Vizitator EHM Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 de la inceput va zic ca nu sunt mare expert in domeniul "Intensitatilor Luminoase" ... daca e sa le numesc asa ce cau e sa-mi cumpar mai multe LED-uri de ordinul 100 - 200 buc dar care sa dea o intensitate luminoasa cat mai mare cu un consum decent de curent si la fel sa aiba si un pret decent per bucata eu tot am cautat pe Ebay ... mai bine zis prin China sau alte tari asiatice si am gasit ceva de genul : Super Bright 30000MCD 10mm 12v White Wire Led 10WL http://cgi.ebay.com/100-Super-Bright-30000MCD-10mm-12v-White-Wire-Led-10WL-/330556340949?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf6b17ad5#ht_1010wt_2469 1000,5mm White 30000mcd ULTRA BRIGHT Water Clear LED'S http://cgi.ebay.com/1000-5mm-White-30000mcd-ULTRA-BRIGHT-Water-Clear-LEDS-/170387591829?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27abe45295#ht_500wt_922 MCD - millicandela aici e un convertor online din MCD in LUMEN : http://led.linear1.org/lumen.wiz mai greu e sa aflu exact care e faza cu acel unghi al razei de lumina tind sa cred ... stiu ca pe langa LED-uri va trebui si o schema electrica ceva care ma va ajuta sa le pun infunctiune de fapt problema e ca am incercat sa cumpar niste becuri cu LED dar ma sperie preturile daca vreau sa cumpar 20 becuri cu LED pai la un 50 ron per bec unde ajung ??? si 50 ron e mic pretul deci ce sfaturi imi puteti da ? ce sa aleg ceva care sa aiba acest raport ... intensitate luminoasa buna / consum bun / pret bun nu vreau absolutul adica sa lumineze ca soarele dar sa consume cat o baterie de ceas si sa coste cat o punga de seminte dar caut un raport bun intre intensitatea cea mai buna posibila la un consum si un pret acceptabil ??? PS : deci e foarte important sa aiba o intensitate luminoasa cat mai buna ... LUMEN Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Unghiul de la candele se interpreteaza asa: 30 000cd distribuite pe un unghi de 15grade. Transformate in lumeni rezulta ~160lm,cat un bec de 15W la 100 de bucati. Consumul decent e in functie de randamentul luminos; astea au un randament de ~ 75lm/1W. Acesta, http://www.zexstar.com/leduri/leduri-de ... 910lm-alb/ , are un randament mult mai mare ,dar are nevoie de conditii speciale: radiator,scc,colimator. Daca il folosesti la 700mA tot are 280lm,aproape ca nu se incalzeste si tot da lumina precum un bec de 20W; consuma 2W si ce mai ia sursa. Foloseste varianta star;asta inseamna ca ledul(care e SMD) e cositorit pe un cablaj termoconductiv . Si e 34lei fata de cei 50$ care-i cere chinezul. Link spre comentariu
pinky Postat Iunie 12, 2011 Partajează Postat Iunie 12, 2011 Daca cauti pe ebay asta: GU10 30 SMD LED Spot Light Bulb Lamp 230V Warm White , gasesti becuri care lumineaza cam cat un spot de 30W, poate ceva mai mult. Acesta mi se pare un raport pret/calitate foarte bun.Sau varianta pe 12V: MR16 Warm White 30 SMD LED Spotlight Spot Lamp Bulb 6W Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 deci ce sfaturi imi puteti da ?ce sa aleg ceva care sa aiba acest raport ... intensitate luminoasa buna / consum bun / pret bunnu vreau absolutul adica sa lumineze ca soarele dar sa consume cat o baterie de ceas si sa coste cat o punga de seminte:)dar caut un raport bun intre intensitatea cea mai buna posibila la un consum si un pret acceptabilcumpara lampi ecoenergetice (fluocompacte torsadate) de calitate si de culoarea potrivita. cauta de la philips in sus, preferabil fabricat in germania. vei avea exact ceea ce cauti. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 EHM cauta un pe led,nu una fluorescenta(economica);motivul ar fi MTBF de 50 000h la becoled fata de 6000h la economice.@EHMTemperatura de culoare( mii K) e tenta albului:becul cu filament are 2700K(alb cald,galben),halogenul e de 4000K(alb cald,galbui),lumina zilei are 5000K(alb neutru),la 6000K incepe alb albastrui(alb rece) ,la 10 000K e alb albastrui spre violet,la 12 000e alb violet...cauta pe net cum e cu temperatura de culoare,au si imagini cu diverse temperaturi.In lumina alb calda...neutru ,se disting cel mai bine obiectele;asta e,de milioane de ani soarele a iluminat cu lumina alb calda si ochiul omenesc s-a adaptat la aceasta lumina. Link spre comentariu
aygun Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 De asta de aici ce zici ? http://webhtb.ro/aygun/becoled_toshiba/ Au aparut si pe la noi din cate am inteles ptr 220v dar nu stiu inca cat costa. Omul care mi-a dat becul asta acum a cumparat ptr locuinta dar la tensiunea retelei de 220v . Il voi intreba de unde le-a luat si revin . Link spre comentariu
Big Postat Iunie 13, 2011 Partajează Postat Iunie 13, 2011 pai poate ne da si noua un linck sau o adresa ceva sa vedem cat costa si ce poate, e interesant becul.au si cei de la zexstar ceva de genul, fara capacul de plastic deasupra , numai ca sunt foarte scumpe. Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 fluocompactele au 10 mii de ore de functionare sau 9 ani.eu am de 23W cu 3000K, foarte multumitoare.becoledurile sunt doar o strategie de marketing pentru amarati. e drept ca am si eu cateva de 2W care stau toata noaptea aprinse, dar sunt doar asa ca sa nimeresti usa la baie nu poti sa zici ca luminezi o incapere cu ele. singurul avantaj e ca nu stai cu grija intrerupatorului.exista si solutii serioase de iluminare cu led, sunt destule poze pe net cu hoteluri din dubai sau abu dabi, in general leduri distribuite pe plafoane, nu prea vezi becoleduri, insa preturile sunt pe masura. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Cel mai si mai! economic pe care-l am e : [attachment=0]DSCF0582.JPG[/attachment] un bec de 60W are pe la 700lm; asa ca asta e echivalentul unuia de ...nW! Si cele 8000 de ore sant cu semnul intrebarii. Cei 8 ani nu prea vad de unde vin. Facand o analogie cu becoledul si luind in considerare ca un becoled are 40000h=> 40ani.Adica,cand ne mutam sa nu uitati sa luati becul!Candelabrul poate ramane,e vechi( da-l dreaqu). Am avut un video din '78 ,cu butoane iluminate cu leduri(rosi si verzi), dupa ce am recuperat ledurile le-am montat intr-o 'broasca'(compactor manual),pe circuitul de incarcare-indicator 'incarcare ok'- ; utilajul functioneaza si in ziua de azi . Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 ce chestie, philipsul la mine chiar are 10 mii de ore si 9 ani, nu 10 ani probabil lumina sta mai mult aprinsa.oricum eu am prin vremurile cand cd-ul inlocuia discheta si se spunea ca o sa fie suportul care va tine datele jdemii de ani. cand colo s-a constatat destul de repede ca nu era nici pe departe asa.asa ca imi ponderez entuziasmul in privinta celor 40 de ani. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 Ai 40ani sant chinezesti(dupa cum e si becul,baza de calcul).Folosind becoledul 3h/zi tot ar fi 35ani. Cam ce iau ei (producatorul) in calcul cand afirma ca un 'economic' de-al lor tine 6/8/10ani?Cu MTBF in ore e clar: atatea ore rezistea becul. Dar in ani!? Link spre comentariu
Spitfire Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 In legatura cu acei ani inscrisi pe ambalajul becului, se considera ca becul lumineaza 3 ore/seara.De exemplu, un bec cu incandescenta este marcat "1 year". Am avut un video din '78 ,cu butoane iluminate cu leduri(rosi si verzi), dupa ce am recuperat ledurile le-am montat intr-o 'broasca'(compactor manual),pe circuitul de incarcare-indicator 'incarcare ok'- ; utilajul functioneaza si in ziua de azi .LED-urile monocromatice, fara luminofor(cele albe au luminofor, de ex. compusul organic "coumarine 6")-au durata de functionare practic nelimitata, producatorul garanteaza 100.000 ore, dar LED-urile rosii, portocalii, verzi, galbene, chiar si cele albastre, tin mult mai mult.LED-urile albe rezista intre 200 si 30.000 ore, exceptional 50.000 ore(Nichia, Cree, HP).Insa randamentul nu ramane constant pe parcursul acelor ore de functionare(la LED-urile albe), luminoforul imbatraneste. Link spre comentariu
aygun Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 pai poate ne da si noua un linck sau o adresa ceva sa vedem cat costa si ce poate, e interesant becul. au si cei de la zexstar ceva de genul, fara capacul de plastic deasupra , numai ca sunt foarte scumpe. Cat costa ? E greu de cautat pe net dupa LDA6N ? http://global.rakuten.com/en/store/alll ... l_toshiba/ http://global.rakuten.com/en/store/alll ... n_toshiba/ http://global.rakuten.com/en/store/alll ... l_toshiba/ foto de aici zice clar ce model este : http://webhtb.ro/aygun/becoled_toshiba/SAM_0803.JPG iar ca sa convertesti in usd pur si simplu scrii in google ¥4,870 to usd si raspunsul este : ¥ 4,870 = 60.49514 U.S. dollars Acum , pentru a afla suma in Euro intram pe : http://convertor.money.ro/ alegem moneda din care vreau sa convertesc , respectiv USD si moneda in care vreau sa convertesc . Rezultat ? 41.77 EURO , respectiv 173.63 RON. Sigur ca aici se adauga si taxele de expeditie ...... dar cineva a vrut un pret . Sa nu se supere moderatorii dar am facut acest mic How To pentru toata lumea , ca "ei poate nu stie"! Si nu e marfa made in China sau RPC . Este made in Japan . Am un casetofon SHARP GF9292 made in Japan si cumparat din Siria . Trebuie sa va mai zic ca INCA functioneaza impecabil ? Am schimbat numai cateva curele de-a lungul anilor dar a trecut prin probe de foc , botezuri , nunti , petreceri ..... unde trebuia muzica la volum mare eram prezent . Spun asta pentru a clarifica odata ca , ceea ce este Made in China e Made in China oar ce e Made in Japan e alta mancare de peste . Asta pentru cei care zic sau au indoieli in ceea ce priveste cele 40.000 h . Alea sunt ore garantate si oricine a avut a face cu produse made in japan stie ce spun . Link spre comentariu
nicul Postat Iunie 14, 2011 Partajează Postat Iunie 14, 2011 lucrez cu destule subansamble fabricate in japan, surse de tot felul, convertoare, lasere, instrumente de masura, toate industrial grade, asa ca sa ma ierti , dar montajul ala de la becoledul toshiba nu prea arata a japan. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Iunie 15, 2011 Partajează Postat Iunie 15, 2011 Cele cu luminofori organici se numesc OLED.Nicul,compari industrial grade cu comercial grade-un bec e un bun de larg consum,ceva care se vinde si consuma nu ceva din industrie.Un exemplu al diferentei dintre industrial grade si comercial grade e temperatura de functionare: la c.g. e in domeniul 0...70C,iar la i.g. e sub 0 si peste 100. Si diferentele continua:norma de zgomot ,norma de rezistenta la apa,rezistenta mecanica,s.a. , asta fara subcategorii speciale-atex,rezistenta chimica,termica,la radiatii.Binenteles ca si la uz caznic (un becoled e destinat uzului caznic) exista diferente :pt utilizarea in interior sau pt utilizarea la exterior. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum