bucegi Postat Octombrie 22, 2012 Partajează Postat Octombrie 22, 2012 Cred ca am fost inteles gresit....ceea ce am scris mai sus sunt niste concluzii personale rezultate in urma a catorva ore de auditie si trebuiesc tratate ca atare,nu am vrut sa critic hornurile sau sa ridic in slavi visatoanele,amandoua au plusuri si minusuri...Parerea mea este ca hornurile au potential doar ca mai am de bibilit la ele. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Din cate vad eu incinta reflex e mai mare ca hornul, nu stiu cat de adanci sunt dar... Oricum hornul e executat foarte fain si daca nu te vor multumi poti oricand schimba traductoarele ptr ceva mai bun. Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 nu cred ca sunt de vina difuzoarelebine,nu sunt ele 'crema cremelor' si nu au cum sa sune ca scanspeak pt ca nici nu trebuie,fiecare cu ale lordupa ce o sa termine cu tuning-ul e posibil sa vina (la invitatia mea) sa gasim si o alta solutie pt filtre,din ce mi-a zis initial ca avea este posibil sa fie o parte a 'criticilor' enumerateun lucru e cert,nu or sa dea acel bas greu si adanc ca bas reflexul cu difuzoare 'moi' (aviz amatorilor care vor sa se apuce de asa ceva cu alte planuri in minte) Link spre comentariu
Yoshiro Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Ar fi minunat daca ai putea sa lucrezi la filtre si astfel sa extragi si o serie de masuratori pe care sa le postezi. Sunt sigur ca anumite probleme vor fi identificate rapid din evaluarea obiectiva. Link spre comentariu
VTP Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 "bine,nu sunt ele 'crema cremelor' si nu au cum sa sune ca scanspeak pt ca nici nu trebuie,fiecare cu ale lor"ASTA ar mai lipsi!!! Ca sa nu mai vorbim ca wooferele SS nu prea se preteaza la altceva decat la ce sunt concepute!Or fi pentru unii creme de la creme, doar ca ouale chinezesti pot fi stricate si pantecaraia-i gata! Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Noiembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Parerea mea este ca hornurile au potential doar ca mai am de bibilit la ele.Parerea mea este ca nu ai respectat proiectul.La o prima vedere, doar din poze observ ca ai marit Smouth cu aproape 50%.Din cate stiu eu ecuatia de calcul este Smouth=1supra Sf*4Pi totul inmultit c patrat supraFo unde Smouth este suprafata de iesire,Sf =size factor ( care in functie de asezare poate fi 1,2,4 sau 8) C este viteza sunetului (344m/s) iar Fo =cutoff frqency.Daca vrem sa pastram semnul de egalitate , prin marirea Smouth automat unul din parametri din dreapta semnului de egalitate se modifica. Cum unele sunt constante cred ca singurul care se modifica este Fo.Un alt aspect este acela ca prin marirea brusca a suprafetei de iesire nu se mai respecte cresterea exponentiala a conturului.Parerea mea este ca rezultatele nu au cum sa fie identice atata timp cat parametri nu sunt aceiasi.Cam asa arata proiectul initial Link spre comentariu
bucegi Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Am marit suprafata de iesire in urma discutiilor avute cu domnul Mateescu,in rest proiectul este respectat intocmai cu schitele pe care mi le-ai trimis pe mail.Cred ca dl.Mateescu este cel mai in masura sa ne explice ce avantaje(sau dezavantaje) sunt daca se mareste suprafata de iesire a hornului. Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Noiembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 @ bucegi. Nu vreau sa iei observatia mea ca pe o critica.Incerc sa vad ce este in neregula cu incintele.In teoria hornurilor deschiderea cat mai mare ( ideal ar fi spre infinit) reprezinta cuplajul cel mai bun cu mediul.Ceea ce te-a sfatuit VTP si ceea ce ai facut tu sunt lucruri foarte bune numai ca marirea din ultima parte trebuia sustinuta cu o crestere proportionala si in partea coboratoare a ductului.Daca faci o simulare banala in hornresp. si cuplezi la la un tronson sa zicem conic cu o crestere destul de mica o deschidere brusca vei vedea ca raspunsul nu este cel mai potrivit,simulatorul chiar te atentioneaza ca ceva nu este in regula. Bun , sa presupunem ca problemele nu ar fi de aici. Spui ca imaginea stereo este slaba .Cine da imaginea stereo? Eu stiu ca mediile si inaltele .Un prim punct de plecare poate fi un gol in zona de inbinare a celor doua traductoare.O alta cauza poate fi o componenta din filtru care nu este in parametri . Ai construit singur filtrele sau ti le-a facut cineva?Imi aduc aminte , pe vremea cand aveam VTP-urile cu Ciare ca un condensator PIO de pe partea de joase m-a chinuit luni de zile.Masura perfect 10micro insa sunetul pe partea de woofer era unul estompat,manjit,fara rezolutie.Imi venea sa arunc cu boxele pe fereastra .De multe ori surprizele ( neplacute) pot aparea de unde te astepti mai putin.Revenim la partea de medii si inalte.Amplificarea este pe 6C33C care este o trioda nativa.Din cate am citit la sectiunea de tuburi troda are o amplificare in tensiune.La incintele cu difuri Visaton partea de medii este sustinuta de un difuzor specializat de medii.Un lucru foarte lejer pentru 6C33C .La hornuri partea de medii trebuie sustinuta de HW204 care trebuie sa asigure in aceiasi masura si basul.Aici trebuie un atac cu pentoda sau tetroda care lucreaza mai mult in curent.Am si eu un amlificator cu tuburi insa ca finala am 6P36C care este o tetroda.Amplificatorul poate functiona atat in mod tetroda cat si pseudotrioda.Diferentele dintre cele doua configuratii le poate sesiza si un surd.Si inca ceva , woferele de la hornurile cu BM12CXA nu le pot misca corespunzator decat in mod tetroda.Trioda este foarte buna pentru BL sau pentru difuri cu echipaj mobil usor.Incearca sa pui cele doua incinte pe un amplificator cu tranzistori si vezi ce se mai intampla.Am folosit HW 204 o buna perioada de timp si nu cred ca nu este un difuzor rezolut.Nu este unul de 1000euro dar la banii lui cred ca-si face treaba foarte bine.Inca odata mentionez ca nu critic nimic, ci, doar atat cat ma pricep ,incerc sa ajut. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 eu nu cred ca este de la amplificare si nici de la vreun gol in frecventa,ci dimpotriva banuiesc tot ce s-a mai scris anterior,desi nu s-au mai adus vesti noi adica din cele expuse:sunet amestecat-mascare detalii-imagine stereo neclara-posibil ceva varfuri in zona de taiere sau difuzoarele redau impreuna o zona prea larga -sunt simptome clasice + amplasarea materilului fono-ori defectuoasa ori insuficienta-unde stationare -medie amestecata.E greu de nimerit peste noapte cand am facut curatenie am gasit pe undeva pe aici o recomandare , BW 2-nd order la 2275hz calculand rapid pe net,de ex aici http://www.mh-audio.nl/CrossoverNetwork ... eakers.asp imi dau valorile rotunjite la 1m cu 8u si 4,7u cu 0,6m.Nu stiu ce valori s-au folosit practic,dar din valorile de pe wofer tind sa cred ca acesta urca mult mai mult decat s-a crede(adica pct de -6 e mai sus de 2275 ) am gasit aici http://zvuk.resolutiongroup.cz/161-343- ... -16ohm.jpg o masuratoare mai putin cosmetizata,de unde se pare ca putin peste 2khz incep pbmele.In catalog nu arata la fel imi dau si eu cu parerea...ajutor clar poate primi doar de la cineva care a trecut peste aceste etape.De obicei pe forum nu se scrie tot Link spre comentariu
VTP Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Daca nu a marit gatul hornului, nu ar fi nicio problema. Aici e un punct critic. Marirea gurii la iesire nu e generatoarea fenomenelor descrise.Trebuie sa verifice:- fazarea corecta a difuzoarelor;- corectitudinea filtrului (valori componente, inscrierea in tolerante)- asezarea in camera de auditie a incintelor;- compatibilitatea cu amplificatorul este usor de verificat cu unul sau mai multe amplificatoare de imprumut. ( Personal nu am considerat trioda stabilizatoare de tensiune ca o solutie de rafinament in finalul amplificatoarelor audio, mai degraba o varianta de a obtine o putere mai mare , fara a se compara cu 2A3 sau 300 B ). Link spre comentariu
bucegi Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 @sandugeorge316.Nu am luat obsarvatia ta ca pe o critica...si chiar daca ar fi fost asa nu am cum sa ma supar cand vine din partea cuiva ce vrea sa ma ajute si are mai multa experienta in domeniu decat mine.Sa revenim la hornuri...o mare parte din probleme am reusit sa le rezolv prin amplasarea de material fonoabsorbant pe peretele din spatele wofer-ului si pe lateralele camerei de compresie, am scapat de mediile amestecate iar imaginea stereo a devenit mult mai clara.In viitorul apropiat urmeaza sa-i fac o vizita lui CBI pentru masuratori.Multumesc tuturor pentru sfaturi si ajutorul acordat. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Sa nu uiti sa postezi masuratorile :PE bine ca s-a imbunatatit sunetul prin lucrul cu fonoabsorbantul. Ce material ai folosit? (scuze daca ai scris deja dar nu am observat) Link spre comentariu
bucegi Postat Mai 26, 2013 Partajează Postat Mai 26, 2013 Am reusit sa termin si operatunea de finisare......cam asta a iesit. Link spre comentariu
ahegyes Postat Mai 27, 2013 Partajează Postat Mai 27, 2013 Arata Bine - Felicitari ! Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Aprilie 13, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Frugel Horn MKIII redimensionat pentru 6 inch.Incintele fac parte dintr-un proiect care mai contine un amplificator SET de mica putere ( 1xECL 82/canal) dotat cu un mic player digital.Dupa terminarea carcasei va fi prezentat la sectiunea audio pe tuburi. http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=7977 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum