Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

back loaded folded horn(proiect comun VTP-sandugeorge316)

sandugeorge316

Postări Recomandate

• Răspunsuri 277
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sandugeorge316

60

• VTP

36

• Liviu Ianush

34

• Yoshiro

26

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ba da dar am fost la limita cu MDF-ul riflat .De data asta am cumparat MDF gata riflat , nu m-am mai chinuit sa-l crestez eu.Oricum la sfarsit va parea ca este dintr-o singura bucata.

Link spre comentariu

Putin off-topic, dar apropiat de subiect.Produsul anului dupa revista Stereophile e o boxa asemanatoare.http://www.stereophile.com/content/iste ... oduct-year

Incinta Voxativ Ampegio este tot BLH dar este utilizat traductorul de 7" produs de firma iar hornul nu este tractrice. Pe site-ul firmei se mai gaseste si un dublu VTP, putin adanc (gen panou gros), dar cu principiul de functionare mai corect decat DTQWT-ul lui Troels Gravessen.Noi am plecat de la ideea de a utiliza coaxialul BM12CXA intr-o incinta care sa-l ajute mai mult decat orice alt tip de incinta la frecventele joase, mai ales ca in VTP ne-am dat seama ca nu are nevoie decat de un mic ajutor.In plus, am vrut sa aderam la afirmatia lui Paul Voigt, care a afirmat ca TRACTRICEA este curba care trebuie sa guverneze un horn acustic pentru maximum de performanta.
Link spre comentariu

Incinta Voxativ Ampegio este tot BLH dar este utilizat traductorul de 7" produs de firma iar hornul nu este tractrice. Pe site-ul firmei se mai gaseste si un dublu VTP, putin adanc (gen panou gros), dar cu principiul de functionare mai corect decat DTQWT-ul lui Troels Gravessen.

Cumva oarecum seamana cu proiectul cu difuzor full range HX201 de la CIARE ?

Posted Image

Link spre comentariu

Si proiectul CIARE este tot un VTP dublu. In definitiv, atunci cand vrei maximum de eficienta a incintei la reproducerea frecventelor joase sunt putine variante, mai ales cand mai intervin si alte deziderate, astfel ca nu ramane decat hornul, clasic, care se desfasoara linear (VTP) sau dupa curbe definite matematic (logaritmiec, exponentiale, tractrice, etc.) dar care sunt, practic, mai dificil de realizat practic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări