Vizitator mirceaing Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Salut,Ma numesc Mircea si sunt nou atat pe forum cat si in lumea electronicii.Am o nedumerire, acum studiind convertoare dcdc buck si boost am citit ceva ce mi-a ridicat intrebari la care nu am gasit raspunsul, motiv pt care va scriu voua.In cartile pe care le citesc scrie ca aceste convertoare, in cazul in care sunt operate in discontinuu (sarcina ff mica sau chiar fara sarcina) le creste tensiunea de iesire pana aproape de cea de intrare. Intreabarea mea este, in sursele comerciale de tensiune continua, cum se face ca aceasta tensiune nu creste, si poti masura si cu sau fara sarcina tot aceea marcata pe eticheta este?Mutlumesc anticipat,M. Link spre comentariu
cirip Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 in cazul in care sunt operate in discontinuu (sarcina ff mica sau chiar fara sarcina) le creste tensiunea de iesire pana aproape de cea de intrare. Sau chiar mai mult, daca e flyback. Cresterea tensiunii la reducerea sarcinii presupune mentinerea factorului de umplere la valoare constanta. in sursele comerciale de tensiune continua, cum se face ca aceasta tensiune nu creste, si poti masura si cu sau fara sarcina tot aceea marcata pe eticheta este? Bucla de reactie este cea care scade factorul de umplere si mentine tensiunea constanta chiar si la consum redus la iesire. Link spre comentariu
Vizitator mirceaing Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Am inteles. Multumesc pentru lamurire. Ma gandeam eu ca asta ar trebui sa fie insa, eu simulez acum niste circuite in Matlab SIMULINK si acolo, cu toate ca am controller de tensiune, daca las in circuit deschis, imi creste tensiunea de numa. Crescand tensiunea, evident ca duty cycle devine 0, si totusi ceva curent din bobina cred ca merge si incarca condensatorul, si acesta e motivul pt care imi creste tensiunea, si probabil ca e idealizat sistemul si nu sunt pierderi deci curentul poate incarca condensatorul la infinit. Cel putin asta e concluzia mea despre comportamentul programului.Va multumesc,M. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum