Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere masina de gaurit

Vizitator darkflames

Postări Recomandate

Vizitator darkflames

Buna ziua pt inceput. As vrea sa cumpar o masina de gaurit, insa sunt destul de indecis pe care sa o aleg , de accea m-am hotart sa cer si parerea altora care se pricep mai bine . MA intereseaza cel mai bun raport pret-calitate . am gasit 4 variante :

1. Bormasina de stand DP 500-16 , Producator Matrix . http://www.matrix-direct.ro/?x=produs&id_p=150 . Pretul este foarte atragator , insa nu se dau prea multe detalii asupra ei pe site . Alt dezavantaj este ca garantia este tocmai in Calimanesti . Putere : 500watt - 9 trepte de viteza. Pret 380 ron + transport pana in Bucuresti 40 ron .

2. MASINA DE GAURIT CU COLOANA EINHELL BT-BD 801 E http://scule-einhell.ro/cs-docs/89-1301856804.pdf . Pret 985 ron . Fata de celalate are o nivela laser pt centrarea gaurii iar masa are caneluri pt scurgerea lichidului de racire. Putere nominală 550 Watt . Producatorul precizeaza ca se va folosi numai în gospodăriile private , deci banuiesc ca este din gama hobby !!!

3. MASINA DE GAURIT CU COLOANA 630 W EINHELL BT-BD 701, 630 W http://scule-einhell.ro/product--masina-de-gaurit-cu-coloana-630-w-einhell-btbd-701-630-w--88.html Pret 805 ron . Desi este mai ieftina decat modelul precedent, puterea este mai mare ( 630 watt - 12 trepte de viteza) iar producatorul o incadreaza la gama semi-profesionale de folosit in interprinderi mici .

4. MASINA DE GAURIT CU COLOANA STATIONARA PROMA PTB-16B/230 http://proma.ro/produs.php?page=produse&opn_mnu=1&cid=1&pid=1&catid=21&sid=23&itemId=40&deschide=fisa . Pret 820 ron . Putere utila : 450 W - 12 trepte de viteza . Ca specificatii este apropiata ca Varianta nr 3 ( exceptie facand puterea) , insa as tinde a cred ca Proma este o firma mai serioasa decat Einhell , deoarece Proma produce si utilase ultra -profesionale , deci mai multa experienat in domeniu . Insa are si un dezavantaj...din toate cele prezentate este singura care are garantie doar 12 luni fata de 24 de luni cat au restul .

Deci care credeti ca este mai buna atat ca performante, cat ca si raport calitate -pret . Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Costin .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costinium6

5

• molioa

1

• mihaighe

1

• radu cnc

1

Top autori în acest subiect

Eu am niste scule Matrix, si isi fac treaba foarte bine. Einhell, m`am decis sa nu mai achizitionez. La aparitia lor pe piata, au fost ok. Pe urma, m`au dezagit, ce luam, cadea imediat.Pe de alta parte, ati putea gasi, de ocazie, la aceleasi preturi, o masina, profesionala, de fabricatie ceasusista. Trebuie, doar cautat. Eu am una, model ce utila atelierele scoala, si am cumparat-o la 300 lei, in urma cu 4ani.Depinde ce spatiu aveti pentru atelier si ce lucrati cu ea.Despre viteze, si a mea are multe (nici nu stiu cate) dar folosesc doar una, care merge la orice material. E incomod sa tot schimbi curelele.Dar, le ai acolo, daca ai nevoie.

Link spre comentariu

de matrik nush ce sa zic par ca brichetele alea de se consuma singure, de Einhell nici vorba, eu lucrez in service de scule electrice si nici nu le iau in lucru, proma sunt bunicele dar o sa iti pice axul culisabil, se rupe la degajarea de pana scoatere con, nu ar fi baiu ca e ieftin dar astept din toamna sa vina si inca no venit! daca tot esti din bucuresti te du la proenerg si ia gude e mai ieftin si la ala tot axu se rupe, cand iei masina ceri si un ax sau 2 sau mai multe ca sa ai masina toata viata, curele gasesti in comert, eu am taiat cu una de la gude cu carota de 120 mm niste pasla de 30mm pana sfaraia motoru fara probleme! axu culisabil se rupe de la bataile in burghiele cu con dar daca folosesti mandrina cu bacuri fara sa o scoti de pe con de 100 de ori pe zi nu ai probleme, bafta!

Link spre comentariu
Vizitator darkflames

Merci de pont ... Par ok Gude , modelul acesta ar fi comparabil cu cele postate de mine http://sculewebshop.ro/component/virtuemart/?page=shop.product_details&category_id=68&product_id=163%253D0 . Pretul este la fel ca la Proma de care spui ca ar fi bunicica . Nu folosesc burghie cu con...deci nu ar trebuii sa am probleme cu axul culisabil .

Asadar , fiind acelasi pret, ce ar trebuii sa conteze mai mult in alegerea dintre Proma si Gude ? Puterea (600 watti GUDE - fata de PROMA cu 450 watti )sau nr de trepte de viteza ( 12 viteze cu turatia 210 -2580 rot/min - PROMA fata de 5 viteze , turatie 500-2500 rot/min-Gude ) ?

Link spre comentariu

Buna ziua pt inceput. As vrea sa cumpar o masina de gaurit, insa sunt destul de indecis pe care sa o aleg , de accea m-am hotart sa cer si parerea altora care se pricep mai bine . MA intereseaza cel mai bun raport pret-calitate . am gasit 4 variante :

2. MASINA DE GAURIT CU COLOANA EINHELL BT-BD 801 E http://scule-einhell.ro/cs-docs/89-1301856804.pdf . Pret 985 ron . Fata de celalate are o nivela laser pt centrarea gaurii iar masa are caneluri pt scurgerea lichidului de racire. Putere nominală 550 Watt . Producatorul precizeaza ca se va folosi numai în gospodăriile private , deci banuiesc ca este din gama hobby !!!

.

Am lucrat cu ea si mi-a placut faptul ca are schimbarea turatiilor cu fulie variabila.
Link spre comentariu

la EINHELL ca si la alte scule hoby laseru de ghidare e o vrajeala comerciala, o dioda laser e vreo 3-4 lei si dupa 50 de gauri iti pleaca de la punct nu aia tre sa te incante! presupun ca dupa un an nu iti iei alta masina de gaurit. eu fac service la dewalt si langa noi e serice EINHELL care repara doar garantiile adica ti-a iesit din garantie nu mai gasesti un cui de la masina aia! garantia tre sa o rezolve ca sunt obligati prin lege da pe urma...

Link spre comentariu

si uitasi de turatia minima de 500 rpm a lu guede, cea de 200 de la proma nu iti va da o forta suplimentara ca iti scapa din curele, doar daca ai nevoie de 200rpm sa o folosesti de rotisor sau ceva... :da

Link spre comentariu
Vizitator darkflames

Merci mult @costinium6 pentru raspunsurile tale...m-au ajutat ca sa-mi fac o imagine mai clara asupra lor . O sa ma duc miercuri sa vad utilajul de la guede .

Link spre comentariu

caneluri pt scurgerea lichidului de racire au toate, sistemul de schimbare rapoarte de viteza il au toate cu fulii si 2 curele, intinderea curelelor din motor il au toate. motorul daca se arde se bobineaza ieftin ca e de putere mica (max 150 ron), curele se gasesc peste tot, fuliile nu se uzeaza prea repede 20 ani se pot ajusta la strung (ieftin), rulmentii au stantard-uri, (piesa greu de ucis) adica de gasit e axu culisabil care se va rupe pana la urma! recomand guede pt ca am dat la un atelier de criminali in scule si a tinut mai mult decat proma(???). axu de care zic nu se poate face decat de catre fabricant, de asta zic ca atunci cand iei masina cere si 1-2 de rezerva ca sa ai masina toata viata! :freaza:

Daca continui sa scrii indescifrabil, risti sa iti sterg raspunsurile. Am subliniat doar un singur exemplu. Ai o multime. Revizuiesteti raspunsurile in timpul in care ai posibilitatea sa o faci.

ola_nicolas.

Link spre comentariu

Salut,Eu am o masina de gaurit cu coloana Stern Austria si dupa scoaterea jocului de la coloana functioneaza impecabil.Are 500W, 12 Viteze cu doua curele, si nu am avut probleme cu axul desi lucrez si cu burghie cu con ce este drept nu zilnic.Pretul actual este in jurul sumei de 600RON, eu am cumparat-o in urma cu 5-6 ani cu 400RON.Nu stiu de ce spuneti ca nu se poate realiza coloana cu conul morse ca un strungar bun trebuie sa-l faca, si dupa se frezeaza.Este un ax simplu in care se realizeaza conul si in partea opusa se frezeaza canelurile, eu nu vad de ce nu s-ar putea realiza...Cu stima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări