vasile eugen Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 salutare as avea o intrebare pentru cei mai avansati ce parere au despre acest oscilocop,merge pina la circa 1Mhz? http://www.micro-examples.com/public/mi ... scope.html Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 La ce rezolutie are e jucarie. Nu conteaza daca merge pana la 1MHz sau nu, nu poti vedea nimic folositor cu el. Link spre comentariu
Golem Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 La fel cum a zis Th3_uN1Qu3, problema nu e frecventa si rata de esantionare(mica si aia) ci rezolutia grafica a display-ului. Asta nu inseamna ca nu e utilizabil...decat nimic, e folositor si asta. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 12, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2011 eu asa ca fapt divers am postat,ca imi parea simplu si interesant.... Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Se poate face mai bine cu afisaj grafic. Ii mai scump... da merita. Sau daca ai ceva cashcaval pt o scula portabila, ia'ti DSO Quad. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 12, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 12, 2011 Logic este ,caci nu are rezolutie grafica mare si nici timpul de raspuns, si este altfel cu un lcd grafic.Imi parea simplu si din punctul de vedere al constructiei.Intradevar caci ma uit dupa ceva sa fac si cu un gabarit mai mic pentru spatiul care il dispun. Am mai vazut douau scheme dar nu stiu daca sunt utile imi trebuie pentru surse de alimentare in general,si pentru amplificatoare audio. O parere despre urmatoarele imi puteti spune? http://pandatron.cz/?484&digitalni_osciloskop_k_pc http://jonw0224.tripod.com/ppmscope.html http://www.semifluid.com/?p=15#more-15 Link spre comentariu
10vid Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Astea-s mai mult pentru divertisment. ADC-ul de pe PIC-uri are banda de intrare destul de mica si nu poate atinge frecvente de esantionare suficient de mari pentru a lucra eficient pe surse de alimentare in comutatie.E in schimb OK pentru citirea de potentiometre, senzori analogici etc.Si eu reparam SMPS-uri pentru o firma de cablu si mi-am permis sa-mi iau un Rigol DS1052E 50MHz (hackuit ulterior la 100MHz) la 1300 RON.Chiar daca nu vrei sa dai multi bani, un osciloscop analogic de 10-20MHz pana in 500RON poti face treaba cu el. Link spre comentariu
A_L_E_X Postat Iunie 23, 2011 Partajează Postat Iunie 23, 2011 Cel mai bun dintre ele este al doilea. Are o rata de esantionare de 1 mhz. Nu este foarte mare dar te descurci. Dar costa mult convertorul analog-digital. L-am gasit la 100 ron pe tme. Programul are foarte multe functii. Cred ca o sa-l fac si eu cand o sa am timp. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 25, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2011 Cel mai bun dintre ele este al doilea. Are o rata de esantionare de 1 mhz. Nu este foarte mare dar te descurci. Dar costa mult convertorul analog-digital. L-am gasit la 100 ron pe tme. Programul are foarte multe functii. Cred ca o sa-l fac si eu cand o sa am timp.l-am gasit la un pret de jumate, in alt loc. Poate am sa-l testez peste vreo daua -trei luni dupa cum imi revinin cu bugetul.. Link spre comentariu
pinky Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Daca te multumesti cu osciloscop in banda audio, iti recomand cu incredere programul "Visual Analyser". E free.Foloseste placa de sunet.In functie de performantele placii de sunet, poti sa masori cativa zeci de KHz. De ex, eu am o placa de sunet onboard cu care vizualizez frecventa de tact de 32,768 KHz a RTC placii de baza.Are o gramada de functii de intrare / iesire. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Da, daca placa de sunet suporta 192kHz vezi cat de cat. Dar riscul de a o praji nu merita din punctul meu de vedere. Eu am dat anul trecut (sau is 2 ani deja parca?) 400 ron pe un osciloscop rusesc de 100MHz reconditionat, si fac o gramada de treaba cu el. Desi, daca ar fi sa aleg acum as lua unul de 2x 50 sau chiar 2x 20MHz in loc de un singur canal de banda mai mare. Link spre comentariu
vasile eugen Postat Iunie 25, 2011 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2011 detin un tub de ociloscop, si am facut amplificatoarele x si y,dar sursa inca nu am resit sa o termin din cauza timpului ,si este si destul de mare,iar partea proasta este ca nu am spatiu,asta ar fi faptul care mi ar placea ceva mai robust Link spre comentariu
pinky Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Lucrez cu Visual Analyser acasa si la lucru pe niste placi de baza vechi de vreo 5 ani si ambele suporta 192KHz. In ceea ce priveste riscul de prajire, eu l-am eliminat. Folosesc 2 divizoare, un divizor cu 10 si un divizor cu 100. Ambele au impedanta de intrare de 1Mohm. Intre tester si intrarea pe placa de sunet este 1M iar intre intrarea sunet si masa e 100Ko sau 10 Ko. Cu divizorul de 100 am masurat 220V AC. Evident nu recomand nimanui sa bage sonda in priza . Eu am masurat 220V dat de un izolator galvanic pe care il folosesc ca alimentator de test pentru micii consumatori de 220V. Adica intra 220V retea si iasa 220V maxim 20W asa ca, chiar daca ma curentez, nu ma da de pereti, si nici nu-mi explodeaza aparatele daca au ceva in scurt.Evident ca un osciloscop dedicat este superior acestui compromis cu Visual Analyser. Dar daca nu ai pretentii mari si ai nevoie ocazional de el, isi face treaba. Eu l-am folosit la repararea surselor in comutatie ca sa vad daca da semne de viata integratul din etajul primar.Aceasta varianta este doar o opinie proprie, nu inseamna ca denigrez osciloscoapele "adevarate".Mi-as dori si eu o scula din aceea dar deocamdata am alte cheltuieli. Cred ca o sa-mi iau din prima pensie Da, daca placa de sunet suporta 192kHz vezi cat de cat. Dar riscul de a o praji nu merita din punctul meu de vedere. Eu am dat anul trecut (sau is 2 ani deja parca?) 400 ron pe un osciloscop rusesc de 100MHz reconditionat, si fac o gramada de treaba cu el. Desi, daca ar fi sa aleg acum as lua unul de 2x 50 sau chiar 2x 20MHz in loc de un singur canal de banda mai mare. Link spre comentariu
pinky Postat Iunie 25, 2011 Partajează Postat Iunie 25, 2011 Divizorul folosit de mine : Link spre comentariu
pinky Postat Ianuarie 3, 2013 Partajează Postat Ianuarie 3, 2013 La solicitarea lui Marius84 reatasez imaginile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum