Vizitator cătălin Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Am un PIC16f877 la care am setat portul D ca port de intrare.La RD1 am conectat un buton mecanic(odată cu apăsarea lui îmi incrementează o valoare şi o afişează pe un port).Simularea pe calculator merge aşa cum trebuie, dar fizic nu prea funcţionează.Dacă conectez butonul la pinul RD1 nu merge, dar dacă ating cu un conductor pinul RD1 atunci funcţionează incrementarea.Nu cred că e vorba de debouncing pentru că am preîntâmpinat asta cu un delay de 50 ms. Link spre comentariu
Liviu M Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Nu stiu cum e pe la alti colegi, da' de mine am mai zis - mi s-a spart globul de cristal. Nu mai vad nimic in el. Cu alte cuvinte, ar fi bine sa ne arati o schema, o bucata de cod... Link spre comentariu
Eugen_B Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Atingi cu un fir ? celalat capat unde e legat? Butonul cum este legat la PIC? butonul trebuie sa "traga" valoarea (tensiunea) pinul in jos sau in sus (la masa sau la plus). In acelas timp pinul nu trebuie sa stea in "aer", sa nu fie conectat , daca butonul "trage" pinul la masa cand e actionat , legi o rezistenta de pin la plus(valoarea nu conteaza, cat mai mare cat mai bine , sa nu consume). Daca insa butonul "trage" pinul la plus rezistenta o legi de la pin la masa. scurt desen: +O------ Plus | | | R | | |------- PIN MCU 0 \ \ Buton 0 | -------- Minus(masa)_|_ -- Link spre comentariu
10vid Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 Atingi cu un fir ? celalat capat unde e legat?Cred ca vrea sa zica o sarmulita tinuta de celalalt capat in mana. Se stie ca aerul inconjurator in apropierea retelelor electrice capata un potential sinusoidal de 50Hz cu tensiunea apropiata de cea a retelei, dar cu intensitate infinitezimala pe cm patrat. Totusi corpul uman, cu suprafata lui destul de mare se comporta ca un amplificator al acestui curent (multi cm patrati adunati), iar daca atingi o pamantare incepe sa circule un curent de vreo cativa zeci de nA, nesemnificativ stiu, dar la intrarea unui microcontroller cu rezistenta de pull-up dezactivata, impedanta pe intrarile FET fiind foarte mare, tensiunea de intrare va lovi limitele de -0.5v <--> 5.5v (unde deja incep diodele de clamping sa actioneze), asa ca va avea si 1 si 0, indiferent ce-si doreste va merge. Link spre comentariu
Vizitator cătălin Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 OK, hai că am rezolvat cu schema ta Eugen_B.Mulţumesc! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum