Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

back loaded folded horn(proiect comun VTP-sandugeorge316)

sandugeorge316

Postări Recomandate

Pentru ca priveste acelasi proiect, mi-am permis sa postez si eu proiectul meu ajuns la final. Detaliile tehnice luat de la userul sandugeorge, realizare tehnica userul sorin_denver iar finalizare facuta de mine. Difuzoarele sunt ciare hw204, iar inaltele niste braun tunate de sorin denver cu niste

Va felicit pe amandoi pentru realizare.Daca s-a realizat macar o singura clona ( desi stiu ca un alt user are in lucru acelasi horn) inseamna ca nu am mucit degeaba ca sa fac acest topic. Excelenta ideea de a plasa tw deasupra.O intrebare. Ati marit lungimea hornului sau ati separat camera tw de cea a hornului propriuzis?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 277
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sandugeorge316

60

• VTP

36

• Liviu Ianush

34

• Yoshiro

26

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ideea va apartine , eu si sorin doar am improvizat o camera separata in care am virit tweterul si filtrul. mai greu au fost manipularea si introducerea filtrelelor avind in vedere minutelor noastre de pianisti :rade: Cunosc si eu pe cineva care va incepe constructia avestor hornuri dar pentru niste fullrange.P.s. Cesara Evora n-a murit :da

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Noutati legate de coaxial?Cam astea sunt vestile din partea mea:viewtopic.php?f=4&t=97372&p=1121541#p1121541

Coaxialele lucreaza in hornurile lui George, utilizate in regim de home entertainement, deci la puteri mici, cu amplificare pe tuburi, deci pentru noi, conteaza prea putin testele pe puteri f.mari. Am utilizat acest coaxial pentruca l-am avut, si, pentru ca, mai toate coaxialele au aceiasi destinatie si parametrii asemanatori. In plus, ideea este de a utiliza la maximum, pentru auditii de calitate, difuzoare pro care au anumite caracteristici pe care unii le considera improprii utilizarilor home.Din cate am cautat pe net, nu prea se gasesc coaxiale pentru hi-fi, cu Fs sub 40 Hz si SPL corespunzator pentru lucrul cu amplificatoare de inalta clasa si puteri mici, echipate cu tuburi.Am gasit doar la CIARE 3 coaxiale pentru utilizari hi-fi, si cu SPL peste 90 dB/W/m. Am sa incerc sa procur varianta pe 10" daca nu gasesc altceva mai potrivit si cu un SPL mai mare.Tannoy nu mai vinde Dual Concentrice de mult timp si ce am mai gasit pe piata sunt cu Fs si Pnom. mare, ceea ce este echivalent cu datele tehnice ale BM12CXA.Nu trebuie scapat din vedere un lucru: coaxialele de pe piata sunt, in procent de 100%, destinate monitoarelor de scena, si, puterea nominala este mare, deci sunt rigide din constructie si au Fs mare la woofer.
Link spre comentariu

Dupa cum am mai scris proiectul meu nu doreste a fi folosit la sonorizari de cumetrii sau camine culturale, destinatia principala este auditia! IAr cu sute de W chiar si la un SPL de ~94dB (dupa filtrare cam atata ramane) ai sanse mari sa ramai surd.Eram curios daca ati mai descoperit una alta.E forum, iar schimbul de experienta nu strica.

Link spre comentariu

Dupa cum am mai scris proiectul meu nu doreste a fi folosit la sonorizari de cumetrii sau camine culturale, destinatia principala este auditia! IAr cu sute de W chiar si la un SPL de ~94dB (dupa filtrare cam atata ramane) ai sanse mari sa ramai surd.Eram curios daca ati mai descoperit una alta.E forum, iar schimbul de experienta nu strica.

Momentan, deci, nimic nou.Poate in viitor, daca voi achizitiona o pereche de coaxiale hi-fi de 10".Cand apare ceva nou, o modificare, etc., cred ca si George va posta.
Link spre comentariu

Aproape am reusit sa finalizez hornurile,urmeaza furniruirea si gata...Despre sunet pot spune ca sunt multumit ,canta bine amplificate de amplificatorul cu 6c33c. In comparatie cu Visaton Experience, suna mai dinamic dar cu mai putine detalii si nu coboara atat de jos,in plus visatoanele creeaza o imagine stereo mai buna

post-9336-13982950935_thumb.jpg

Link spre comentariu

Aproape am reusit sa finalizez hornurile,mai trebuiesc furniruite si gata...Despre sunet pot spune ca sunt multumit ,se potrivesc de minune cu amplificatorul cu 6c33c. In comparatie cu Visaton experience suna mai dinamic dar cu mai putine detalii si nu coboara atat de jos,in plus visatoanele creeaza o imagine stereo mai buna

Vezi ca ai de pus la punct mai multe probleme de tuning si de asezare in spatiu !
Link spre comentariu

In comparatie cu Visaton Experience, suna mai dinamic dar cu mai putine detalii si nu coboara atat de jos,in plus visatoanele creeaza o imagine stereo mai buna

Nicio surpriza aici. Daca vrei sa coboare jos nu faci horn, sau faci un horn cat Casa Poporului. La imaginea stereo problema poate sa fie in 2 locuri: amplasare defectuoasa sau filtru necorespunzator. Detaliile putine sunt din difuzoare si\sau din filtre.
Link spre comentariu

sursa pbmelor poate sa fie din mai multe locuri-filtre( /-amplasarea fonoabsorbantului)-obisnuinta (cam asa se intampla la primele contacte cu un horn) cu vechile incinte, basreflex-comparatia nepotrivita,in definitiv se compara o incinta diy cu o alta incinta ...tot diy ,dar pe alt principiu ,pe mai multe cai si cu mai multe difuzoare,cu alte semnaturi sonice,deci comparatia se rezuma la gusturi-amplasarea,de ce nu,dar nu pare chiar asa judicioasa.Daca se lasa un minim de 60-80cm in jurul lor,de obicei este suficienteste si prea devreme,mai trebuie sa le dea ceva timp,asa va observa cel mai bine plusurile si minusurile

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări