Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Proiect Boxe 3 Cai - Incepator

Vizitator baghy

Postări Recomandate

Vizitator baghy

Salut! Am deschis acest topic pentru a va cere cateva informatii/pareri despre boxele pe care le voi construi.Am studiat un pic Forumul insa nu am gasit un topic care sa imi raspunda la toate intrebarile.Sunt primele boxe pe care le fac iar bugetul este unul limitat.Incintele le am deja , sunt construite din pal de 1.5cm sau 2cm. ( nu stiu sigur)Au gauri pentru 3 difuzoare: de 16.5 , 12.5 si 10cm nu stiu dimensiunile incintei , insa ma gandesc ca cel care a facut-o a facut unele masuratori pentru a se auzi bine.Cele de 16.5 vor fi de bassCele de 12.5 vor fi pentru medii1.Iar cele de 10cm - inalte ??2.Imi trebuiesc filtre si pentru joase si pentru medii neaparat?3.Am o statie de 2x100w pe 8ohmi. Difuzoarele trebuie sa fie toate pe 8ohmi , nu ?4.Stiti vre-un magazin online de un pot comanda aceste difuzoare la preturi rezonabile?Astept idei/pareri. Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

1

• Dominicue

1

Top autori în acest subiect

• 4 ani mai târziu...
Vizitator klauss

O sa le faci tu cumva pana la urma dar sa nu te astepti ca vor suna ca si cele de fabrica. in magazinele din tara noastra nu gasesti difuzoare de calitate. daca scrie pe ele 100w sa sti ca au cam 60-70 w. cele de 150 w au cam 100w max 120. Filtrele se fac manual dupa frecventa difuzoarelor si poate trebuie sa pui si rezistente in filtre. Filtrele care se gasesc in magazine sunt standard. 80% chinezesti.

Un difuzor bun de joase pt ce vrei sa faci tu este de la 150 lei in sus.

La filtre sa nu folosesti condensatoare electrolitice ci numai ceramice si nu de microfarati si de nanofarati. peste 80 volti. 

Link spre comentariu

..........daca scrie pe ele 100w sa sti ca au cam 60-70 w. cele de 150 w au cam 100w max 120................. Filtrele care se gasesc in magazine sunt standard. 80% chinezesti.

Un difuzor bun de joase pt ce vrei sa faci tu este de la 150 lei in sus.

Asta cu puterea difuzoarelor de provenienta indoielnica ( CHINA ) este adevarata .

In ce priveste filtrele de-a gata din magazin tot de provenienta CHINA , eu nu le-as putea numi nici macar generice dar mite standard .

Pentru un difuzor bun de joase din pacate e nevoie de ceva mai mult de 150 roni ........eventual un second la banii astia

Link spre comentariu
Vizitator klauss

NU CRED CA GASESTI TU DIFUZOR DE 16,5CM DIAMETRU DE PESTE 100 W. ESTE PREA MIC. CELE DE 100 W SUNT DE LA MIN 20CM  DIAMETRU SI BOBINA DE 1,5 TOLI . DIF CARE ARE DOAR 16,5CM SI SCRIE PE EL 100W ARE NUMAI 50W. POATE 100W LA 4 OHMI.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări