Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

back loaded folded horn(proiect comun VTP-sandugeorge316)

sandugeorge316

Postări Recomandate

• Răspunsuri 277
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sandugeorge316

60

• VTP

36

• Liviu Ianush

34

• Yoshiro

26

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Liviule esti de neoprit! Ai o energie fantastica.Spor la lucru si mult succes.

Am prins un pic de respiro si profit de timpul liber, ca in rest serviciul ma omoara.Am scos necesarul de material si ma apuc de incheiat cutiile, apoi voi mai vedea.Am in gind ca a doua fata sa o fac demontabila pt. a testa mai multe tipuri de difuzoare.Deh... pasiunea de lampi si incinte "old-school" nu prea ma lasa.Multumesc, de urari! Cum merge treaba cu noul amplificator? :da
Link spre comentariu

Multumesc, de urari! Cum merge treaba cu noul amplificator?Astept niste ansamble de la laser CNC.Cred ca au uitat de mine.De asemenea nu gasesc capisoane de anozi pentru 6P36 .Intre timp ca sa vezi ca nici eu si nici VTP nu stam degeaba suntem aproape gata cu proiectul pentru hornul de 12".Mai trebuiesc niste mici ajustari la niste cote.

post-27146-139829313411_thumb.jpg

Link spre comentariu

Intre timp ca sa vezi ca nici eu si nici VTP nu stam degeaba suntem aproape gata cu proiectul pentru hornul de 12".Mai trebuiesc niste mici ajustari la niste cote.

Pe scurt: pfoai, mama ei de tactrice, cam asa arata. :daEu ma feresc, momentan, de formele curbe, deoarece nu am posibilitati de prelucrare avansate. Primul horn il voi face in imbinari drepte si deflectoare curbe.M-as baga la o simulare :freaza:
Link spre comentariu

In principiu am nevoie de lungimi ale segmentelor hornului si de aria la inceputul si sfirsitul segmentului sau date geometrice ale cutiei si mi le scot si singur. Banuiesc ca ati simulat tactricea drept si apoi ati pliat-o (acest ultim plan ar fi cel mai bun pt. simulare).Bineinteles hornul va avea un comportament unic, insa in functie de traductorul folosit, raspunsul in frecventa este diferit.

Link spre comentariu

Dupa zeci si zeci de simulari facute de Liviu ,cu diferiti parametri ai hornului am luat hotararea de a merge pe un Sthroat de 113 cm2,Smounth ramane cel initial,camera de cuplare 21.6 litri iar lungimea hornului creste la 250 cm.Toate acestea conduc la un volum exterior al cutiei de 1200mm(H)x350mm(L)x520mm(A) ceea ce nu este chiar de speriat pentru un driver de 30cm.Am sa explic la sfarsit care au fost motivele pentru care s-a recurs la aceasta solutie.Revin dupa executie si punerea la punct.

post-27146-139829316533_thumb.jpg

post-27146-139829316537_thumb.jpg

Link spre comentariu

Toate acestea conduc la un volum exterior al cutiei de 1200mm(H)x350mm(L)x520mm(A) ceea ce nu este chiar de speriat pentru un driver de 30cm.

Eu am facut cutie de 1100x230x420mm pt. driver de 20 cm si erau potrivite intr-o camera de 25 mp.Pot spune ca este f. rezonabila marimea obtinuta, tinind cont ca este Horn nu TQWT cum facusem eu.Acest horn va avea un raspuns liniar pe joasa extraordinar! Dar... asteptam auditia :da !
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări