/500)Clasa functionare ? (G - e mai simplu de implementat, depanat, proiectat)Randament ridicat obligatoriu? (eu as zice ca da, mai ales la asa putere)Protectii complexe sau ieftine (functionale se subintelege)? (simple: Un VI cu 2 pante de functionare+ decuplarea releului dupa 1s in cazul in care protectia este tot activa.)Despre limitere si protectii la supratemperatura n-are rost sa le mentionez pt ca ori se pot integra ulterior, ori sunt f simplu de implementat.Fullrange sau axat mai mult pe bas? (fullrange)Si nu in ultimul rand: costul ? (las pe Sorthe sa comenteze, el stie mai bine cifrele)In paranteze sunt sugestiile mele.

Link spre comentariu

Ce parere aveti de utilitatea unui asemenea subiect ?

.........sunt invitati si alti colegi de forum.........................

Un astfel de proiect ar fi foarte util celor care vor sa vanda sisteme profi de sonorizare, sau celor care se ocupa cu sonorizari.

O elita in orice caz.

N-am idee cati dintre membrii elforum se incadreaza la cele de mai sus (eu unul, nu).

Cred ca mult mai multa lume ar fi interesata de un amplificator de casa, putere max 100W si calitate dusa la extrem.

Ati ascultat cu totii diferite amplificatoare si stiti ca si la categoria asta sunt diferente foarte mari intre amplificatoare, dpdv al calitatii sunetului.

Insa nu vreau sa merg offtopic, puteam scrie scurt ca mie nu mi se pare util.

Bafta!

Link spre comentariu

Un astfel de subiect despre un proiect comun pentru un amplificator de mare putere , pentru utilizari semiprofesionale , gen sonorizari de majorate , petreceri in spatii restranse cu formatii ce interpreteaza live sau play-back ( discoteca ) sau alte aplicatii la care nu se pot obtine bani suficienti pentru a putea cumpara sau inchiria echipament din gama PRO , in general nu poate fi trecut cu vederea de catre amatorii de " mai tare " !!! De altfel pe forum sunt nenumarate exemple de realizare incomplete , fara anumite etaje critice pentru o functionare sigura pentru boxe sau amplificator , de genul limiterului , protectiei DC sau scurtcircuit , intrare simetrica sau filtre sub / ultrasonice sau indicarea exacta a starii de functionare in orice moment cu LEDuri , controlul turatiei ventilatoarelor in functie de nivel , de temperatura . Ar mai putea ajuta si pe cei ce doresc sa isi imbunatateasca amplificatoarele deja construite................sau fiind in cunostiinta de cauza , vor putea face diferenta intre un amplificator bun si un altul , mai putin bun .......................

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări