Vizitator Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Da ,a aparut de putin timp la o firma care are reprezentanta in Bucuresti , Brasov,Timisoara, Cluj si Constanta.Dimensiuni foaie 2800x1030x8mm.slituri longitudinale.Numele firmei pe MP,ca sa nu fac reclama.Da, astia au, l-am atins personal...Au si placaj mulabil, pentru cine vrea sa incerce alta varianta.Atentie, "Dorel" s-a mutat, nu mai e la Muncii... cred ca mai au deschis un punct de vanzari acolo, atat. Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Martie 17, 2012 Autor Partajează Postat Martie 17, 2012 Frigul din iarna aceasta m-a tinut pe loc aproape 3 luni.Mai am de facut panourile pentru difuri din lemn masiv si de vopsit. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Asezonate cu difuzor de 30 cm si 100 dB SPL. https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/ProiectHornBm12cxa#5654385119630741026 O rugaminte: estimati, va rog metrajul MDF folosit si greutatea. Complexitatea se vede din poze. Usor de inteles, astfel, de ce "popularitatea" hornurilor "face casa" cu consumer. Sa nu zic altfel... Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Martie 18, 2012 Autor Partajează Postat Martie 18, 2012 O rugaminte: estimati, va rog metrajul MDF folosit si greutatea./incinta intra 2.3m2 mdf de 22mm ,1/2 coala de MDF riflat ,350x400mm panou lemn masiv.Greutatea /metru2 la MDF de 22 nu o cunosc dar stiu ca la cel de 18 este de 17.5Kg /m2.E posibil ca cel de 22 sa cantareasca 20-21Kg/m2.Deci una peste alta in jur de 55-60 Kg.Se mai adauga 10Kg coaxialul+filtrul=> trebuie sa fi tare de cocoasa ca sa te lupti cu ele Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Martie 30, 2012 Autor Partajează Postat Martie 30, 2012 ....................... Link spre comentariu
felixx Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 "Fierul" ala din interior probabil ca-l scoti afara,nu? Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Martie 30, 2012 Autor Partajează Postat Martie 30, 2012 Nu este fier ci alubond , o folie autoadeziva compusa dintr-un strat de 2,5mm de material bituminos si o folie de aluminiu de cativa microni .Are rolul de a inpiedica vibratia suprafetelor pe care este aplicat.Inpreuna cu un strat de fonomin vor forma materialul pentru antifonarea camerei de cuplare. Link spre comentariu
Yoshiro Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 E aproape gata! A prins forma foarte frumos. Ambele incinte sunt in acest stadiu? Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Martie 30, 2012 Autor Partajează Postat Martie 30, 2012 @Yosiro. Am mers in paralel cu constructia la ambele incinte.Luni sau marti in functie de timp urmeaza prima proba de sunet.Dupa aceea urmeaza vopsirea sau punerea pe foc , in functie de rezultat! Link spre comentariu
felixx Postat Martie 30, 2012 Partajează Postat Martie 30, 2012 Hmmm...nu cred intr-o foarte mare vibratie in camera de compresie,la nivel de auditie,la un asa spl,aceasta se formeaza abia dupa prima curba si parerea mea ar fi sa te concentrezi pe partea de a "atenua" sau chiar elimina undele stationare de acolo.Reflexiile se produc pe aceasta suprafata dreapta de aluminiu extrem de usor.....chiar daca grosimea este infima si ai un plus de fonomin deasupra ........tocmai asta ar fi de evitat.Nici macar cu materialul bituminos drept nu sunt de acord......dar asta-s eu....Un tratament in cateva straturi (2-3) nediluate de antifon cauciucat auto ofera o suprafata grunjoasa care nu e lisa/dreapta si inchide foarte bine unghiurile,apoi se poate aplica diferite tratamente,fonomin,multistrat,etc.Incearca sa faci tuningul cu materialul absorbant aplicand o densitate mai mare pe partea interioara de sus a camerei,facut rulou si treptat,mai putin dens spre prima curba.....renunta la "fier". :oky: Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Martie 30, 2012 Autor Partajează Postat Martie 30, 2012 Felixx, folia se desprinde foarte usor ,este lasata pentru a nu adera praful la materialul bituminos.Mai urmeaza mici prelucrari mecanice iar in spatiul in care lucrez exista in suspensie particule de material lemnos care adera rapid pe o suprafata lipicioasa.Vreau sa pastrez acel adeziv pentru vatelina.Oricum,de aceea se numeste tuning ,nu? mai punem una ,mai scoatem alta ,vedem ce si cum.In 10 ani de cand colaborez cu VTP nu a existat problema pe care sa n-o rezolve.Rezultatele de la hornul cu Ciare ma fac sa cred ca nu vor fi dificultati de unde stationare la primul cot.Este adevarat ca dimensiunile atat ale cutiilor cat si ale driverelor nu sunt aceleasi dar .... vom vedea (auzi) Link spre comentariu
Yoshiro Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 Un tratament in cateva straturi (2-3) nediluate de antifon cauciucat auto ofera o suprafata grunjoasa care nu e lisa/dreapta si inchide foarte bine unghiurileLa aceasta solutie am ajuns si eu. Link spre comentariu
Liviu Ianush Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 @Yosiro. Am mers in paralel cu constructia la ambele incinte.Luni sau marti in functie de timp urmeaza prima proba de sunet.Dupa aceea urmeaza vopsirea sau punerea pe foc , in functie de rezultat! Am pus evolutia proiectului aici https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/ProiectHornBm12cxa.Momentan concluziile sunt: bass muuult, dinamica excelenta, sensibilitate deosebita.Dynamite-ul dadea coloratii, a fost eliminat.PASTE FERICIT! Link spre comentariu
felixx Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Felicitari.Cateva cuvinte despre finisajul exterior?.... Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Aprilie 15, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2012 Va salut pe toti si sarbatori fericite!Asa cum am vorbit cu VTP,Yoshiro si Liviu, rezultatele sunt promitatoare.Conditiile de auditie nu au fost dintre cele mai bune ( o hala de aprox 300mp,un amplificator din 1979 care sta sa-si dea duhul si un DVD player,foarte putin material absorbant avut la dispozitie ,etc..) Adevaratul tuning se va face acasa in camera in care vor fi folosite si pe amplificatorul care le va conduce .Am vrut sa-mi fac doar o idee cu aceasta incercare.Pana la ora actuala am aplicat un strat de grund poliuretanic care va fi slefuit probabil marti.Ca finisaj m-am gandit sa folosesc un negru mat pentru carcase si un gri deschis (sare si piper ) pentru deschiderea hornului.Cred ca da bine cu panoul traductorului care este brun- roscat lemn.Ori ce propunere e bine venita. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum